El Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa reclama més accés a la justícia gratuïta

Escrit per el 14 de juliol de 2020

El Col.legi d’Advocats i Advocades de Tortosa  ha commemorat aquest dilluns el Dia Internacional de la Justícia Gratuïta i el Torn d’Ofici. A través d’un manifest, el col.lectiu ha posat en valor aquest servei que garanteix el dret de defensa als més desvalguts, al mateix temps que ha alertat que cada vegada s’està limitant més el Servei de Justícia Gratuïta a les persones amb més dificultats econòmiques. Segons Vicent Sagrera, president de la Comissió de Justícia Gratuïta i Torn d’ofici del col.legi d’advocats i advocades de Tortosa, aquesta limitació es deu a la regulació de l’índex de referència que no s’ha actualitzat respecte el Salari Mínim Interprofessional. Sagrera a més alerta que si el servei de justícia gratuïta es privatitza, com ha plantejat en algun moment el Govern central, encara dificultarà més l’accés al torn d’ofici…

D’altra banda, des de la fi  de l’estat d’alarma han augmentat les denúncies de casos per violència de gènere, atesos pel Servei de Justícia Gratuïta de les Terres de l’Ebre als partits judicials de Tortosa, Amposta i Gandesa. Des del Col.legi d’Advocats i Advocades de Tortosa ho atribueixen al fet que les dones maltractades durant el confinament, hauríen esperat a denunciar un cop aixecat l’estat d’alarma, per poder ser ateses de forma presencial. Durant els sis primers mesos del 2020 s’han vist reduïts els casos atesos pel torn d’ofici. Degut a la limitació de mobilitat que hi ha hagut durant els tres mesos d’estat d’alarma per la pandèmia de coronavirus l’atenció s’ha hagut de fer per telèfon i això ha provocat que molta gent s’hagi esperat a presentar denúncies després del confinament. 

Durant el 2019, el Servei de Justícia Gratuïta de les Terres de l’Ebre va incrementar entre un sis i un set per cent el nombre de casos tramitats respete el 2018. Concretament va tramitar prop de 4.500 expedients del torn d’ofici en l’àmbit civil, laboral i d’estrangeria. A més es van fer 1.947 assistències del torn d’ofici penal i 333 assistències de violència de gènere. 

El servei de justícia gratuïta de les Terres de l’Ebre continua reclamant a més que els jutjats de Tortosa i Amposta implementin la possibilitat de fer atenció telemàtica per part del torn d’ofici. Marta Martínez, degana del Col.legi d’advocades i advocats de tortosa ha denunciat que aquest tema encara no s’ha resolt tot i l’estat de pandèmia…

En el marc del Dia Internacional de la Justícia Gratuïta i el Torn d’Ofici, el Col.legi d’Advocats i Advocades de Tortosai va fer un homenatge al col.legiat  Candido Jornet Forner pels seus més de 40 anys al servei de la justícia gratuïta. 

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

Pugen a 91 els positius pel #brot de #Paüls. Municipis com #Roquetes i #Alcanar demanen extremar les precaucions davant la detecció de desenes de contagiats. https://t.co/0izpRVWi9U

2

📢 La festivitat de #SantAntoni que organitzàvem conjuntament amb @festesroquetes i @AjRoquetes queda SUSPESA a causa de la #Covid19
#somdeJesús
#Roquetes #Jesús #TerresDelEbre

Calçada tallada (Meteorologia): N-420 | BOT | Sentit Ambdós sentits cap a CASERES - BOT | Punt km. 795-776 | 13:54

Compte amb l'entrada de vent fort d'aquesta tarda-nit, afectarà el litoral de les #TerresdelEbre.

⛔ ATENCIÓ!!!

Circulació tallada a l'accés al #Port per neu

🔴 Accés a #Caro TANCAT
🔴 Accés al #Cargol i #Mascar Tancat

➡️ Insistim, NOMÉS desplaçaments indispensables i inajornables.

2

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El Col.legi d’Advocats i Advocades de Tortosa  ha commemorat aquest dilluns el Dia Internacional de la Justícia Gratuïta i el Torn d’Ofici. A través d’un manifest, el col.lectiu ha posat en valor aquest servei que garanteix el dret de defensa als més desvalguts, al mateix temps que ha alertat que cada vegada s’està limitant més el Servei de Justícia Gratuïta a les persones amb més dificultats econòmiques. Segons Vicent Sagrera, president de la Comissió de Justícia Gratuïta i Torn d’ofici del col.legi d’advocats i advocades de Tortosa, aquesta limitació es deu a la regulació de l’índex de referència que no s’ha actualitzat respecte el Salari Mínim Interprofessional. Sagrera a més alerta que si el servei de justícia gratuïta es privatitza, com ha plantejat en algun moment el Govern central, encara dificultarà més l’accés al torn d’ofici…

D’altra banda, des de la fi  de l’estat d’alarma han augmentat les denúncies de casos per violència de gènere, atesos pel Servei de Justícia Gratuïta de les Terres de l’Ebre als partits judicials de Tortosa, Amposta i Gandesa. Des del Col.legi d’Advocats i Advocades de Tortosa ho atribueixen al fet que les dones maltractades durant el confinament, hauríen esperat a denunciar un cop aixecat l’estat d’alarma, per poder ser ateses de forma presencial. Durant els sis primers mesos del 2020 s’han vist reduïts els casos atesos pel torn d’ofici. Degut a la limitació de mobilitat que hi ha hagut durant els tres mesos d’estat d’alarma per la pandèmia de coronavirus l’atenció s’ha hagut de fer per telèfon i això ha provocat que molta gent s’hagi esperat a presentar denúncies després del confinament. 

Durant el 2019, el Servei de Justícia Gratuïta de les Terres de l’Ebre va incrementar entre un sis i un set per cent el nombre de casos tramitats respete el 2018. Concretament va tramitar prop de 4.500 expedients del torn d’ofici en l’àmbit civil, laboral i d’estrangeria. A més es van fer 1.947 assistències del torn d’ofici penal i 333 assistències de violència de gènere. 

El servei de justícia gratuïta de les Terres de l’Ebre continua reclamant a més que els jutjats de Tortosa i Amposta implementin la possibilitat de fer atenció telemàtica per part del torn d’ofici. Marta Martínez, degana del Col.legi d’advocades i advocats de tortosa ha denunciat que aquest tema encara no s’ha resolt tot i l’estat de pandèmia…

En el marc del Dia Internacional de la Justícia Gratuïta i el Torn d’Ofici, el Col.legi d’Advocats i Advocades de Tortosai va fer un homenatge al col.legiat  Candido Jornet Forner pels seus més de 40 anys al servei de la justícia gratuïta. 

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

Pugen a 91 els positius pel #brot de #Paüls. Municipis com #Roquetes i #Alcanar demanen extremar les precaucions davant la detecció de desenes de contagiats. https://t.co/0izpRVWi9U

2

📢 La festivitat de #SantAntoni que organitzàvem conjuntament amb @festesroquetes i @AjRoquetes queda SUSPESA a causa de la #Covid19
#somdeJesús
#Roquetes #Jesús #TerresDelEbre

Calçada tallada (Meteorologia): N-420 | BOT | Sentit Ambdós sentits cap a CASERES - BOT | Punt km. 795-776 | 13:54

Compte amb l'entrada de vent fort d'aquesta tarda-nit, afectarà el litoral de les #TerresdelEbre.

⛔ ATENCIÓ!!!

Circulació tallada a l'accés al #Port per neu

🔴 Accés a #Caro TANCAT
🔴 Accés al #Cargol i #Mascar Tancat

➡️ Insistim, NOMÉS desplaçaments indispensables i inajornables.

2

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST