Movem Tortosa demana reactivar el sector cultural amb la cessió d’espais públics

Escrit per el 27 de maig de 2020

El grup de Movem Tortosa ha demanat via instància a l’Ajuntament de la ciutat un pla de xoc per tal de reactivar i donar suport a tot el sector cultural. Entre les mesures proposades es troba la cessió d’espai públic per realitzar espectacles.

El primer grup a l’oposició s’ha mostrat preocupat per la situació del sector cultural. Assenyalen que s’han vist força perjudicats en aquesta situació davant l’ajornament i cancel·lació de molts esdeveniments. Per això demanen que des de l’Ajuntament se’ls done un cop de mà amb mesures que facilitin la celebració d’actes. Proposen que equipaments culturals com l’Auditori Felip Pedrell puguen cedir-se gratuïtament, així com eliminar l’impost per les actuacions que ocupen la via pública. En aquest sentit aposten per un cicle cultural d’actuacions a l’aire lliure amb la contractació de grups de música, dansa o teatre, així com una programació cultural oberta on grups i companyies es puguen afegir. Demanen que la difusió d’aquests actes es realitze gratuïtament pels canals de l’Ajuntament. Jordi Jordan és el portaveu de Movem Tortosa.

Per dur-ho a terme des de Movem consideren que s’hauria de facilitar per part del consistori personal per a garantir el compliment de les mesures de seguretat. Però també del material com ara cadires, tanques o equips. Finalment reafirmen la necessitat d’adquirir mitjans tècnics que permetin la difusió dels actes culturals via streaming. L’accés als espectacles per aquests canals tindria un preu diferenciat a l’entrada amb accés presencial. Consideren que és una oportunitat per fer un salt tecnològic que permetria de la mateixa manera donar una oportunitat al sector i fer arribar la cultura a tota la ciutadania.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

El Col·legi d'Advocats i Advocades de #Tortosa reclama més accés a la justícia gratuïta https://t.co/w7xZA9TYmE

La imatge de la Mare de Déu de la #Cinta del Cim de Caro apareix destrossada per un acte vandàlic https://t.co/m9MW2Sr5PA

S'esfondra la teulada d'un immoble deshabitat al nucli antic de #Tortosa. https://t.co/rU3Po2OIDe

Lliuren els XIII Premis Federico Mayor Zaragoza de forma virtual @unesco_tortosa
https://t.co/V5fMUN2I0B

El Centre Cívic de Ferreries de #Tortosa acull una nova campanya de donació de sang aquest dissabte @donarsang https://t.co/5LE0oIU4jk

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El grup de Movem Tortosa ha demanat via instància a l’Ajuntament de la ciutat un pla de xoc per tal de reactivar i donar suport a tot el sector cultural. Entre les mesures proposades es troba la cessió d’espai públic per realitzar espectacles.

El primer grup a l’oposició s’ha mostrat preocupat per la situació del sector cultural. Assenyalen que s’han vist força perjudicats en aquesta situació davant l’ajornament i cancel·lació de molts esdeveniments. Per això demanen que des de l’Ajuntament se’ls done un cop de mà amb mesures que facilitin la celebració d’actes. Proposen que equipaments culturals com l’Auditori Felip Pedrell puguen cedir-se gratuïtament, així com eliminar l’impost per les actuacions que ocupen la via pública. En aquest sentit aposten per un cicle cultural d’actuacions a l’aire lliure amb la contractació de grups de música, dansa o teatre, així com una programació cultural oberta on grups i companyies es puguen afegir. Demanen que la difusió d’aquests actes es realitze gratuïtament pels canals de l’Ajuntament. Jordi Jordan és el portaveu de Movem Tortosa.

Per dur-ho a terme des de Movem consideren que s’hauria de facilitar per part del consistori personal per a garantir el compliment de les mesures de seguretat. Però també del material com ara cadires, tanques o equips. Finalment reafirmen la necessitat d’adquirir mitjans tècnics que permetin la difusió dels actes culturals via streaming. L’accés als espectacles per aquests canals tindria un preu diferenciat a l’entrada amb accés presencial. Consideren que és una oportunitat per fer un salt tecnològic que permetria de la mateixa manera donar una oportunitat al sector i fer arribar la cultura a tota la ciutadania.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

El Col·legi d'Advocats i Advocades de #Tortosa reclama més accés a la justícia gratuïta https://t.co/w7xZA9TYmE

La imatge de la Mare de Déu de la #Cinta del Cim de Caro apareix destrossada per un acte vandàlic https://t.co/m9MW2Sr5PA

S'esfondra la teulada d'un immoble deshabitat al nucli antic de #Tortosa. https://t.co/rU3Po2OIDe

Lliuren els XIII Premis Federico Mayor Zaragoza de forma virtual @unesco_tortosa
https://t.co/V5fMUN2I0B

El Centre Cívic de Ferreries de #Tortosa acull una nova campanya de donació de sang aquest dissabte @donarsang https://t.co/5LE0oIU4jk

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST