Territori anuncia dos projectes de millora dels trams de la C-12 entre Tortosa i Amposta i entre Garcia i Móra la Nova

Escrit per el 10 de juny de 2020

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha anunciat fa poques hores dos nous projectes a les Terres de l’Ebre per afavorir i millorar el trànsit a la C-12. Concretament intervindran en els trams compresos entre Tortosa i Amposta i, més endavant, entre Garcia i Móra la Nova.

Aquestes obres s’inclouen en un conjunt d’actuacions per transformar l’eix de l’Ebre, amb una inversió de més de 60 milions d’euros fins al 2025. El Departament vol convertir els més de 133km de la carretera en una via 2+1, per tal d’afavorir els avançaments entre vehicles amb una major seguretat, evitant els xocs frontals. Avui ha anunciat la licitació de la redacció dels dos primers projectes constructius, un per al tram de Lleida fins a Alfés i un segon per al tram entre Tortosa i Amposta. Per al tram ebrenc, d’uns 8 quilòmetres, s’invertiran 5 milions d’euros. El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha avançat també que en els pròxims dies licitaran també un tercer projecte per al tram de 5 quilòmetres entre Garcia i Móra la Nova, amb una inversió de 5 milions d’euros. Així explicava les actuacions que duran a terme en aquests trams, més enllà de la implementació de la via 2+1:

També s’hi preveuen tancaments perimetrals en aquells punts on el risc de patir un accident amb la fauna salvatge sigui més alt. Més enllà d’aquesta transformació de la via, Territori també ha previst uns 7,2 milions d’euros per a intervencions a curt termini en punts molt localitzats i sota demanda del territori. En aquest sentit el delegat del govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha anunciat les obres d’accés a la Via Verda pel municipi de Benifallet.

Es té previst que els projectes es puguin adjudicar a finals d’estiu i principis de la tardor per iniciar les obres a inicis del 2021. Un cop adjudicats sortirà a licitació un nou paquet amb 3 projectes nous.

Finalment des de Territori han anunciat que durant aquest estiu s’adjudicaran les obres del tram entre Xerta i Aldover, així com la futura rotonda a l’EMD de Jesús per tal d’executar les obres a la tardor.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha anunciat fa poques hores dos nous projectes a les Terres de l’Ebre per afavorir i millorar el trànsit a la C-12. Concretament intervindran en els trams compresos entre Tortosa i Amposta i, més endavant, entre Garcia i Móra la Nova.

Aquestes obres s’inclouen en un conjunt d’actuacions per transformar l’eix de l’Ebre, amb una inversió de més de 60 milions d’euros fins al 2025. El Departament vol convertir els més de 133km de la carretera en una via 2+1, per tal d’afavorir els avançaments entre vehicles amb una major seguretat, evitant els xocs frontals. Avui ha anunciat la licitació de la redacció dels dos primers projectes constructius, un per al tram de Lleida fins a Alfés i un segon per al tram entre Tortosa i Amposta. Per al tram ebrenc, d’uns 8 quilòmetres, s’invertiran 5 milions d’euros. El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha avançat també que en els pròxims dies licitaran també un tercer projecte per al tram de 5 quilòmetres entre Garcia i Móra la Nova, amb una inversió de 5 milions d’euros. Així explicava les actuacions que duran a terme en aquests trams, més enllà de la implementació de la via 2+1:

També s’hi preveuen tancaments perimetrals en aquells punts on el risc de patir un accident amb la fauna salvatge sigui més alt. Més enllà d’aquesta transformació de la via, Territori també ha previst uns 7,2 milions d’euros per a intervencions a curt termini en punts molt localitzats i sota demanda del territori. En aquest sentit el delegat del govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha anunciat les obres d’accés a la Via Verda pel municipi de Benifallet.

Es té previst que els projectes es puguin adjudicar a finals d’estiu i principis de la tardor per iniciar les obres a inicis del 2021. Un cop adjudicats sortirà a licitació un nou paquet amb 3 projectes nous.

Finalment des de Territori han anunciat que durant aquest estiu s’adjudicaran les obres del tram entre Xerta i Aldover, així com la futura rotonda a l’EMD de Jesús per tal d’executar les obres a la tardor.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST