Detectat un brot de coronavirus a l’hospital de Jesús entre un professional i tres pacients

Escrit per el 16 de juliol de 2020

Aquest dimecres s’ha donat a conèixer un nou brot de coronavirus a les Terres de l’Ebre. En aquest cas afecta l’Hospital de la Santa Creu de Jesús on han donat positiu un professional del centre i tres pacients. Les visites han quedat restringides, mentre que a la residència s’han tancat fins a nou avís. L’augment de casos al territori ha fet que des de Salut accelerin el nou pla de contingència que es preparada per a una possible segona onada.

Ahir de tarda es donava a conèixer els dos primers casos en aquest centre sociosanitari. Les proves PCR confirmaven el contagi a un professional i una pacient. Més tard també es van donar a conèixer dos nous positius entre pacients, per la qual cosa s’ha declarat ja com a brot. Davant aquesta situació s’han dut a terme proves PCR a 12 pacients de la planta i a 18 professionals més, encara pendents de resultat. El creixement de casos arreu del país ja va fer prendre mesures la setmana passada pel que fa a les visites a les instal·lacions. Tant al centre hospitalari com a la residència es va decidir restringir-les. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ja ha anunciat que es tanquen, fins a nou avís, les visites a la residència.

Pel que fa al nombre de casos positius a les Terres de l’Ebre, aquests continuen augmentant. El Departament de Salut de la Generalitat ha comptabilitzat 7 nous positius de coronavirus a les Terres de l’Ebre en el balanç corresponent al dimarts 14 de juliol i que es va fer públic ahir dimecres a migdia. Ara el nombre total de contagiats a les Terres de l’Ebre des que es va iniciar la pandèmia es situa en 383 persones. La directora dels serveis de salut a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, ha dit avui que estan accelerant el nou pla de contingència.

A dia d’avui, segons ha informat Lleixà, hi ha 3 persones ingressades a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa per Covid, més els tres pacients de l’hospital de Jesús que també han donat positiu. Totes elles per ara amb simptomatologia lleu. Lleixà demanat tant a la ciutadania com al món local a complir amb les mesures de seguretat, amb l’ús de mascareta, la neteja de mans i el manteniment de distància.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Aquest dimecres s’ha donat a conèixer un nou brot de coronavirus a les Terres de l’Ebre. En aquest cas afecta l’Hospital de la Santa Creu de Jesús on han donat positiu un professional del centre i tres pacients. Les visites han quedat restringides, mentre que a la residència s’han tancat fins a nou avís. L’augment de casos al territori ha fet que des de Salut accelerin el nou pla de contingència que es preparada per a una possible segona onada.

Ahir de tarda es donava a conèixer els dos primers casos en aquest centre sociosanitari. Les proves PCR confirmaven el contagi a un professional i una pacient. Més tard també es van donar a conèixer dos nous positius entre pacients, per la qual cosa s’ha declarat ja com a brot. Davant aquesta situació s’han dut a terme proves PCR a 12 pacients de la planta i a 18 professionals més, encara pendents de resultat. El creixement de casos arreu del país ja va fer prendre mesures la setmana passada pel que fa a les visites a les instal·lacions. Tant al centre hospitalari com a la residència es va decidir restringir-les. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ja ha anunciat que es tanquen, fins a nou avís, les visites a la residència.

Pel que fa al nombre de casos positius a les Terres de l’Ebre, aquests continuen augmentant. El Departament de Salut de la Generalitat ha comptabilitzat 7 nous positius de coronavirus a les Terres de l’Ebre en el balanç corresponent al dimarts 14 de juliol i que es va fer públic ahir dimecres a migdia. Ara el nombre total de contagiats a les Terres de l’Ebre des que es va iniciar la pandèmia es situa en 383 persones. La directora dels serveis de salut a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, ha dit avui que estan accelerant el nou pla de contingència.

A dia d’avui, segons ha informat Lleixà, hi ha 3 persones ingressades a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa per Covid, més els tres pacients de l’hospital de Jesús que també han donat positiu. Totes elles per ara amb simptomatologia lleu. Lleixà demanat tant a la ciutadania com al món local a complir amb les mesures de seguretat, amb l’ús de mascareta, la neteja de mans i el manteniment de distància.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST