L’administració local es forma per evitar les estafes digitals

Escrit per el 1 de juliol de 2020

Els Mossos d’Esquadra han realitzat sessions formatives a treballadors de l’administració local per tal d’evitar les estafes digitals. Un nou tipus de delicte que s’ha vist a l’alça durant els dies de confinament i que ja van afectar a ens públics com el COPATE o l’Hospital Comarcal d’Amposta.

En el cas del COPATE van poder arribar a sostreure 400 mil euros, mentre que en el cas de l’Hospital d’Amposta en van ser un 43 mil. Davant aquest fet des dels Mossos d’Esquadra van oferir formació als ens locals per detectar possibles casos fraudulents. Hi han arribat a participar més d’una norantena de treballadors. Hi ha previst que el pròxim 10 de juliol s’ofereixi també als professionals de la Generalitat que treballen en serveis de compres i tresoreria. Xavier Pallarès és el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre.

El delegat també ha informat que el conflicte per la transferència dels 6,9 milions d’euros dels ajuts estatals pels aiguats de 2018 es troba en vies de resolució. Pallarès ha atribuït les desavinences en qüestions tècniques i diu que s’haurien de “discutir” a Madrid.

Pallarès ja ha avançat que des de Governació convocaran reunions tècniques i polítiques amb els municipis afectats per resoldre aquest problema. En aquesta compareixença posterior a la reunió del Consell d’Administració també s’ha anunciat que el pròxim 23 de juliol es celebrarà Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre per abordar el projecte de minitransvasament de l’Ebre a Santander.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

El festival @acelobertfest celebrarà la nova edició a octubre amb un format reduït https://t.co/25uaQ6vJ0m

L'Ajuntament de @Tortosa aprova la plurianualitat de la urbanització de la plaça d'Espanya i l’increment de les subvencions a les entitats esportives https://t.co/F0nmY0VKmU

Empreses i autònoms ja poden sol·licitar l’ajut de 400 euros a l’Ajuntament de @Tortosa
https://t.co/bx5cOJQnmx

La Zona Blava de #Tortosa serà gratuïta la primera hora d'estacionament a partir de dilluns https://t.co/tcgaFPDpGA

El tècnic reusenc Berni Rubio, nou entrenador del Sénior del @cbcantaires Tortosa https://t.co/ANUIUfKCsC

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Els Mossos d’Esquadra han realitzat sessions formatives a treballadors de l’administració local per tal d’evitar les estafes digitals. Un nou tipus de delicte que s’ha vist a l’alça durant els dies de confinament i que ja van afectar a ens públics com el COPATE o l’Hospital Comarcal d’Amposta.

En el cas del COPATE van poder arribar a sostreure 400 mil euros, mentre que en el cas de l’Hospital d’Amposta en van ser un 43 mil. Davant aquest fet des dels Mossos d’Esquadra van oferir formació als ens locals per detectar possibles casos fraudulents. Hi han arribat a participar més d’una norantena de treballadors. Hi ha previst que el pròxim 10 de juliol s’ofereixi també als professionals de la Generalitat que treballen en serveis de compres i tresoreria. Xavier Pallarès és el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre.

El delegat també ha informat que el conflicte per la transferència dels 6,9 milions d’euros dels ajuts estatals pels aiguats de 2018 es troba en vies de resolució. Pallarès ha atribuït les desavinences en qüestions tècniques i diu que s’haurien de “discutir” a Madrid.

Pallarès ja ha avançat que des de Governació convocaran reunions tècniques i polítiques amb els municipis afectats per resoldre aquest problema. En aquesta compareixença posterior a la reunió del Consell d’Administració també s’ha anunciat que el pròxim 23 de juliol es celebrarà Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre per abordar el projecte de minitransvasament de l’Ebre a Santander.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

El festival @acelobertfest celebrarà la nova edició a octubre amb un format reduït https://t.co/25uaQ6vJ0m

L'Ajuntament de @Tortosa aprova la plurianualitat de la urbanització de la plaça d'Espanya i l’increment de les subvencions a les entitats esportives https://t.co/F0nmY0VKmU

Empreses i autònoms ja poden sol·licitar l’ajut de 400 euros a l’Ajuntament de @Tortosa
https://t.co/bx5cOJQnmx

La Zona Blava de #Tortosa serà gratuïta la primera hora d'estacionament a partir de dilluns https://t.co/tcgaFPDpGA

El tècnic reusenc Berni Rubio, nou entrenador del Sénior del @cbcantaires Tortosa https://t.co/ANUIUfKCsC

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST