El COPATE augmenta un 2% al 2019 la taxa de recollida selectiva a les comarques del Baix Ebre i Montsià

Escrit per el 20 de maig de 2020

Els municipis del Baix Ebre i Montsià gestionats pel COPATE han generat durant el 2019 més de 55 mil tones de residus. Amb un ull posat als objectius de la Unió Europea de cara a l’any 2025, han presentat un nou projecte de prevenció de residus.

Aquestes dades indiquen que en aquests 24 municipis ebrencs la taxa de recuperació s’incrementa al 52% i els situa en la 8a posició de totes les comarques de Catalunya. Tot i aquest petit increment, consideren que és una dada positiva perquè es manté a 10 punts per sobre de la mitjana catalana. Alerten però que la ciutadania encara no llença correctament els residus de l’orgànica. Mercè Mariano és la tècnica de gestió de residus del COPATE.

El Consorci ha fet també un reconeixement als municipis que han millorat exponencialment les seves dades el darrer any. És el cas de Paüls que ha posat en marxa el servei porta a porta o també el d’Alcanar gràcies a la incorporació de nous contenidors a Alcanar-Platja. Amb l’objectiu de prevenir la generació de residus, des del COPATE engegaran pròximament la campanya “Re-aprofitem-los”. Ubicaran un total de 6 caixes tipus box en algunes deixalleries on emmagatzemar objectes per donar-los un segon ús.

La resta d’objectes els restaurarà i posarà a la venda a un preu social la cooperativa La Segona Volta de la Raval de Cristo, a qui ja han cedit una furgoneta de recollida d’objectes voluminosos.

El COPATE també s’ha fixat en les dades de generació de residus durant el confinament. La comparació dels mesos del març i abril respecte a l’any passat confirmen una reducció total de la producció d’un 3%, degut sobretot a la parada de l’activitat econòmica. I concretament durant la Setmana Santa la diferència ha estat d’un 15%.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

L’Ajuntament de Tortosa suspèn la Festa del #Renaixement i la proclamació de pubilles de les Festes de la Cinta https://t.co/ou71YDZnGJ

El govern de @Tortosa presenta un Pla de Reactivació Econòmica i Social per la covid-19 que inclou 175 mesures https://t.co/q7gqucB6nN

El gerent del llagut turístic @lo_sirgador de #Tortosa reclama poder tornar a l'activitat https://t.co/YjHRPSzXKK

Nova oportunitat per veure l'exposició 'Albert Fabà o la revolta permanent’ al @MuseudeTortosa fins al 27 de juny https://t.co/27ak4YoDkP

La corporació municipal de #Tortosa se suma al minut de silenci en record a les víctimes provocades per la pandèmia de coronavirus.

2

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Els municipis del Baix Ebre i Montsià gestionats pel COPATE han generat durant el 2019 més de 55 mil tones de residus. Amb un ull posat als objectius de la Unió Europea de cara a l’any 2025, han presentat un nou projecte de prevenció de residus.

Aquestes dades indiquen que en aquests 24 municipis ebrencs la taxa de recuperació s’incrementa al 52% i els situa en la 8a posició de totes les comarques de Catalunya. Tot i aquest petit increment, consideren que és una dada positiva perquè es manté a 10 punts per sobre de la mitjana catalana. Alerten però que la ciutadania encara no llença correctament els residus de l’orgànica. Mercè Mariano és la tècnica de gestió de residus del COPATE.

El Consorci ha fet també un reconeixement als municipis que han millorat exponencialment les seves dades el darrer any. És el cas de Paüls que ha posat en marxa el servei porta a porta o també el d’Alcanar gràcies a la incorporació de nous contenidors a Alcanar-Platja. Amb l’objectiu de prevenir la generació de residus, des del COPATE engegaran pròximament la campanya “Re-aprofitem-los”. Ubicaran un total de 6 caixes tipus box en algunes deixalleries on emmagatzemar objectes per donar-los un segon ús.

La resta d’objectes els restaurarà i posarà a la venda a un preu social la cooperativa La Segona Volta de la Raval de Cristo, a qui ja han cedit una furgoneta de recollida d’objectes voluminosos.

El COPATE també s’ha fixat en les dades de generació de residus durant el confinament. La comparació dels mesos del març i abril respecte a l’any passat confirmen una reducció total de la producció d’un 3%, degut sobretot a la parada de l’activitat econòmica. I concretament durant la Setmana Santa la diferència ha estat d’un 15%.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

L’Ajuntament de Tortosa suspèn la Festa del #Renaixement i la proclamació de pubilles de les Festes de la Cinta https://t.co/ou71YDZnGJ

El govern de @Tortosa presenta un Pla de Reactivació Econòmica i Social per la covid-19 que inclou 175 mesures https://t.co/q7gqucB6nN

El gerent del llagut turístic @lo_sirgador de #Tortosa reclama poder tornar a l'activitat https://t.co/YjHRPSzXKK

Nova oportunitat per veure l'exposició 'Albert Fabà o la revolta permanent’ al @MuseudeTortosa fins al 27 de juny https://t.co/27ak4YoDkP

La corporació municipal de #Tortosa se suma al minut de silenci en record a les víctimes provocades per la pandèmia de coronavirus.

2

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST