El Consell Comarcal del Baix Ebre consensua 50 mesures per fer front a la crisi del coronavirus

Escrit per el 22 de maig de 2020

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha presentat un conjunt de 50 mesures socials, econòmiques i sanitàries per fer front a la crisi derivada de la pandèmia. Totes elles han estat aprovades unànimement per tots els partits durant les juntes de portaveu. Una acció que l’equip de govern ha volgut agrair, per l’esforç de treballar plegats en benefici de la comarca. Gran part d’aquestes mesures se centren a mitigar l’impacte que la crisi pot tenir sobre les famílies més vulnerables. Per això augmentaran fins als 70 mil euros la partida destinada a l’ajut “Tiquet Fresc”. La novetat rau en el fet que seran les mateixes famílies qui escolliran el tipus d’aliment que adquireixen i ja no es limitarà únicament al producte fresc. L’augment de 30 mil euros ha estat possible gràcies a la donació de CaixaBank en 10 mil euros i una part del romanent de tresoreria del Consell. Però també sorgeix de les partides destinades a les dietes dels consellers del mes de març, tal com ha explicat el seu president, Xavier Faura.

El consell també es troba en tràmit per signar un conveni amb l’Agència Catalana de l’Habitatge. Aquest permetrà gestionar tres pisos d’emergència social, així com l’augment de l’ajut a les famílies per pagar el lloguer. Pel que fa a mesures econòmiques, el Consell concedirà una moratòria en el lloguer a les empreses del viver Baix Ebre Innova. També suspendran la taxa de preus públics a Ebre Terra per a la utilització dels espais de cuina i sales de reunions. Tampoc es cobrarà entrada en aquest equipament una vegada pugui reobrir. El Consell també es marca com a objectiu donar un nou impuls al turisme, centrant-se en la promoció de la Via Verda de la Val de Zafán. Jordi Jordan és el vicepresident i conseller comarcal de Turisme.

Dintre de les Terres de l’Ebre aquesta reactivació econòmica es vol impulsar des de la Reserva de la Biosfera, per incrementar el nombre d’empreses turístiques i productors que s’acrediten amb la marca. Finalment, des del Consell es crearà una Taula de seguiment perquè aquest document de mesures pugui actualitzar-se i adaptar-se a les noves circumstàncies, així com per garantir la seva execució.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

No prospera la moció de @Cs_Tortosa proposant mesures per garantir la minimització dels contagis de la #covid19 en l'espai públic. Hi han votat en contra @juntspertortosa @PSCTortosa @CUPTortosa i @esquerratortosa s'hi ha abstingut

El #pleTortosa aprova la moció de @Cs_Tortosa per demanar la millora de la neteja i manteniment del clavegueram, la neteja d'embornals per evitar inundacions i propagació de plagues així com la neteja viària. L'únic vot en contra ha estat el de la @CUPTortosa

El #PleTortosa aprova per unanimitat la moció d'@esquerratortosa per garantir el dret a l'habitatge digne. Es reclama que @Tortosa realitzi llistat dels pisos buits del municipi i sol.liciti la seva cessió als bancs i grans tenidors

El #PleTortosa la moció de @MovemTortosa reclamant que es retirin de l'espai públic les plaques on encara consta el tractament de Molt Honorable a l'expresident Jordi Pujol amb els vots a favor de tots els grups i l'abstenció de @juntspertortosa

El #pleTortosa estableix, amb els vots a favor de tots els grups, els dos dies festius addicionals d'obertura permesa a #Tortosa per als establiments comercials durant el 2021: el 7 de març i el 12 de desembre.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha presentat un conjunt de 50 mesures socials, econòmiques i sanitàries per fer front a la crisi derivada de la pandèmia. Totes elles han estat aprovades unànimement per tots els partits durant les juntes de portaveu. Una acció que l’equip de govern ha volgut agrair, per l’esforç de treballar plegats en benefici de la comarca. Gran part d’aquestes mesures se centren a mitigar l’impacte que la crisi pot tenir sobre les famílies més vulnerables. Per això augmentaran fins als 70 mil euros la partida destinada a l’ajut “Tiquet Fresc”. La novetat rau en el fet que seran les mateixes famílies qui escolliran el tipus d’aliment que adquireixen i ja no es limitarà únicament al producte fresc. L’augment de 30 mil euros ha estat possible gràcies a la donació de CaixaBank en 10 mil euros i una part del romanent de tresoreria del Consell. Però també sorgeix de les partides destinades a les dietes dels consellers del mes de març, tal com ha explicat el seu president, Xavier Faura.

El consell també es troba en tràmit per signar un conveni amb l’Agència Catalana de l’Habitatge. Aquest permetrà gestionar tres pisos d’emergència social, així com l’augment de l’ajut a les famílies per pagar el lloguer. Pel que fa a mesures econòmiques, el Consell concedirà una moratòria en el lloguer a les empreses del viver Baix Ebre Innova. També suspendran la taxa de preus públics a Ebre Terra per a la utilització dels espais de cuina i sales de reunions. Tampoc es cobrarà entrada en aquest equipament una vegada pugui reobrir. El Consell també es marca com a objectiu donar un nou impuls al turisme, centrant-se en la promoció de la Via Verda de la Val de Zafán. Jordi Jordan és el vicepresident i conseller comarcal de Turisme.

Dintre de les Terres de l’Ebre aquesta reactivació econòmica es vol impulsar des de la Reserva de la Biosfera, per incrementar el nombre d’empreses turístiques i productors que s’acrediten amb la marca. Finalment, des del Consell es crearà una Taula de seguiment perquè aquest document de mesures pugui actualitzar-se i adaptar-se a les noves circumstàncies, així com per garantir la seva execució.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

No prospera la moció de @Cs_Tortosa proposant mesures per garantir la minimització dels contagis de la #covid19 en l'espai públic. Hi han votat en contra @juntspertortosa @PSCTortosa @CUPTortosa i @esquerratortosa s'hi ha abstingut

El #pleTortosa aprova la moció de @Cs_Tortosa per demanar la millora de la neteja i manteniment del clavegueram, la neteja d'embornals per evitar inundacions i propagació de plagues així com la neteja viària. L'únic vot en contra ha estat el de la @CUPTortosa

El #PleTortosa aprova per unanimitat la moció d'@esquerratortosa per garantir el dret a l'habitatge digne. Es reclama que @Tortosa realitzi llistat dels pisos buits del municipi i sol.liciti la seva cessió als bancs i grans tenidors

El #PleTortosa la moció de @MovemTortosa reclamant que es retirin de l'espai públic les plaques on encara consta el tractament de Molt Honorable a l'expresident Jordi Pujol amb els vots a favor de tots els grups i l'abstenció de @juntspertortosa

El #pleTortosa estableix, amb els vots a favor de tots els grups, els dos dies festius addicionals d'obertura permesa a #Tortosa per als establiments comercials durant el 2021: el 7 de març i el 12 de desembre.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST