ca amb un balanç satisfactori una edició de la Mostra de Jazz amb format excepcional

Escrit per el 17 d'agost de 2020

Divendres 14 d’agost, el parc Teodor Gonzalez va acollir l’actuació de la Tortosa Big Band amb la qual la Mostra de Jazz de Tortosa va posar el punt final a la vint-i-setena edició. El festival s’ha dut a terme amb un format excepcional, en unes dates diferents de les habituals i amb una llargada més àmplia per espaiar tots els concerts del programa. Unes mesures necessàries davant el context actual, en el qual totes les activitats s’han fet a l’aire lliure i amb aforament limitat per garantir la seguretat de totes les persones.

El tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Enric Roig, assenyala que el format ha complit amb les expectatives marcades: “Ha sigut tot un repte, ateses les circumstàncies. No volíem renunciar a dur a terme un festival que és referent en el camp musical i cultural, tant al nostre territori com a la resta del país. Per a això, i davant la situació que genera la pandèmia de coronavirus, calia ser escrupolosos en el plantejament del programa, i el resultat ens permet mostrar la satisfacció per com s’ha desenvolupat l’esdeveniment i pel fet de demostrar que la cultura és segura si es fa seguint les mesures adequades”, assenyala Roig. El regidor de Cultura recorda, a més, que un dels objectius de reprogramar la Mostra era el d’afavorir l’activitat cultural de molts grups que s’han vist afectats per la paràlisi provocada per la pandèmia, així com reactivar l’activitat d’establiments de restauració, que han acollit la majoria de recitals amb les necessàries mesures de prevenció i una bona ocupació.

Pel que fa a les actuacions, en total més de vint, un dels moments més destacats el va posar la formació Patax, que va obrir el festival el dijous 30 de juliol al recinte del Museu de Tortosa. Juntament amb ells, el trio de música gospel The Sey Sisters va ser un altre dels caps de cartell destacats.

D’altra banda, el regidor de Cultura també ha destacat el bon nivell de les activitats culturals que també s’han inclòs al programa, i que han permès ampliar el ventall de propostes. En aquest sentit, assenyala el seguiment de les projeccions de cinema a la fresca amb pel·lícules de temàtica vinculada al jazz; la trobada d’urban sketchers Ebre; l’exposició d’Amics i Amigues de l’Ebre que s’ha pogut veure al Museu amb dibuixos inspirats en el món del jazz, o el taller de fotografia de la biblioteca Marcel·lí Domingo, coordinat per Rafael Ricote.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚠ ATENCIÓ. Dimecres 24 de febrer està previst que els Bombers de la Generalitat duguen a terme tasques de crema controlada de vegetació en 1,8 hectàrees de la zona del Coll de l'Alba de #Tortosa. @bomberscat @BombersTortosa @PLTortosa.

📻Escolteu en directe l’acte inaugural de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021 a 103.3FM i a https://t.co/WjkmdzTPk4 i al 📲FB: https://t.co/inzmSLypxi

Aquesta és la participació a #Tortosa i a la demarcació de #Tarragona a aquesta hora en les #Eleccions14F ⬇️⬇️

2

🗳️ ELECCIONS 14-F | Constituïdes totes les meses de #Tortosa. Comença la jornada electoral. #Eleccions14F.

4

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Divendres 14 d’agost, el parc Teodor Gonzalez va acollir l’actuació de la Tortosa Big Band amb la qual la Mostra de Jazz de Tortosa va posar el punt final a la vint-i-setena edició. El festival s’ha dut a terme amb un format excepcional, en unes dates diferents de les habituals i amb una llargada més àmplia per espaiar tots els concerts del programa. Unes mesures necessàries davant el context actual, en el qual totes les activitats s’han fet a l’aire lliure i amb aforament limitat per garantir la seguretat de totes les persones.

El tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Enric Roig, assenyala que el format ha complit amb les expectatives marcades: “Ha sigut tot un repte, ateses les circumstàncies. No volíem renunciar a dur a terme un festival que és referent en el camp musical i cultural, tant al nostre territori com a la resta del país. Per a això, i davant la situació que genera la pandèmia de coronavirus, calia ser escrupolosos en el plantejament del programa, i el resultat ens permet mostrar la satisfacció per com s’ha desenvolupat l’esdeveniment i pel fet de demostrar que la cultura és segura si es fa seguint les mesures adequades”, assenyala Roig. El regidor de Cultura recorda, a més, que un dels objectius de reprogramar la Mostra era el d’afavorir l’activitat cultural de molts grups que s’han vist afectats per la paràlisi provocada per la pandèmia, així com reactivar l’activitat d’establiments de restauració, que han acollit la majoria de recitals amb les necessàries mesures de prevenció i una bona ocupació.

Pel que fa a les actuacions, en total més de vint, un dels moments més destacats el va posar la formació Patax, que va obrir el festival el dijous 30 de juliol al recinte del Museu de Tortosa. Juntament amb ells, el trio de música gospel The Sey Sisters va ser un altre dels caps de cartell destacats.

D’altra banda, el regidor de Cultura també ha destacat el bon nivell de les activitats culturals que també s’han inclòs al programa, i que han permès ampliar el ventall de propostes. En aquest sentit, assenyala el seguiment de les projeccions de cinema a la fresca amb pel·lícules de temàtica vinculada al jazz; la trobada d’urban sketchers Ebre; l’exposició d’Amics i Amigues de l’Ebre que s’ha pogut veure al Museu amb dibuixos inspirats en el món del jazz, o el taller de fotografia de la biblioteca Marcel·lí Domingo, coordinat per Rafael Ricote.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚠ ATENCIÓ. Dimecres 24 de febrer està previst que els Bombers de la Generalitat duguen a terme tasques de crema controlada de vegetació en 1,8 hectàrees de la zona del Coll de l'Alba de #Tortosa. @bomberscat @BombersTortosa @PLTortosa.

📻Escolteu en directe l’acte inaugural de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021 a 103.3FM i a https://t.co/WjkmdzTPk4 i al 📲FB: https://t.co/inzmSLypxi

Aquesta és la participació a #Tortosa i a la demarcació de #Tarragona a aquesta hora en les #Eleccions14F ⬇️⬇️

2

🗳️ ELECCIONS 14-F | Constituïdes totes les meses de #Tortosa. Comença la jornada electoral. #Eleccions14F.

4

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST