L’Ajuntament de Tortosa destina 220.000€ extraordinaris a accions de caire social derivades de la crisi de la COVID-19

Escrit per el 20 de maig de 2020

L’Ajuntament de Tortosa destinarà prop de 420.000 euros a l’àmbit social per fer front a les necessitats de les persones amb situació de vulnerabilitat que s’ha vist agreujada per la crisi de la COVID-19. Concretament es duplicaran les aportacions previstes a Càrites i a Creu Roja. 

El govern municipal de Tortosa modificarà l’actual pressupost per incrementar la partida de serveis socials en 220.000 euros. És una de les mesures per fer front a la crisi provocada per l’emergència sanitària del coronavirus. L’Ajuntament de Tortosa doblarà les aportacions a Càritas i a Creu Roja així com també els recursos propis de l’àrea de serveis socials que es destinen a ajuts per a famílies en situació de risc.

D’aquesta manera es destinaran 76.000 euros per al menjador social i 110.000 per a tiquet fresc, dos serveis que gestiona Càritas. L’ajuntament també aportarà 22.000 euros a Creu Roja Tortosa corresponents al servei d’acollida integral. Pel que fa als Serveis Socials, la partida destinada a ajuts d’urgència per atencions benèfiques serà de 114.000 euros mentre que la que es destina a fer front a ajuts per a pagar subministraments com la llum o el gas a persones en situació de pobresa energètica serà de 96.000 euros, més del doble del que s’havia previst. L’Alcaldessa de Tortosa, Meritxell RoigéRoigé ha detallat que la modificació del pressupost municipal que es va aprovar a començaments del 2020 ja preveia un increment important de les aportacions a les entitats socials (Càritas i Creu Roja). Ara, però, l’esclat de la crisi per la Covid-19 ha comportat que s’hagen duplicat els recursos previstos inicialment: “l’objectiu és poder atendre totes les necessitats sobrevingudes que es puguen presentar arran de la crisi. Fem una aposta molt important per aquelles famílies que més ens necessiten, perquè ningú quede enrera en la sortida d’aquesta situació”, ha remarcat l’alcaldessa. De la mateixa manera, ha deixat la porta oberta a fer noves modificacions que puguen incrementar aquestes dotacions, si es detecta que existeix aquesta necessitat.

Aquestes aportacions extraordinàries suposen que el total que destina l’Ajuntament a aquests serveis d’atenció social puja a 418.000 euros. Uns recursos que provenen d’una part del superàvit que té l’Ajuntament de Tortosa i que el Govern de l’Estat permet que es puguin destinar a inversió social. 

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

No prospera la moció de @Cs_Tortosa proposant mesures per garantir la minimització dels contagis de la #covid19 en l'espai públic. Hi han votat en contra @juntspertortosa @PSCTortosa @CUPTortosa i @esquerratortosa s'hi ha abstingut

El #pleTortosa aprova la moció de @Cs_Tortosa per demanar la millora de la neteja i manteniment del clavegueram, la neteja d'embornals per evitar inundacions i propagació de plagues així com la neteja viària. L'únic vot en contra ha estat el de la @CUPTortosa

El #PleTortosa aprova per unanimitat la moció d'@esquerratortosa per garantir el dret a l'habitatge digne. Es reclama que @Tortosa realitzi llistat dels pisos buits del municipi i sol.liciti la seva cessió als bancs i grans tenidors

El #PleTortosa la moció de @MovemTortosa reclamant que es retirin de l'espai públic les plaques on encara consta el tractament de Molt Honorable a l'expresident Jordi Pujol amb els vots a favor de tots els grups i l'abstenció de @juntspertortosa

El #pleTortosa estableix, amb els vots a favor de tots els grups, els dos dies festius addicionals d'obertura permesa a #Tortosa per als establiments comercials durant el 2021: el 7 de març i el 12 de desembre.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’Ajuntament de Tortosa destinarà prop de 420.000 euros a l’àmbit social per fer front a les necessitats de les persones amb situació de vulnerabilitat que s’ha vist agreujada per la crisi de la COVID-19. Concretament es duplicaran les aportacions previstes a Càrites i a Creu Roja. 

El govern municipal de Tortosa modificarà l’actual pressupost per incrementar la partida de serveis socials en 220.000 euros. És una de les mesures per fer front a la crisi provocada per l’emergència sanitària del coronavirus. L’Ajuntament de Tortosa doblarà les aportacions a Càritas i a Creu Roja així com també els recursos propis de l’àrea de serveis socials que es destinen a ajuts per a famílies en situació de risc.

D’aquesta manera es destinaran 76.000 euros per al menjador social i 110.000 per a tiquet fresc, dos serveis que gestiona Càritas. L’ajuntament també aportarà 22.000 euros a Creu Roja Tortosa corresponents al servei d’acollida integral. Pel que fa als Serveis Socials, la partida destinada a ajuts d’urgència per atencions benèfiques serà de 114.000 euros mentre que la que es destina a fer front a ajuts per a pagar subministraments com la llum o el gas a persones en situació de pobresa energètica serà de 96.000 euros, més del doble del que s’havia previst. L’Alcaldessa de Tortosa, Meritxell RoigéRoigé ha detallat que la modificació del pressupost municipal que es va aprovar a començaments del 2020 ja preveia un increment important de les aportacions a les entitats socials (Càritas i Creu Roja). Ara, però, l’esclat de la crisi per la Covid-19 ha comportat que s’hagen duplicat els recursos previstos inicialment: “l’objectiu és poder atendre totes les necessitats sobrevingudes que es puguen presentar arran de la crisi. Fem una aposta molt important per aquelles famílies que més ens necessiten, perquè ningú quede enrera en la sortida d’aquesta situació”, ha remarcat l’alcaldessa. De la mateixa manera, ha deixat la porta oberta a fer noves modificacions que puguen incrementar aquestes dotacions, si es detecta que existeix aquesta necessitat.

Aquestes aportacions extraordinàries suposen que el total que destina l’Ajuntament a aquests serveis d’atenció social puja a 418.000 euros. Uns recursos que provenen d’una part del superàvit que té l’Ajuntament de Tortosa i que el Govern de l’Estat permet que es puguin destinar a inversió social. 

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

No prospera la moció de @Cs_Tortosa proposant mesures per garantir la minimització dels contagis de la #covid19 en l'espai públic. Hi han votat en contra @juntspertortosa @PSCTortosa @CUPTortosa i @esquerratortosa s'hi ha abstingut

El #pleTortosa aprova la moció de @Cs_Tortosa per demanar la millora de la neteja i manteniment del clavegueram, la neteja d'embornals per evitar inundacions i propagació de plagues així com la neteja viària. L'únic vot en contra ha estat el de la @CUPTortosa

El #PleTortosa aprova per unanimitat la moció d'@esquerratortosa per garantir el dret a l'habitatge digne. Es reclama que @Tortosa realitzi llistat dels pisos buits del municipi i sol.liciti la seva cessió als bancs i grans tenidors

El #PleTortosa la moció de @MovemTortosa reclamant que es retirin de l'espai públic les plaques on encara consta el tractament de Molt Honorable a l'expresident Jordi Pujol amb els vots a favor de tots els grups i l'abstenció de @juntspertortosa

El #pleTortosa estableix, amb els vots a favor de tots els grups, els dos dies festius addicionals d'obertura permesa a #Tortosa per als establiments comercials durant el 2021: el 7 de març i el 12 de desembre.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST