Movem Tortosa demanarà al ple la creació d’una comissió de seguiment de les mesures econòmiques per la crisi de la Covid

Escrit per el 4 de juny de 2020

Dilluns tindrà lloc a Tortosa el primer ple ordinari telemàtic. En aquest, el grup de Movem Tortosa portarà a debat via mocions la creació de més espais per a vianants i per a bicicletes, així com constituir una comissió de seguiment de les mesures econòmiques aprovades per l’Ajuntament.

El grup a l’oposició demana que aquesta comissió faci un seguiment de l’execució, així com de les actualitzacions necessàries, de les 175 mesures aprovades per l’equip de govern de Junts per Catalunya i el PSC. Diuen que s’hauria de reunir quinzenalment i ser presents tots els grups municipals, per fer aportacions i propostes, però també perquè puguin accedir a tota la informació. En aquest sentit el portaveu del Movem, Jordi Jordan, ha retret que es veta a l’oposició a assistir a la Taula Econòmica de la ciutat.

La segona moció portarà a debat la creació d’ampliar els espais destinats als vianants i les bicicletes. Consideren que la crisi del coronavirus és una oportunitat per apostar pel transport sostenible i saludable. Per això proposen un pla de xoc de 10 mesures. Entre elles hi ha la modificació de la regulació dels semàfors per reduir el temps d’espera dels vianants o accelerar la millora, connexió i ampliació dels carrils bici de la ciutat, tal com es va aprovar al ple del passat desembre. Jordan també proposa que els vehicles de motor tinguin limitada la velocitat per circular a la ciutat als 30km/h.

Pel que fa a les bicicletes, demanen instal·lar més aparcaments i establir tot un pla de mobilitat coordinat amb les diferents EMD’s i amb el municipi veí de Roquetes. I per tal de fomentar-ho, posen sobre la taula la possibilitat d’establir ajuts econòmics per a la compra de bicicletes elèctriques.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

El Col·legi d'Advocats i Advocades de #Tortosa reclama més accés a la justícia gratuïta https://t.co/w7xZA9TYmE

La imatge de la Mare de Déu de la #Cinta del Cim de Caro apareix destrossada per un acte vandàlic https://t.co/m9MW2Sr5PA

S'esfondra la teulada d'un immoble deshabitat al nucli antic de #Tortosa. https://t.co/rU3Po2OIDe

Lliuren els XIII Premis Federico Mayor Zaragoza de forma virtual @unesco_tortosa
https://t.co/V5fMUN2I0B

El Centre Cívic de Ferreries de #Tortosa acull una nova campanya de donació de sang aquest dissabte @donarsang https://t.co/5LE0oIU4jk

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Dilluns tindrà lloc a Tortosa el primer ple ordinari telemàtic. En aquest, el grup de Movem Tortosa portarà a debat via mocions la creació de més espais per a vianants i per a bicicletes, així com constituir una comissió de seguiment de les mesures econòmiques aprovades per l’Ajuntament.

El grup a l’oposició demana que aquesta comissió faci un seguiment de l’execució, així com de les actualitzacions necessàries, de les 175 mesures aprovades per l’equip de govern de Junts per Catalunya i el PSC. Diuen que s’hauria de reunir quinzenalment i ser presents tots els grups municipals, per fer aportacions i propostes, però també perquè puguin accedir a tota la informació. En aquest sentit el portaveu del Movem, Jordi Jordan, ha retret que es veta a l’oposició a assistir a la Taula Econòmica de la ciutat.

La segona moció portarà a debat la creació d’ampliar els espais destinats als vianants i les bicicletes. Consideren que la crisi del coronavirus és una oportunitat per apostar pel transport sostenible i saludable. Per això proposen un pla de xoc de 10 mesures. Entre elles hi ha la modificació de la regulació dels semàfors per reduir el temps d’espera dels vianants o accelerar la millora, connexió i ampliació dels carrils bici de la ciutat, tal com es va aprovar al ple del passat desembre. Jordan també proposa que els vehicles de motor tinguin limitada la velocitat per circular a la ciutat als 30km/h.

Pel que fa a les bicicletes, demanen instal·lar més aparcaments i establir tot un pla de mobilitat coordinat amb les diferents EMD’s i amb el municipi veí de Roquetes. I per tal de fomentar-ho, posen sobre la taula la possibilitat d’establir ajuts econòmics per a la compra de bicicletes elèctriques.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

El Col·legi d'Advocats i Advocades de #Tortosa reclama més accés a la justícia gratuïta https://t.co/w7xZA9TYmE

La imatge de la Mare de Déu de la #Cinta del Cim de Caro apareix destrossada per un acte vandàlic https://t.co/m9MW2Sr5PA

S'esfondra la teulada d'un immoble deshabitat al nucli antic de #Tortosa. https://t.co/rU3Po2OIDe

Lliuren els XIII Premis Federico Mayor Zaragoza de forma virtual @unesco_tortosa
https://t.co/V5fMUN2I0B

El Centre Cívic de Ferreries de #Tortosa acull una nova campanya de donació de sang aquest dissabte @donarsang https://t.co/5LE0oIU4jk

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST