Obren un nou parc de bombers voluntaris a Benifallet

Escrit per el 13 de juliol de 2020

Les Terres de l’Ebre compta des d’aquest estiu amb un nou parc de bombers voluntaris. Està situat al municipi de Benifallet, un punt estratègic per la seva proximitat a la C-12, la Serra de Cardó i el riu Ebre.

El gran incendi a la Serra de Cardó, ara fa 25 anys, va posar de relleu la necessitat de disposar d’un Parc de Bombers a la zona. L’edifici de fet està construït des de fa uns anys i ha arribat a funcionar com a parc d’estiu. Però per problemes i entrebancs administratius no s’havia pogut posar en marxa fins aquest mes de juny com a Parc de Voluntaris. El cap de la Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre, Ricard Expósito, comenta que la capacitat del parc és per a 25 bombers voluntaris, però que ara només l’ocupen un 50%. La nova promoció que ha de sortir al llarg de l’any permetrà augmentar la dotació. Expósito explica també que la ubicació del parc prop de la C-12 i el riu Ebre és molt important per intervenir en cas d’accidents o rescats.

Aquest parc reforçarà els d’altres voluntaris de la zona, com el de  Batea, Horta de Sant Joan, Tivissa o Flix, així com als 3 parcs professionals d’Ascó, Móra d’Ebre o Gandesa i els 4 que es troben entre el Baix Ebre i el Montsià. Aquestes xifres representen el 8% dels parcs que es troben a Catalunya. Expósito però ha exposat la voluntat d’ampliar aquesta xarxa a mitjà termini, construint un nou parc de bombers en un punt estratègic entre el Baix Ebre i el Montsià.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

El festival @acelobertfest celebrarà la nova edició a octubre amb un format reduït https://t.co/25uaQ6vJ0m

L'Ajuntament de @Tortosa aprova la plurianualitat de la urbanització de la plaça d'Espanya i l’increment de les subvencions a les entitats esportives https://t.co/F0nmY0VKmU

Empreses i autònoms ja poden sol·licitar l’ajut de 400 euros a l’Ajuntament de @Tortosa
https://t.co/bx5cOJQnmx

La Zona Blava de #Tortosa serà gratuïta la primera hora d'estacionament a partir de dilluns https://t.co/tcgaFPDpGA

El tècnic reusenc Berni Rubio, nou entrenador del Sénior del @cbcantaires Tortosa https://t.co/ANUIUfKCsC

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Les Terres de l’Ebre compta des d’aquest estiu amb un nou parc de bombers voluntaris. Està situat al municipi de Benifallet, un punt estratègic per la seva proximitat a la C-12, la Serra de Cardó i el riu Ebre.

El gran incendi a la Serra de Cardó, ara fa 25 anys, va posar de relleu la necessitat de disposar d’un Parc de Bombers a la zona. L’edifici de fet està construït des de fa uns anys i ha arribat a funcionar com a parc d’estiu. Però per problemes i entrebancs administratius no s’havia pogut posar en marxa fins aquest mes de juny com a Parc de Voluntaris. El cap de la Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre, Ricard Expósito, comenta que la capacitat del parc és per a 25 bombers voluntaris, però que ara només l’ocupen un 50%. La nova promoció que ha de sortir al llarg de l’any permetrà augmentar la dotació. Expósito explica també que la ubicació del parc prop de la C-12 i el riu Ebre és molt important per intervenir en cas d’accidents o rescats.

Aquest parc reforçarà els d’altres voluntaris de la zona, com el de  Batea, Horta de Sant Joan, Tivissa o Flix, així com als 3 parcs professionals d’Ascó, Móra d’Ebre o Gandesa i els 4 que es troben entre el Baix Ebre i el Montsià. Aquestes xifres representen el 8% dels parcs que es troben a Catalunya. Expósito però ha exposat la voluntat d’ampliar aquesta xarxa a mitjà termini, construint un nou parc de bombers en un punt estratègic entre el Baix Ebre i el Montsià.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

El festival @acelobertfest celebrarà la nova edició a octubre amb un format reduït https://t.co/25uaQ6vJ0m

L'Ajuntament de @Tortosa aprova la plurianualitat de la urbanització de la plaça d'Espanya i l’increment de les subvencions a les entitats esportives https://t.co/F0nmY0VKmU

Empreses i autònoms ja poden sol·licitar l’ajut de 400 euros a l’Ajuntament de @Tortosa
https://t.co/bx5cOJQnmx

La Zona Blava de #Tortosa serà gratuïta la primera hora d'estacionament a partir de dilluns https://t.co/tcgaFPDpGA

El tècnic reusenc Berni Rubio, nou entrenador del Sénior del @cbcantaires Tortosa https://t.co/ANUIUfKCsC

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST