El projecte de la nova plaça de l’Ajuntament de Tortosa substituirà l’actual font per brolladors arran de terra i tindrà arbrat

Escrit per el 22 de juliol de 2020

L’Ajuntament de Tortosa ja té enllestit el projecte d’urbanització de la plaça d’Espanya i dels carrers adjacents, obra de l’arquitecte Ramon Valls. L’actuació preveu convertir tot l’espai en zona de vianants, la retirada de la font central de la plaça i plantar arbres. La inversió prevista supera el milió i mig d’euros i les obres podrien iniciar-se abans d’acabar l’any.

L’actuació contempla la reordenació d’una superfície de més de 3.600 m2 que inclou la plaça de l’Ajuntament i els carrers adjacents, que tindran el trànsit restringit i que connecte amb els eixos principals de la zona, com són l’avinguda de la Generalitat i el carrer Sant Blai. El projecte, obra de l’arquitecte Ramon Valls, preveu unificar tot el paviment a un sol nivell per suprimir les barreres arquiectòniques i retirar l’actual font que hi ha al mig de la plaça. S’incorporaran però brolladors d’aigua a un lateral de la plaça, a nivell de terra que es podran programar per regular l’alçada i la il.luminació. Serà una nova font interativa i transitable, segons l’arquitecte Ramon Valls…

Una altra de les característiques destacades que tindrà la nova plaça de l’Ajuntament és que recupera la memòria històrica de la traça del carrer Pescadors, tal com era abans dels bombardejos de la Guerra Civil del 1938, a través d’un paviment de color diferent i d’il.luminació. Ramon Valls…

També es preveu plantar dues fileres d’arbres davant dels porxos de la plaça d’Espanya així com també hi haurà arbrat als carrers adjçacents.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé ha explicat que amb aquesta reurbanització de la zona es pretén fer una plaça més amable on les persones siguin les protagonistes…

El tinent d’alcalde d’urbanisme, Enric Roig, ha emmarcat el projecte de reurbanització de la plaça de l’Ajuntament en un àmbit més ampli de  transformació del nucli històric, apostant pels espais de relació…

El govern municipal de Junts per Tortosa i PSC ha presentat aquest dimecres el projecte, que preveu aprovar la setmana que ve i treure a licitació  amb un pressupost de 1.536.000 euros. L’Ajuntament de Tortosa ha sol.licitat una subvenció al PAM de la Diputació per finançar aquesta actuació. Les obres prodrien començar abans d’acabar l’any.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

Pugen a 91 els positius pel #brot de #Paüls. Municipis com #Roquetes i #Alcanar demanen extremar les precaucions davant la detecció de desenes de contagiats. https://t.co/0izpRVWi9U

2

📢 La festivitat de #SantAntoni que organitzàvem conjuntament amb @festesroquetes i @AjRoquetes queda SUSPESA a causa de la #Covid19
#somdeJesús
#Roquetes #Jesús #TerresDelEbre

Calçada tallada (Meteorologia): N-420 | BOT | Sentit Ambdós sentits cap a CASERES - BOT | Punt km. 795-776 | 13:54

Compte amb l'entrada de vent fort d'aquesta tarda-nit, afectarà el litoral de les #TerresdelEbre.

⛔ ATENCIÓ!!!

Circulació tallada a l'accés al #Port per neu

🔴 Accés a #Caro TANCAT
🔴 Accés al #Cargol i #Mascar Tancat

➡️ Insistim, NOMÉS desplaçaments indispensables i inajornables.

2

L’Ajuntament de Tortosa ja té enllestit el projecte d’urbanització de la plaça d’Espanya i dels carrers adjacents, obra de l’arquitecte Ramon Valls. L’actuació preveu convertir tot l’espai en zona de vianants, la retirada de la font central de la plaça i plantar arbres. La inversió prevista supera el milió i mig d’euros i les obres podrien iniciar-se abans d’acabar l’any.

L’actuació contempla la reordenació d’una superfície de més de 3.600 m2 que inclou la plaça de l’Ajuntament i els carrers adjacents, que tindran el trànsit restringit i que connecte amb els eixos principals de la zona, com són l’avinguda de la Generalitat i el carrer Sant Blai. El projecte, obra de l’arquitecte Ramon Valls, preveu unificar tot el paviment a un sol nivell per suprimir les barreres arquiectòniques i retirar l’actual font que hi ha al mig de la plaça. S’incorporaran però brolladors d’aigua a un lateral de la plaça, a nivell de terra que es podran programar per regular l’alçada i la il.luminació. Serà una nova font interativa i transitable, segons l’arquitecte Ramon Valls…

Una altra de les característiques destacades que tindrà la nova plaça de l’Ajuntament és que recupera la memòria històrica de la traça del carrer Pescadors, tal com era abans dels bombardejos de la Guerra Civil del 1938, a través d’un paviment de color diferent i d’il.luminació. Ramon Valls…

També es preveu plantar dues fileres d’arbres davant dels porxos de la plaça d’Espanya així com també hi haurà arbrat als carrers adjçacents.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé ha explicat que amb aquesta reurbanització de la zona es pretén fer una plaça més amable on les persones siguin les protagonistes…

El tinent d’alcalde d’urbanisme, Enric Roig, ha emmarcat el projecte de reurbanització de la plaça de l’Ajuntament en un àmbit més ampli de  transformació del nucli històric, apostant pels espais de relació…

El govern municipal de Junts per Tortosa i PSC ha presentat aquest dimecres el projecte, que preveu aprovar la setmana que ve i treure a licitació  amb un pressupost de 1.536.000 euros. L’Ajuntament de Tortosa ha sol.licitat una subvenció al PAM de la Diputació per finançar aquesta actuació. Les obres prodrien començar abans d’acabar l’any.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email
Comparteix a Google+

Twitter

Pugen a 91 els positius pel #brot de #Paüls. Municipis com #Roquetes i #Alcanar demanen extremar les precaucions davant la detecció de desenes de contagiats. https://t.co/0izpRVWi9U

2

📢 La festivitat de #SantAntoni que organitzàvem conjuntament amb @festesroquetes i @AjRoquetes queda SUSPESA a causa de la #Covid19
#somdeJesús
#Roquetes #Jesús #TerresDelEbre

Calçada tallada (Meteorologia): N-420 | BOT | Sentit Ambdós sentits cap a CASERES - BOT | Punt km. 795-776 | 13:54

Compte amb l'entrada de vent fort d'aquesta tarda-nit, afectarà el litoral de les #TerresdelEbre.

⛔ ATENCIÓ!!!

Circulació tallada a l'accés al #Port per neu

🔴 Accés a #Caro TANCAT
🔴 Accés al #Cargol i #Mascar Tancat

➡️ Insistim, NOMÉS desplaçaments indispensables i inajornables.

2

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST