El Ple de Tortosa aprova la modificació de tres ordenances per abordar les conseqüències de la covid-19

Escrit per el 29 de maig de 2020

El ple extraordinari de l’Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquest dijous, 28 de maig,  diverses mesures incloses al pla de reactivació econòmica i social, sobretot per ajudar el sector del comerç i de la restauració del municipi. 

En aquest sentit, en la sessió celebrada de forma telemàtica, s’ha donat llum verda a la modificació de diverses ordenances fiscals. Totes les propostes s’han aprovat per unanimitat de tots els grups, excepte la que fa referència a la taxa d’escombraries comercial, en què la CUP hi ha votat en contra. La modificació preveu la reducció de l’import corresponent a dos mesos i mig, que és més del temps que comerços, establiments de restauració i acadèmies han hagut d’estar tancats per l’estat d’alarma. El portaveu de la CUP, Xavi Rodríguez ha reclamat la gratuïtat de la taxa fins a final d’any i que es gravi a les grans superfícies o franquícies. 

Una mesura que l’alcaldessa, Meritxell Roigé, considera que no és factible…

D’altra banda, el ple ha aprovat La condonació de la taxa d’ocupació de via pública en matèria de taules i cadires per a terrasses, de forma que no es cobrarà el que resta d’any. En aquest sentit, l’ajuntament ha autoritzat ja a una trentena d’establiments poder ampliar la superfície de les terrasses per complir amb les mesures de distàncies de seguretat. També s’ha aprovat la modificació de la taxa de regulació de l’estacionament en zona blava, de manera que es podrà aparcar de forma gratuïta durant una hora al dia per vehicle, sempre que s’utilitzi l’APP Aparca Tortosa. 

També s’ha aprovat per unanimitat una modificació pressupostària de 160.000 euros per utilitzar el fons de contingència per fer front a despeses relacionades amb la pandèmia de la covid-19 així com amb les que s’han realitzat per l’emergència del temporal Glòria. Finalment, també per unanimitat l’Ajuntament de Tortosa ha aprovat la modificació de les bases reguladores de les subvencions a les entitats. 

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

El Col·legi d'Advocats i Advocades de #Tortosa reclama més accés a la justícia gratuïta https://t.co/w7xZA9TYmE

La imatge de la Mare de Déu de la #Cinta del Cim de Caro apareix destrossada per un acte vandàlic https://t.co/m9MW2Sr5PA

S'esfondra la teulada d'un immoble deshabitat al nucli antic de #Tortosa. https://t.co/rU3Po2OIDe

Lliuren els XIII Premis Federico Mayor Zaragoza de forma virtual @unesco_tortosa
https://t.co/V5fMUN2I0B

El Centre Cívic de Ferreries de #Tortosa acull una nova campanya de donació de sang aquest dissabte @donarsang https://t.co/5LE0oIU4jk

El ple extraordinari de l’Ajuntament de Tortosa ha aprovat aquest dijous, 28 de maig,  diverses mesures incloses al pla de reactivació econòmica i social, sobretot per ajudar el sector del comerç i de la restauració del municipi. 

En aquest sentit, en la sessió celebrada de forma telemàtica, s’ha donat llum verda a la modificació de diverses ordenances fiscals. Totes les propostes s’han aprovat per unanimitat de tots els grups, excepte la que fa referència a la taxa d’escombraries comercial, en què la CUP hi ha votat en contra. La modificació preveu la reducció de l’import corresponent a dos mesos i mig, que és més del temps que comerços, establiments de restauració i acadèmies han hagut d’estar tancats per l’estat d’alarma. El portaveu de la CUP, Xavi Rodríguez ha reclamat la gratuïtat de la taxa fins a final d’any i que es gravi a les grans superfícies o franquícies. 

Una mesura que l’alcaldessa, Meritxell Roigé, considera que no és factible…

D’altra banda, el ple ha aprovat La condonació de la taxa d’ocupació de via pública en matèria de taules i cadires per a terrasses, de forma que no es cobrarà el que resta d’any. En aquest sentit, l’ajuntament ha autoritzat ja a una trentena d’establiments poder ampliar la superfície de les terrasses per complir amb les mesures de distàncies de seguretat. També s’ha aprovat la modificació de la taxa de regulació de l’estacionament en zona blava, de manera que es podrà aparcar de forma gratuïta durant una hora al dia per vehicle, sempre que s’utilitzi l’APP Aparca Tortosa. 

També s’ha aprovat per unanimitat una modificació pressupostària de 160.000 euros per utilitzar el fons de contingència per fer front a despeses relacionades amb la pandèmia de la covid-19 així com amb les que s’han realitzat per l’emergència del temporal Glòria. Finalment, també per unanimitat l’Ajuntament de Tortosa ha aprovat la modificació de les bases reguladores de les subvencions a les entitats. 

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

El Col·legi d'Advocats i Advocades de #Tortosa reclama més accés a la justícia gratuïta https://t.co/w7xZA9TYmE

La imatge de la Mare de Déu de la #Cinta del Cim de Caro apareix destrossada per un acte vandàlic https://t.co/m9MW2Sr5PA

S'esfondra la teulada d'un immoble deshabitat al nucli antic de #Tortosa. https://t.co/rU3Po2OIDe

Lliuren els XIII Premis Federico Mayor Zaragoza de forma virtual @unesco_tortosa
https://t.co/V5fMUN2I0B

El Centre Cívic de Ferreries de #Tortosa acull una nova campanya de donació de sang aquest dissabte @donarsang https://t.co/5LE0oIU4jk

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST