S’engeguen tots els tràmits per substituir l’accelerador lineal de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús

Escrit per el 9 de juliol de 2020

El Departament de Salut de les Terres de l’Ebre ha comunitat que els expedients per substituir l’accelerador lineal de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús es van entregar el 3 de juliol. Es tracta de la memòria que ha d’autoritzar el Servei de Coordinació d’Activitats Radiològiques de Catalunya. El procés fins a la seva posada en marxa s’allargarà un any i no es podrà fer en 6 mesos com demanava la plataforma ciutadana.

L’entrega d’aquest informe per part de l’Institut Oncològic de la Catalunya Sud s’ha avançat així uns dies, donat que la previsió d’entrega es situava al 15 de juliol. A partir d’aquí queden per endavant 6 mesos per validar els permisos i revisions sobre l’adaptació del nou accelerador, que s’haurà d’elevar al Consell de Seguretat Nuclear. Si la seva resolució és favorable, el Ministeri d’Indústria haurà d’aprovar l’execució de la substitució. Aquest procés d’instal·lació preveuen que s’allargui uns dos mesos i mig. Un cop finalitzat, l’aparell s’haurà de calibrar, durant 4 mesos, perquè aquest es trobi en condicions òptimes abans de ser utilitzat amb qualsevol pacient. En total tot el procés duraria uns 12 mesos, aproximadament, tal com ja van anunciar des de Salut. Tot i que la plataforma “Nou Accelerador lineal a Tortosa” ha reclamat que la substitució no es demori més enllà dels sis mesos, els experts no ho veuen viable. Manuel Artigues és un dels membres del departament de física nuclear de l’hospital Sant Joan de Reus.

Com ja es va comentar, mentre durin tots aquests treballs, els pacients hauran de traslladar-se a l’Hospital de Reus. Aquesta situació, recordem, ve donada per l’aturada dels tràmits per construir l’edifici oncològic a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, per part de l’Ajuntament de Tortosa. Un fet que ha tornat a lamentar la directora dels serveis de Salut a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà.

Asseguren que els pacients oncològics ebrencs que han d’anar a tractar-se a Reus per la falta de prestacions del territori està entre el 30% i el 35%. Expliquen que aquests ho fan per rebre altres tractaments complementaris o perquè ells mateixos sol·liciten fer-ho al centre de Reus.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El Departament de Salut de les Terres de l’Ebre ha comunitat que els expedients per substituir l’accelerador lineal de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús es van entregar el 3 de juliol. Es tracta de la memòria que ha d’autoritzar el Servei de Coordinació d’Activitats Radiològiques de Catalunya. El procés fins a la seva posada en marxa s’allargarà un any i no es podrà fer en 6 mesos com demanava la plataforma ciutadana.

L’entrega d’aquest informe per part de l’Institut Oncològic de la Catalunya Sud s’ha avançat així uns dies, donat que la previsió d’entrega es situava al 15 de juliol. A partir d’aquí queden per endavant 6 mesos per validar els permisos i revisions sobre l’adaptació del nou accelerador, que s’haurà d’elevar al Consell de Seguretat Nuclear. Si la seva resolució és favorable, el Ministeri d’Indústria haurà d’aprovar l’execució de la substitució. Aquest procés d’instal·lació preveuen que s’allargui uns dos mesos i mig. Un cop finalitzat, l’aparell s’haurà de calibrar, durant 4 mesos, perquè aquest es trobi en condicions òptimes abans de ser utilitzat amb qualsevol pacient. En total tot el procés duraria uns 12 mesos, aproximadament, tal com ja van anunciar des de Salut. Tot i que la plataforma “Nou Accelerador lineal a Tortosa” ha reclamat que la substitució no es demori més enllà dels sis mesos, els experts no ho veuen viable. Manuel Artigues és un dels membres del departament de física nuclear de l’hospital Sant Joan de Reus.

Com ja es va comentar, mentre durin tots aquests treballs, els pacients hauran de traslladar-se a l’Hospital de Reus. Aquesta situació, recordem, ve donada per l’aturada dels tràmits per construir l’edifici oncològic a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, per part de l’Ajuntament de Tortosa. Un fet que ha tornat a lamentar la directora dels serveis de Salut a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà.

Asseguren que els pacients oncològics ebrencs que han d’anar a tractar-se a Reus per la falta de prestacions del territori està entre el 30% i el 35%. Expliquen que aquests ho fan per rebre altres tractaments complementaris o perquè ells mateixos sol·liciten fer-ho al centre de Reus.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST