La processó del dia de la Cinta no recorrerà els carrers de Tortosa i les misses a la Catedral tindran aforament limitat

Escrit per el 20 d'agost de 2020

La Reial Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta de Tortosa s’ha vist obligada a prendre una sèrie de mesures arran de la pandèmia de la Covid-19 seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries. Ja es va avançar, aprofitant el comunicat enviat per anunciar les persones convidades a dur l’estendard de l’entitat durant la processó del dia de la Cinta, que un dels actes més emblemàtics de la festa major de Tortosa no es podrà fer pels carrers de la ciutat com és tradicional el primer diumenge de setembre, i per tant tampoc es produirà la sempre esperada entrada de la Relíquia per la porta principal de la Catedral. En aquesta ocasió, i de manera excepcional, la processó es farà després de la missa del migdia per l’interior i el claustre de la Catedral amb un limitat grup de persones, sense la imatge de plata de la patrona de Tortosa, amb la presència dels portadors de l’estendard que representaran als sectors que han actuat més en primera línia durant la crisi del coronavirus, i processionant la Relíquia de la Cinta amb el sagrat cíngol.

Altres mesures que s’han vist obligats a prendre són les relatives a l’aforament de les activitats religioses per complir en l’actual normativa. Com explica Miquel Marro, secretari de l’Arxiconfraria de la Cinta, només 150 persones podran accedir a les misses programades a l’interior de la Catedral: “Sabem que això significarà un gran desencís pels centenars de tortosines i tortosins que volen assistir diumenge a la missa estacional de les dotze del migdia a la Catedral. Però ara més que mai hem de ser molt prudents en seguir estrictament les mesures sanitàries. Per aquest motiu s’ampliarà el número de misses durant   el diumenge a l’Altar Major a les 8.30 h, 9.30 h, 10.30 h, 12.00 h i 18.45 h, fent-se sempre al final de l’ofici una veneració col·lectiva de la Relíquia, i no unipersonal com estem acostumats”. Marro demana a tothom, inclús als confrares de la mateixa Arxiconfraria de la Cinta, que vagin a les misses d’una forma escalonada: “i no anar tots a missa de dotze. El diumenge 6 de setembre tindrem l’oportunitat de participar del gran dia de la Cinta  però enguany cal fer-ho de forma responsable”. Les novenes, que comencen el dia 5 i acaben el dia 13 de setembre, es faran exactament igual en l’aspecte d’aforament per garantir la màxima seguretat dels fidels i les predicacions, enguany reservades als canonges de la catedral, seran més curtes de l’habitual.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

La Reial Arxiconfraria de la Mare de Déu de la Cinta de Tortosa s’ha vist obligada a prendre una sèrie de mesures arran de la pandèmia de la Covid-19 seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries. Ja es va avançar, aprofitant el comunicat enviat per anunciar les persones convidades a dur l’estendard de l’entitat durant la processó del dia de la Cinta, que un dels actes més emblemàtics de la festa major de Tortosa no es podrà fer pels carrers de la ciutat com és tradicional el primer diumenge de setembre, i per tant tampoc es produirà la sempre esperada entrada de la Relíquia per la porta principal de la Catedral. En aquesta ocasió, i de manera excepcional, la processó es farà després de la missa del migdia per l’interior i el claustre de la Catedral amb un limitat grup de persones, sense la imatge de plata de la patrona de Tortosa, amb la presència dels portadors de l’estendard que representaran als sectors que han actuat més en primera línia durant la crisi del coronavirus, i processionant la Relíquia de la Cinta amb el sagrat cíngol.

Altres mesures que s’han vist obligats a prendre són les relatives a l’aforament de les activitats religioses per complir en l’actual normativa. Com explica Miquel Marro, secretari de l’Arxiconfraria de la Cinta, només 150 persones podran accedir a les misses programades a l’interior de la Catedral: “Sabem que això significarà un gran desencís pels centenars de tortosines i tortosins que volen assistir diumenge a la missa estacional de les dotze del migdia a la Catedral. Però ara més que mai hem de ser molt prudents en seguir estrictament les mesures sanitàries. Per aquest motiu s’ampliarà el número de misses durant   el diumenge a l’Altar Major a les 8.30 h, 9.30 h, 10.30 h, 12.00 h i 18.45 h, fent-se sempre al final de l’ofici una veneració col·lectiva de la Relíquia, i no unipersonal com estem acostumats”. Marro demana a tothom, inclús als confrares de la mateixa Arxiconfraria de la Cinta, que vagin a les misses d’una forma escalonada: “i no anar tots a missa de dotze. El diumenge 6 de setembre tindrem l’oportunitat de participar del gran dia de la Cinta  però enguany cal fer-ho de forma responsable”. Les novenes, que comencen el dia 5 i acaben el dia 13 de setembre, es faran exactament igual en l’aspecte d’aforament per garantir la màxima seguretat dels fidels i les predicacions, enguany reservades als canonges de la catedral, seran més curtes de l’habitual.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST