La PDE exigeix al Govern i a les institucions ebrenques que actuïn davant nous minitransvasaments

Escrit per el 30 de juny de 2020

Durant aquest mes de juliol el Consell de Ministres podria aprovar un nou minitransvasament de 4,99 hectòmetres cúbics des de l’embassament de l’Ebre fins a Cantàbria. Un anunci que ha tornat a posar en alerta a la Plataforma en Defensa de l’Ebre que exigeix al Govern i les institucions ebrenques que es pronunciïn i actuïn al respecte. A dia d’avui només s’hi ha oposat, a través d’un ple, el Consell Comarcal del Baix Ebre.

L’anunci va arribar el 18 de juny, quan la Junta de Govern de la CHE recollia l’autorització d’aquesta transferència d’un màxim anual de 4,99 hectòmetres cúbics cap a Santander. Una actuació que la plataforma explica que perjudiquen el cabal del tram final del riu i contradiuen les promeses per salvaguardar el Delta. De fet la PDE ha lamentat que durant el tràmit d’audiència a la junta de govern, on formen part les comunitats autònomes, només s’hi oposessin el govern d’Aragó i l’Ajuntament d’Alcanyís. Per això ha fet un crit perquè tant el Govern com les administracions ebrenques ho rebutgin públicament. Escoltem al portaveu de la PDE, Manolo Tomàs.

Per ara l’única institució que s’hi ha posicionat en contra ha estat el ple del Consell Comarcal del Baix Ebre, celebrat divendres. La moció, presentada pel grup de Movem Terres de l’Ebre es va aprovar per unanimitat. El pròxim dilluns, el partit de Movem Tortosa en presentarà la mateixa moció al ple de l’Ajuntament de Tortosa. El seu portaveu, Jordi Jordan, valora positivament l’aprovació al consell i espera el mateix resultat durant el plenari.

En aquest sentit la PDE assegura que ja treballa per rebutjar aquest projecte “activament” tan aviat com la situació sanitària els ho permeti.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

No prospera la moció de @Cs_Tortosa proposant mesures per garantir la minimització dels contagis de la #covid19 en l'espai públic. Hi han votat en contra @juntspertortosa @PSCTortosa @CUPTortosa i @esquerratortosa s'hi ha abstingut

El #pleTortosa aprova la moció de @Cs_Tortosa per demanar la millora de la neteja i manteniment del clavegueram, la neteja d'embornals per evitar inundacions i propagació de plagues així com la neteja viària. L'únic vot en contra ha estat el de la @CUPTortosa

El #PleTortosa aprova per unanimitat la moció d'@esquerratortosa per garantir el dret a l'habitatge digne. Es reclama que @Tortosa realitzi llistat dels pisos buits del municipi i sol.liciti la seva cessió als bancs i grans tenidors

El #PleTortosa la moció de @MovemTortosa reclamant que es retirin de l'espai públic les plaques on encara consta el tractament de Molt Honorable a l'expresident Jordi Pujol amb els vots a favor de tots els grups i l'abstenció de @juntspertortosa

El #pleTortosa estableix, amb els vots a favor de tots els grups, els dos dies festius addicionals d'obertura permesa a #Tortosa per als establiments comercials durant el 2021: el 7 de març i el 12 de desembre.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Durant aquest mes de juliol el Consell de Ministres podria aprovar un nou minitransvasament de 4,99 hectòmetres cúbics des de l’embassament de l’Ebre fins a Cantàbria. Un anunci que ha tornat a posar en alerta a la Plataforma en Defensa de l’Ebre que exigeix al Govern i les institucions ebrenques que es pronunciïn i actuïn al respecte. A dia d’avui només s’hi ha oposat, a través d’un ple, el Consell Comarcal del Baix Ebre.

L’anunci va arribar el 18 de juny, quan la Junta de Govern de la CHE recollia l’autorització d’aquesta transferència d’un màxim anual de 4,99 hectòmetres cúbics cap a Santander. Una actuació que la plataforma explica que perjudiquen el cabal del tram final del riu i contradiuen les promeses per salvaguardar el Delta. De fet la PDE ha lamentat que durant el tràmit d’audiència a la junta de govern, on formen part les comunitats autònomes, només s’hi oposessin el govern d’Aragó i l’Ajuntament d’Alcanyís. Per això ha fet un crit perquè tant el Govern com les administracions ebrenques ho rebutgin públicament. Escoltem al portaveu de la PDE, Manolo Tomàs.

Per ara l’única institució que s’hi ha posicionat en contra ha estat el ple del Consell Comarcal del Baix Ebre, celebrat divendres. La moció, presentada pel grup de Movem Terres de l’Ebre es va aprovar per unanimitat. El pròxim dilluns, el partit de Movem Tortosa en presentarà la mateixa moció al ple de l’Ajuntament de Tortosa. El seu portaveu, Jordi Jordan, valora positivament l’aprovació al consell i espera el mateix resultat durant el plenari.

En aquest sentit la PDE assegura que ja treballa per rebutjar aquest projecte “activament” tan aviat com la situació sanitària els ho permeti.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

No prospera la moció de @Cs_Tortosa proposant mesures per garantir la minimització dels contagis de la #covid19 en l'espai públic. Hi han votat en contra @juntspertortosa @PSCTortosa @CUPTortosa i @esquerratortosa s'hi ha abstingut

El #pleTortosa aprova la moció de @Cs_Tortosa per demanar la millora de la neteja i manteniment del clavegueram, la neteja d'embornals per evitar inundacions i propagació de plagues així com la neteja viària. L'únic vot en contra ha estat el de la @CUPTortosa

El #PleTortosa aprova per unanimitat la moció d'@esquerratortosa per garantir el dret a l'habitatge digne. Es reclama que @Tortosa realitzi llistat dels pisos buits del municipi i sol.liciti la seva cessió als bancs i grans tenidors

El #PleTortosa la moció de @MovemTortosa reclamant que es retirin de l'espai públic les plaques on encara consta el tractament de Molt Honorable a l'expresident Jordi Pujol amb els vots a favor de tots els grups i l'abstenció de @juntspertortosa

El #pleTortosa estableix, amb els vots a favor de tots els grups, els dos dies festius addicionals d'obertura permesa a #Tortosa per als establiments comercials durant el 2021: el 7 de març i el 12 de desembre.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST