Tortosa acull la jornada ‘Adolescència i Salut Mental

Escrit per el 26 d'octubre de 2021

La prevenció i la detecció, però també trencar tabús entorn la salut mental entre els joves són els eixos bàsics que s’abordaran durant la vuitena Jornada de l’Adolescència a les Terres de l’Ebre. Una jornada que torna tres anys després de l’última edició i s’han inscrit 400 persones.

Amb la pandèmia s’han visibilitzat i incrementat més els casos d’angoixa, depressions, l’ansietat o trastorns alimentaris en infants i adolescents. Preocupa també que la depressió és la primera causa de mort entre persones de 16 a 35 anys. En aquest sentit, la directora territorial d’Educació, Montse Perelló, ha subratllat la necessitat de treballar l’educació emocional com una assignatura més als centres i amb les famílies fer una detecció precoç i desestigmatitzar la qüestió de la salut mental.

Joan Nin, director territorial de Salut, ha remarcat que els hàbits de la societat han canviat i amb ells les necessitats i trastorns. Motiu pel qual destaca que es cabdal el treball en xarxa amb diverses administracions i el món local.

El director de Drets Socials a les Terres de l’Ebre, Felip Monclús, apunta que aquestes jornades tornen en un moment transcendental i amb una qüestió que preocupa, la Salut Mental. Hi haurà ponents de renom com la secretària de Salut Pública, la Doctora Cabezas, o el Director General de Joventut, Alex Sastre, que aboradaà un dels objectius del Govern com és l’elaboració d’un pla específic per abordar la qüestió de salut mental infantil-juvenil.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

La prevenció i la detecció, però també trencar tabús entorn la salut mental entre els joves són els eixos bàsics que s’abordaran durant la vuitena Jornada de l’Adolescència a les Terres de l’Ebre. Una jornada que torna tres anys després de l’última edició i s’han inscrit 400 persones.

Amb la pandèmia s’han visibilitzat i incrementat més els casos d’angoixa, depressions, l’ansietat o trastorns alimentaris en infants i adolescents. Preocupa també que la depressió és la primera causa de mort entre persones de 16 a 35 anys. En aquest sentit, la directora territorial d’Educació, Montse Perelló, ha subratllat la necessitat de treballar l’educació emocional com una assignatura més als centres i amb les famílies fer una detecció precoç i desestigmatitzar la qüestió de la salut mental.

Joan Nin, director territorial de Salut, ha remarcat que els hàbits de la societat han canviat i amb ells les necessitats i trastorns. Motiu pel qual destaca que es cabdal el treball en xarxa amb diverses administracions i el món local.

El director de Drets Socials a les Terres de l’Ebre, Felip Monclús, apunta que aquestes jornades tornen en un moment transcendental i amb una qüestió que preocupa, la Salut Mental. Hi haurà ponents de renom com la secretària de Salut Pública, la Doctora Cabezas, o el Director General de Joventut, Alex Sastre, que aboradaà un dels objectius del Govern com és l’elaboració d’un pla específic per abordar la qüestió de salut mental infantil-juvenil.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}
Etiquetes

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST