Tortosa celebra el festival d’art efímer ‘A Cel Obert’ als patis del centre històric

Escrit per el 7 d'octubre de 2021

Tortosa recupera enguany el Festival d’Art Efímer A Cel Obert després de l’edició reduïda de l’any passat a causa de la pandèmia. Vuit instal.lacions en patis d’espais emblemàtics de la ciutat es podran visitar del 8 al 12 d’octubre en el marc de la Capital de la Cultura Catalana. 

La Curiositat és el tema de la vuitena edició del certamen A Cel Obert, que enguany  recupera el format habitual i es programa el que ja  s’havia previst per al 2020, en què a causa de la COVID  es va fer una versió reduïda. Es podran visitar 8 instal.lacions d’art efímer en set patis d’edificis emblemàtics del centre històric de Tortosa i un del poble de Jesús. Com a novetat s’incorporen codis QR per accedir a audioguies  ja que no es poden fer les visites guiades a causa de les restriccions de la pandèmia. Cristina Bestraté és la directora d’A Cel Obert…

Al pati del Museu de Tortosa es podrà visitar Despuntant, una instal.lació de l’arquitecta tortosina i directora del festival, Cristina Bestratén que compta amb la col·laboració de l’alumnat de deu centres educatius de la ciutat en què han jugat a la descoberta de personatges històrics de la ciutat”. El tinent d’alcalde de cultura de l’ajuntament de Tortosa, Enric Roig ha incidit en “la voluntat d’apropar l’art al públic més jove a través de l’A Cel Obert…

Els patis que acolliran les diferents intervencions d’art efímer són els Reials Col.legis, el Palau Episcobal, del convent de la Puríssima, de l’Escola d’Art, del Museu, el de Sant Jaume i Sant Maties i el passatge Franquet, al centre històric de Tortosa així com també el Claustre de la Immaculada de Jesús. 

El certamen, que es celebrarà del 8 al 12 d’octubre,  es complementa amb l’A Cel Cobert que inclou una actuació de la ballarina tortosina Verónica Royo a la sala noble de la seu  col.legi d’Arquitectes mentre que la sala del Polvorí del castell de la Suda acollirà un concert acústic del músic Ferran Palau.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⭕INFORMACIÓ RELLEVANT ⭕

Noves mesures vigents a partir d'avui divendres 15 d'octubre

#coronavirus #covid19 #protecciocivil #protecciocivilgeneralitat

Lliurem al @ProjecteEmma els 4.803 euros que vam recaptar a #Tortosa amb motiu del concert de Sopa de Cabra, inclòs al programa de festes de la Cinta 2021. Estos recursos serviran per reforçar la investigació que duen a terme contra el càncer de mama. Molts èxits en la recerca!

Calçada restringida (Obres): AP-7 | AMETLLA DE MAR | Sentit Sud cap a CASTELLÓ | Punt km. 297.3-308.8 | 10:38

Aquí us deixem l’entrevista a @RobOlivan amb motiu del festival Artèria Tortosa

La instal·lació Gold Digger dels Reials Col·legis guanyadora del 8è @acelobertfest. Felicitats! Podeu seguir gaudint de les intervencions fins el dia 12. Us recomano visitar-les tant de dia com de nit. Enhorabona a tots els participants i gràcies a l'equip d'A Cel Obert.

4

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Tortosa recupera enguany el Festival d’Art Efímer A Cel Obert després de l’edició reduïda de l’any passat a causa de la pandèmia. Vuit instal.lacions en patis d’espais emblemàtics de la ciutat es podran visitar del 8 al 12 d’octubre en el marc de la Capital de la Cultura Catalana. 

La Curiositat és el tema de la vuitena edició del certamen A Cel Obert, que enguany  recupera el format habitual i es programa el que ja  s’havia previst per al 2020, en què a causa de la COVID  es va fer una versió reduïda. Es podran visitar 8 instal.lacions d’art efímer en set patis d’edificis emblemàtics del centre històric de Tortosa i un del poble de Jesús. Com a novetat s’incorporen codis QR per accedir a audioguies  ja que no es poden fer les visites guiades a causa de les restriccions de la pandèmia. Cristina Bestraté és la directora d’A Cel Obert…

Al pati del Museu de Tortosa es podrà visitar Despuntant, una instal.lació de l’arquitecta tortosina i directora del festival, Cristina Bestratén que compta amb la col·laboració de l’alumnat de deu centres educatius de la ciutat en què han jugat a la descoberta de personatges històrics de la ciutat”. El tinent d’alcalde de cultura de l’ajuntament de Tortosa, Enric Roig ha incidit en “la voluntat d’apropar l’art al públic més jove a través de l’A Cel Obert…

Els patis que acolliran les diferents intervencions d’art efímer són els Reials Col.legis, el Palau Episcobal, del convent de la Puríssima, de l’Escola d’Art, del Museu, el de Sant Jaume i Sant Maties i el passatge Franquet, al centre històric de Tortosa així com també el Claustre de la Immaculada de Jesús. 

El certamen, que es celebrarà del 8 al 12 d’octubre,  es complementa amb l’A Cel Cobert que inclou una actuació de la ballarina tortosina Verónica Royo a la sala noble de la seu  col.legi d’Arquitectes mentre que la sala del Polvorí del castell de la Suda acollirà un concert acústic del músic Ferran Palau.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⭕INFORMACIÓ RELLEVANT ⭕

Noves mesures vigents a partir d'avui divendres 15 d'octubre

#coronavirus #covid19 #protecciocivil #protecciocivilgeneralitat

Lliurem al @ProjecteEmma els 4.803 euros que vam recaptar a #Tortosa amb motiu del concert de Sopa de Cabra, inclòs al programa de festes de la Cinta 2021. Estos recursos serviran per reforçar la investigació que duen a terme contra el càncer de mama. Molts èxits en la recerca!

Calçada restringida (Obres): AP-7 | AMETLLA DE MAR | Sentit Sud cap a CASTELLÓ | Punt km. 297.3-308.8 | 10:38

Aquí us deixem l’entrevista a @RobOlivan amb motiu del festival Artèria Tortosa

La instal·lació Gold Digger dels Reials Col·legis guanyadora del 8è @acelobertfest. Felicitats! Podeu seguir gaudint de les intervencions fins el dia 12. Us recomano visitar-les tant de dia com de nit. Enhorabona a tots els participants i gràcies a l'equip d'A Cel Obert.

4

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}
Etiquetes

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST