La nova Plataforma Accelerador Lineal reclama que l’aparell de radioteràpia es posi en marxa en 6 mesos

Escrit per el 26 de juny de 2020

Tot i l’anunci fet per Salut aquesta setmana que ja ha iniciat els tràmits per instal.lar el nou aparell de radioteràpia donat per la Fundació Amancio Ortega a l’Hospital de Jesús, aquest dijous s’ha constituït a Tortosa la Plataforma Nou Accelerador Lineal. L’entitat neix amb la voluntat de pressionar el Govern català perquè el posi en servei al més aviat possible.

Prop d’un centenar de persones van assistir ahir a l’acte de constitució de la Plataforma Nou Accelerador Lineal al centre cívic de Ferreries a Tortosa. Una entitat ciutadana que pretén pressionar el departament de Salut perquè posi en servei el nou aparell a l’edifici de ràdioterapia de l’hospital de la santa creu.. Com que des de Salut ja s’ha anunciat que s’han iniciat els tràmits per ubicar aquest aparell al centre hospitalari de Jesús, la nova plataforma vetllarà perquè la substitució de l’actual accelerador lineal pel nou, es faci el més ràpid possible. Francesc Vallespí, president de la lliga contra el càncer a Tortosa i membre de la nova plataforma assegura que marcaran d’aprop el departament de salut perquè el nou aparell pugui estar en funcionament com a molt tard d’aquí a sis mesos

L’accelerador lineal del Servei de Rdioteràpia de les Terres de l’Ebre es va instal.lar fa onze anys i ha quedat obsolet. Per aquest motiu hi ha molts tractaments que no es poden fer i un 54% dels pacients han de fer les sessions a l’hospital Sant Joan de Reus. Vallespí ha assegurat que la Plataforma vol defugir de batalles polítiques i que treballarà per evitar que més pacients de càncer hagin de traslladar-se a Reus a fer la ràdioteràpia….

El Maig del 2017 el Govern de la Generalitat va anunciar que la Fundació Amancio Ortega feia donació d’un aparell de radioteràpia per a les Terres de l’Ebre. No va ser fins al gener del 2018 que el CatSalut i la FAO van signar el conveni. El Departament de Salut volia instal.lar el nou aparell a l’edifici oncològic que es vol construir al recinte de l’hospital verge de la Cinta de Tortosa, un projecte que de moment està aturat perquè falta l’aprovació de la modificació del POUM per part de l’Ajuntament de Tortosa. Des del consistori tortosí es reclama a Salut que primer solventi els problemes d’accessibilitat i mobilitat que té el centre hospitalari amb la construcció del nou aparcament. 

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

El Col·legi d'Advocats i Advocades de #Tortosa reclama més accés a la justícia gratuïta https://t.co/w7xZA9TYmE

La imatge de la Mare de Déu de la #Cinta del Cim de Caro apareix destrossada per un acte vandàlic https://t.co/m9MW2Sr5PA

S'esfondra la teulada d'un immoble deshabitat al nucli antic de #Tortosa. https://t.co/rU3Po2OIDe

Lliuren els XIII Premis Federico Mayor Zaragoza de forma virtual @unesco_tortosa
https://t.co/V5fMUN2I0B

El Centre Cívic de Ferreries de #Tortosa acull una nova campanya de donació de sang aquest dissabte @donarsang https://t.co/5LE0oIU4jk

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Tot i l’anunci fet per Salut aquesta setmana que ja ha iniciat els tràmits per instal.lar el nou aparell de radioteràpia donat per la Fundació Amancio Ortega a l’Hospital de Jesús, aquest dijous s’ha constituït a Tortosa la Plataforma Nou Accelerador Lineal. L’entitat neix amb la voluntat de pressionar el Govern català perquè el posi en servei al més aviat possible.

Prop d’un centenar de persones van assistir ahir a l’acte de constitució de la Plataforma Nou Accelerador Lineal al centre cívic de Ferreries a Tortosa. Una entitat ciutadana que pretén pressionar el departament de Salut perquè posi en servei el nou aparell a l’edifici de ràdioterapia de l’hospital de la santa creu.. Com que des de Salut ja s’ha anunciat que s’han iniciat els tràmits per ubicar aquest aparell al centre hospitalari de Jesús, la nova plataforma vetllarà perquè la substitució de l’actual accelerador lineal pel nou, es faci el més ràpid possible. Francesc Vallespí, president de la lliga contra el càncer a Tortosa i membre de la nova plataforma assegura que marcaran d’aprop el departament de salut perquè el nou aparell pugui estar en funcionament com a molt tard d’aquí a sis mesos

L’accelerador lineal del Servei de Rdioteràpia de les Terres de l’Ebre es va instal.lar fa onze anys i ha quedat obsolet. Per aquest motiu hi ha molts tractaments que no es poden fer i un 54% dels pacients han de fer les sessions a l’hospital Sant Joan de Reus. Vallespí ha assegurat que la Plataforma vol defugir de batalles polítiques i que treballarà per evitar que més pacients de càncer hagin de traslladar-se a Reus a fer la ràdioteràpia….

El Maig del 2017 el Govern de la Generalitat va anunciar que la Fundació Amancio Ortega feia donació d’un aparell de radioteràpia per a les Terres de l’Ebre. No va ser fins al gener del 2018 que el CatSalut i la FAO van signar el conveni. El Departament de Salut volia instal.lar el nou aparell a l’edifici oncològic que es vol construir al recinte de l’hospital verge de la Cinta de Tortosa, un projecte que de moment està aturat perquè falta l’aprovació de la modificació del POUM per part de l’Ajuntament de Tortosa. Des del consistori tortosí es reclama a Salut que primer solventi els problemes d’accessibilitat i mobilitat que té el centre hospitalari amb la construcció del nou aparcament. 

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

El Col·legi d'Advocats i Advocades de #Tortosa reclama més accés a la justícia gratuïta https://t.co/w7xZA9TYmE

La imatge de la Mare de Déu de la #Cinta del Cim de Caro apareix destrossada per un acte vandàlic https://t.co/m9MW2Sr5PA

S'esfondra la teulada d'un immoble deshabitat al nucli antic de #Tortosa. https://t.co/rU3Po2OIDe

Lliuren els XIII Premis Federico Mayor Zaragoza de forma virtual @unesco_tortosa
https://t.co/V5fMUN2I0B

El Centre Cívic de Ferreries de #Tortosa acull una nova campanya de donació de sang aquest dissabte @donarsang https://t.co/5LE0oIU4jk

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST