El Ple de l’Ajuntament de Tortosa aprova rebaixar un 80% la taxa d’habitatges d’ús turístic

Escrit per el 9 de juny de 2020

L’Ajuntament de Tortosa ha aprovat la rebaixa d’un 80% de la taxa d’habitatges d’ús turístic. El ple ordinari celebrat ahir al consistori tortosí també va donar llum verd a d’altres mesures per paliar la crisi econòmica derivada de la pandèmia de coronavirus. 

 

Tortosa era una de les ciutats que tenia la taxa d’allotjaments turístics més elevades de la demarcació de Tarragona. Fins ara el preu d’una llicència d’habitatge d’ús turístic era de 431€. El ple ordinari de l’Ajuntament de Tortosa celebrat ahir va aprovar la modificació de l’ordenança per rebaixar fins als 90€ el preu d’aquesta taxa amb l’objectiu de reactivar el turisme al municipi. Meritxell Roigé alcaldessa de Tortosa…

La proposta va comptar amb el vot en contra de Movem Tortosa i de la CuP en considerar que la rebaixa d’aquesta taxa pot contribuir a un increment de pisos turístics que comportarà un increment del preu del lloguer. Escoltem XAvi Rodríguez de la cup i Jordi Jordan de Movem…

En la sessió plenària d’ahir també es va aprovar la modificació de les bases que regularan les subvencions al comerç, per tal d’establir ajuts de 400 euros destinats a cobrir despeses de  comerços, autònoms i empreses del municipi que es van veure obligats a tancar amb l’estat d’alarma. Els grups de Movem, ERC i la CUP consideren que aquesta quantitat és insuficient i que la mesura no hauria de ser generalitsta com planteja el govern de Junts per Tortosa i PSC.

També es va donar llum verd a la derogació de la taxa per als paradistes de les fires dels dilluns i dels dissabtes així com a la gratuïtat de l’entrada del museu de Tortosa fins el dia 15 de novembre.

A més el ple del consistori tortosí també va aprovar la distribució dels 3,3 milions de superàvit del 2019 i ha convalidat el decret que destinava 220.000 addicionals a les entitats assistencials, subvencions per a l’atenció benèfica de famílies, mesures d’urgència social i contra la pobresa energètica.

 Pel que fa a les mocions, la corporació va aprovar reclamar la continuïtat dels punts de guaita per a la prevenció dels incendis forestals, a proposta d’ERC i la CUP; la moció d’ERC, perquè l’Ajuntament de Tortosa s’integre al Memorial de la Batalla de l’Ebre; També van comptar amb el suport de la majoria les 2 mocions de Ciutadans, per preservar la conciliació laboral davant la situació provocada per la covid-19 i perquè els ajuntaments puguen disposar del superàvit per a accions socials derivades de la pandèmia;. així com les de Movem, per crear un pla de xoc per una mobilitat segura, i per la creació d’una comissió de seguiment per a la reactivació econòmica posterior a la crisi de la covid-19; la de la CUP, per atendre les necessitats de les persones i reduir les activitats econòmiques que tanquen; Finalment la corporació va aprovar  la moció de Junts per Tortosa, per la reobertura dels CAP i consultoris, en aquest cas amb el vot contrari d’ERC i l’abstenció de Movem.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

El Col·legi d'Advocats i Advocades de #Tortosa reclama més accés a la justícia gratuïta https://t.co/w7xZA9TYmE

La imatge de la Mare de Déu de la #Cinta del Cim de Caro apareix destrossada per un acte vandàlic https://t.co/m9MW2Sr5PA

S'esfondra la teulada d'un immoble deshabitat al nucli antic de #Tortosa. https://t.co/rU3Po2OIDe

Lliuren els XIII Premis Federico Mayor Zaragoza de forma virtual @unesco_tortosa
https://t.co/V5fMUN2I0B

El Centre Cívic de Ferreries de #Tortosa acull una nova campanya de donació de sang aquest dissabte @donarsang https://t.co/5LE0oIU4jk

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’Ajuntament de Tortosa ha aprovat la rebaixa d’un 80% de la taxa d’habitatges d’ús turístic. El ple ordinari celebrat ahir al consistori tortosí també va donar llum verd a d’altres mesures per paliar la crisi econòmica derivada de la pandèmia de coronavirus. 

 

Tortosa era una de les ciutats que tenia la taxa d’allotjaments turístics més elevades de la demarcació de Tarragona. Fins ara el preu d’una llicència d’habitatge d’ús turístic era de 431€. El ple ordinari de l’Ajuntament de Tortosa celebrat ahir va aprovar la modificació de l’ordenança per rebaixar fins als 90€ el preu d’aquesta taxa amb l’objectiu de reactivar el turisme al municipi. Meritxell Roigé alcaldessa de Tortosa…

La proposta va comptar amb el vot en contra de Movem Tortosa i de la CuP en considerar que la rebaixa d’aquesta taxa pot contribuir a un increment de pisos turístics que comportarà un increment del preu del lloguer. Escoltem XAvi Rodríguez de la cup i Jordi Jordan de Movem…

En la sessió plenària d’ahir també es va aprovar la modificació de les bases que regularan les subvencions al comerç, per tal d’establir ajuts de 400 euros destinats a cobrir despeses de  comerços, autònoms i empreses del municipi que es van veure obligats a tancar amb l’estat d’alarma. Els grups de Movem, ERC i la CUP consideren que aquesta quantitat és insuficient i que la mesura no hauria de ser generalitsta com planteja el govern de Junts per Tortosa i PSC.

També es va donar llum verd a la derogació de la taxa per als paradistes de les fires dels dilluns i dels dissabtes així com a la gratuïtat de l’entrada del museu de Tortosa fins el dia 15 de novembre.

A més el ple del consistori tortosí també va aprovar la distribució dels 3,3 milions de superàvit del 2019 i ha convalidat el decret que destinava 220.000 addicionals a les entitats assistencials, subvencions per a l’atenció benèfica de famílies, mesures d’urgència social i contra la pobresa energètica.

 Pel que fa a les mocions, la corporació va aprovar reclamar la continuïtat dels punts de guaita per a la prevenció dels incendis forestals, a proposta d’ERC i la CUP; la moció d’ERC, perquè l’Ajuntament de Tortosa s’integre al Memorial de la Batalla de l’Ebre; També van comptar amb el suport de la majoria les 2 mocions de Ciutadans, per preservar la conciliació laboral davant la situació provocada per la covid-19 i perquè els ajuntaments puguen disposar del superàvit per a accions socials derivades de la pandèmia;. així com les de Movem, per crear un pla de xoc per una mobilitat segura, i per la creació d’una comissió de seguiment per a la reactivació econòmica posterior a la crisi de la covid-19; la de la CUP, per atendre les necessitats de les persones i reduir les activitats econòmiques que tanquen; Finalment la corporació va aprovar  la moció de Junts per Tortosa, per la reobertura dels CAP i consultoris, en aquest cas amb el vot contrari d’ERC i l’abstenció de Movem.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

El Col·legi d'Advocats i Advocades de #Tortosa reclama més accés a la justícia gratuïta https://t.co/w7xZA9TYmE

La imatge de la Mare de Déu de la #Cinta del Cim de Caro apareix destrossada per un acte vandàlic https://t.co/m9MW2Sr5PA

S'esfondra la teulada d'un immoble deshabitat al nucli antic de #Tortosa. https://t.co/rU3Po2OIDe

Lliuren els XIII Premis Federico Mayor Zaragoza de forma virtual @unesco_tortosa
https://t.co/V5fMUN2I0B

El Centre Cívic de Ferreries de #Tortosa acull una nova campanya de donació de sang aquest dissabte @donarsang https://t.co/5LE0oIU4jk

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST