Els centres educatius de les Terres de l’Ebre podran obrir l’1 de juny si es troba en fase 2

Escrit per el 21 de maig de 2020

El Departament d’Educació ha anunciat que els centres educatius dels territoris que es trobin a la fase 2 podran obrir l’1 de juny amb assistència voluntària dels alumnes. Aquest podria ser el cas de les Terres de l’Ebre si el pròxim dilluns passa a la següent fase.

No es podran superar els grups de 13 alumnes a primària i 15 a secundària. També hauran de respectar les mesures de seguretat i d’higiene i a l’hora d’entrar i sortir del centre s’haurà de fer de forma esglaonada.  S’evitaran a més els espais compartits, els canvis d’aula i desplaçaments per l’interior del centre. L’assistència serà voluntària i no es reprendran les classes lectives de la forma tradicional, ja que molts alumnes finalitzaran el curs de forma telemàtica. L’objectiu és donar suport als alumnes que es trobin en els finals d’etapa educativa i per l’alumnat d’entre 3 i 6 anys, les famílies dels quals no puguin flexibilitzar el treball presencial. Es vol oferir així un acompanyament emocional dels que més hagin patit en el confinament o per a alumnes amb necessitat educatives especials. Pel que fa a les llars d’infants podran obrir amb un màxim de 5 alumnes. Es descarta, això si, l’obertura del servei de menjador abans del pròxim curs i només s’oferirà en casos específics i necessaris el transport escolar. Davant d’aquesta nova situació i a menys d’un mes per acabar el curs, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ja ha dit que no es contractaran per ara nous docents:

 

De cara al pròxim curs, durant el mes de juny Educació trametrà als centres orientacions per tal que elaborin un pla de contingència amb noves fórmules organitzatives per garantir la màxima presencialitat possible.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

L’Ajuntament de Tortosa suspèn la Festa del #Renaixement i la proclamació de pubilles de les Festes de la Cinta https://t.co/ou71YDZnGJ

El govern de @Tortosa presenta un Pla de Reactivació Econòmica i Social per la covid-19 que inclou 175 mesures https://t.co/q7gqucB6nN

El gerent del llagut turístic @lo_sirgador de #Tortosa reclama poder tornar a l'activitat https://t.co/YjHRPSzXKK

Nova oportunitat per veure l'exposició 'Albert Fabà o la revolta permanent’ al @MuseudeTortosa fins al 27 de juny https://t.co/27ak4YoDkP

La corporació municipal de #Tortosa se suma al minut de silenci en record a les víctimes provocades per la pandèmia de coronavirus.

2

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El Departament d’Educació ha anunciat que els centres educatius dels territoris que es trobin a la fase 2 podran obrir l’1 de juny amb assistència voluntària dels alumnes. Aquest podria ser el cas de les Terres de l’Ebre si el pròxim dilluns passa a la següent fase.

No es podran superar els grups de 13 alumnes a primària i 15 a secundària. També hauran de respectar les mesures de seguretat i d’higiene i a l’hora d’entrar i sortir del centre s’haurà de fer de forma esglaonada.  S’evitaran a més els espais compartits, els canvis d’aula i desplaçaments per l’interior del centre. L’assistència serà voluntària i no es reprendran les classes lectives de la forma tradicional, ja que molts alumnes finalitzaran el curs de forma telemàtica. L’objectiu és donar suport als alumnes que es trobin en els finals d’etapa educativa i per l’alumnat d’entre 3 i 6 anys, les famílies dels quals no puguin flexibilitzar el treball presencial. Es vol oferir així un acompanyament emocional dels que més hagin patit en el confinament o per a alumnes amb necessitat educatives especials. Pel que fa a les llars d’infants podran obrir amb un màxim de 5 alumnes. Es descarta, això si, l’obertura del servei de menjador abans del pròxim curs i només s’oferirà en casos específics i necessaris el transport escolar. Davant d’aquesta nova situació i a menys d’un mes per acabar el curs, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ja ha dit que no es contractaran per ara nous docents:

 

De cara al pròxim curs, durant el mes de juny Educació trametrà als centres orientacions per tal que elaborin un pla de contingència amb noves fórmules organitzatives per garantir la màxima presencialitat possible.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

L’Ajuntament de Tortosa suspèn la Festa del #Renaixement i la proclamació de pubilles de les Festes de la Cinta https://t.co/ou71YDZnGJ

El govern de @Tortosa presenta un Pla de Reactivació Econòmica i Social per la covid-19 que inclou 175 mesures https://t.co/q7gqucB6nN

El gerent del llagut turístic @lo_sirgador de #Tortosa reclama poder tornar a l'activitat https://t.co/YjHRPSzXKK

Nova oportunitat per veure l'exposició 'Albert Fabà o la revolta permanent’ al @MuseudeTortosa fins al 27 de juny https://t.co/27ak4YoDkP

La corporació municipal de #Tortosa se suma al minut de silenci en record a les víctimes provocades per la pandèmia de coronavirus.

2

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST