El campus Terres de l’Ebre posarà en marxa una aula d’innovació pedagògica per formar els futurs docents

Escrit per el 25 de juny de 2020

El Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili posarà en marxa aquest pròxim curs una aula d’innovació pedagògica. Aquesta ha de permetre als futurs docents a conèixer les noves tecnologies en benefici de l’educació.

Ja no se’ns fa estrany que les noves tecnologies s’utilitzin a les aules perquè els infants aprenguin. Per això és necessari que els futurs professors i professores es formin en aquest nou model educatiu, basat en desenvolupar habilitats i competències tecnològiques. Per això es posarà en marxa aquesta nova aula, anomenada RTC (Reinvent The Classroom) i que podran utilitzar els alumnes de grau i postgrau de l’àmbit educatiu del Campus. El responsable dels estudis educatius, Josep Holgado, ens explicava així els objectius del nou espai.

Arreu del món n’existeixen un centenar d’aules com aquestes, catorze de les quals es troben a l’Estat espanyol. La del Campus Terres de l’Ebre seria la segona que s’implanta a la demarcació. Des de la Universitat també volen que aquest espai serveixi per compartir coneixement amb la comunitat educativa de les Terres de l’Ebre, ja que les activitats que s’hi duran a terme formaran part d’un catàleg en línia.

L’aula RTC està instal·lada al segon pis del campus i està dimensionada per a 25 alumnes i cinc monitors. L’espai, com en la resta d’aules RTC, està distribuït en quatre zones diferenciades, segons el que es vol treballar: pensar, dissenyar, construir i presentar. L’aula està equipada amb tecnologia puntera i hi haurà també una càmera de vídeo de 360 graus que permetrà als estudiants observar de forma remota i sincrònica les activitats que s’hi desenvolupen i fer-ne aportacions a posteriori.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

El Col·legi d'Advocats i Advocades de #Tortosa reclama més accés a la justícia gratuïta https://t.co/w7xZA9TYmE

La imatge de la Mare de Déu de la #Cinta del Cim de Caro apareix destrossada per un acte vandàlic https://t.co/m9MW2Sr5PA

S'esfondra la teulada d'un immoble deshabitat al nucli antic de #Tortosa. https://t.co/rU3Po2OIDe

Lliuren els XIII Premis Federico Mayor Zaragoza de forma virtual @unesco_tortosa
https://t.co/V5fMUN2I0B

El Centre Cívic de Ferreries de #Tortosa acull una nova campanya de donació de sang aquest dissabte @donarsang https://t.co/5LE0oIU4jk

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili posarà en marxa aquest pròxim curs una aula d’innovació pedagògica. Aquesta ha de permetre als futurs docents a conèixer les noves tecnologies en benefici de l’educació.

Ja no se’ns fa estrany que les noves tecnologies s’utilitzin a les aules perquè els infants aprenguin. Per això és necessari que els futurs professors i professores es formin en aquest nou model educatiu, basat en desenvolupar habilitats i competències tecnològiques. Per això es posarà en marxa aquesta nova aula, anomenada RTC (Reinvent The Classroom) i que podran utilitzar els alumnes de grau i postgrau de l’àmbit educatiu del Campus. El responsable dels estudis educatius, Josep Holgado, ens explicava així els objectius del nou espai.

Arreu del món n’existeixen un centenar d’aules com aquestes, catorze de les quals es troben a l’Estat espanyol. La del Campus Terres de l’Ebre seria la segona que s’implanta a la demarcació. Des de la Universitat també volen que aquest espai serveixi per compartir coneixement amb la comunitat educativa de les Terres de l’Ebre, ja que les activitats que s’hi duran a terme formaran part d’un catàleg en línia.

L’aula RTC està instal·lada al segon pis del campus i està dimensionada per a 25 alumnes i cinc monitors. L’espai, com en la resta d’aules RTC, està distribuït en quatre zones diferenciades, segons el que es vol treballar: pensar, dissenyar, construir i presentar. L’aula està equipada amb tecnologia puntera i hi haurà també una càmera de vídeo de 360 graus que permetrà als estudiants observar de forma remota i sincrònica les activitats que s’hi desenvolupen i fer-ne aportacions a posteriori.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

El Col·legi d'Advocats i Advocades de #Tortosa reclama més accés a la justícia gratuïta https://t.co/w7xZA9TYmE

La imatge de la Mare de Déu de la #Cinta del Cim de Caro apareix destrossada per un acte vandàlic https://t.co/m9MW2Sr5PA

S'esfondra la teulada d'un immoble deshabitat al nucli antic de #Tortosa. https://t.co/rU3Po2OIDe

Lliuren els XIII Premis Federico Mayor Zaragoza de forma virtual @unesco_tortosa
https://t.co/V5fMUN2I0B

El Centre Cívic de Ferreries de #Tortosa acull una nova campanya de donació de sang aquest dissabte @donarsang https://t.co/5LE0oIU4jk

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST