La paraula i la cultura que vivim centren les VII Jornades de patrimoni literari ebrenc de Tortosa

Escrit per el 8 de novembre de 2021

Aquest dilluns les jornades de patrimoni literari ebrenc se centren en els escriptors i economistes tortosins de l’època andalusina. Es posarà especial èmfasi en la cultura jueva a Tortosa i la figura de Menahem Ben-Saruq amb una conferència a càrrec de Manuel Forcano. Irene Prades remarca la necessitat d donar a conèixer la petjada de la cultura Jueva a Tortosa.

La jornada de dimarts abordarà el paper del món editorial com element dinamitzador de territoris rurals i amb marca d’identitat com Tortosa i les Terres de l’Ebre. Dimecres el fil conductor serà la música i dansa amb conferències que analitzaran la figura de Felip Pedrell, la cançó improvisada i sobre la relació de la dansa i literatura. Dijous s’analitzarà el teatre i l’expressió artística amb la figura del dramaturg Ricard Salvat o l’exposició ‘Ex-libris’ de l’artista plàstic Frederic Mauri. Les jornades clouran amb la visita guiada ‘Paraules de Guerra i Ebre’ de Terra Enllà.

El regidor de Cultura, Enric Roig, destaca que aquestes jornades serviran per posar en valor la identitat territorial i de com la paraula és conductora de la cultura.

Les jornades també s’emmarquen en el quinzè aniversari de la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa. Per celebrar-ho s’ha convidat a Ramón Vall, dissenyador de l’edifici que explicarà en una ponència com i en què es va inspirar per crear el nou edifici.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Soul Teller (Miguel Ángel Julián) obre aquest divendres (22.30h) al @TeatreTortosa la XXIX Mostra de Jazz de #Tortosa. Podeu consultar tota la programació a https://t.co/TtYsDqTOfE.

@soul_teller @Tortosa @jazztortosa @Terradevent @radiotortosa

Dins la programació de la XXIX Mostra de Jazz de Tortosa, el Teatre Auditori Felip Pedrell acull aquest dissabte, 2 de juliol, el concert ‘Flumine canta a Sting’, a càrrec del @CORFLUMINE. +info: https://t.co/40CGc6GI0s

@Tortosa @jazztortosa @Terradevent @radiotortosa #Tortosa

Ja sabeu què fer aquest estiu a #Tortosa? L’Agenda Cultural de juliol i agost ja és al carrer. Descarregueu-vos-la en format digital tot clicant aquest enllaç https://t.co/i2POlfVXKN i no us perdeu cap acte!!!

@Tortosa @radiotortosa @TeatreTortosa @TurismeTortosa #TerresdelEbre

Tren B. Estació de França 15:40 – Tortosa 18:02 circula amb aproximadament 45 minuts de demora.

#Tortosa arranja la pujada al Castell des del Rastre, amb un mur de contenció que reforça la seguretat i el caràcter patrimonial de l'entorn. L'actuació s'emmarca en el seguit de millores a la via pública a tots els barris i pobles del municipi.

ℹ +INFO: https://t.co/rHsnxQLoy9

4

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Aquest dilluns les jornades de patrimoni literari ebrenc se centren en els escriptors i economistes tortosins de l’època andalusina. Es posarà especial èmfasi en la cultura jueva a Tortosa i la figura de Menahem Ben-Saruq amb una conferència a càrrec de Manuel Forcano. Irene Prades remarca la necessitat d donar a conèixer la petjada de la cultura Jueva a Tortosa.

La jornada de dimarts abordarà el paper del món editorial com element dinamitzador de territoris rurals i amb marca d’identitat com Tortosa i les Terres de l’Ebre. Dimecres el fil conductor serà la música i dansa amb conferències que analitzaran la figura de Felip Pedrell, la cançó improvisada i sobre la relació de la dansa i literatura. Dijous s’analitzarà el teatre i l’expressió artística amb la figura del dramaturg Ricard Salvat o l’exposició ‘Ex-libris’ de l’artista plàstic Frederic Mauri. Les jornades clouran amb la visita guiada ‘Paraules de Guerra i Ebre’ de Terra Enllà.

El regidor de Cultura, Enric Roig, destaca que aquestes jornades serviran per posar en valor la identitat territorial i de com la paraula és conductora de la cultura.

Les jornades també s’emmarquen en el quinzè aniversari de la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa. Per celebrar-ho s’ha convidat a Ramón Vall, dissenyador de l’edifici que explicarà en una ponència com i en què es va inspirar per crear el nou edifici.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Soul Teller (Miguel Ángel Julián) obre aquest divendres (22.30h) al @TeatreTortosa la XXIX Mostra de Jazz de #Tortosa. Podeu consultar tota la programació a https://t.co/TtYsDqTOfE.

@soul_teller @Tortosa @jazztortosa @Terradevent @radiotortosa

Dins la programació de la XXIX Mostra de Jazz de Tortosa, el Teatre Auditori Felip Pedrell acull aquest dissabte, 2 de juliol, el concert ‘Flumine canta a Sting’, a càrrec del @CORFLUMINE. +info: https://t.co/40CGc6GI0s

@Tortosa @jazztortosa @Terradevent @radiotortosa #Tortosa

Ja sabeu què fer aquest estiu a #Tortosa? L’Agenda Cultural de juliol i agost ja és al carrer. Descarregueu-vos-la en format digital tot clicant aquest enllaç https://t.co/i2POlfVXKN i no us perdeu cap acte!!!

@Tortosa @radiotortosa @TeatreTortosa @TurismeTortosa #TerresdelEbre

Tren B. Estació de França 15:40 – Tortosa 18:02 circula amb aproximadament 45 minuts de demora.

#Tortosa arranja la pujada al Castell des del Rastre, amb un mur de contenció que reforça la seguretat i el caràcter patrimonial de l'entorn. L'actuació s'emmarca en el seguit de millores a la via pública a tots els barris i pobles del municipi.

ℹ +INFO: https://t.co/rHsnxQLoy9

4

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST