Els pressupostos de la Generalitat no inclouen cap partida per a l’ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa

Escrit per el 10 de novembre de 2021

El projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2022 destina a inversions reals a les Terres de l’Ebre 31,6 milions d’euros, un 2,1% més que els últims comptes de l’any passat (8,33 MEUR més). Les principals partides es destinaran a mesures de protecció del delta de l’Ebre, amb els 6 MEUR que s’arrosseguen dels comptes anteriors, i diverses partides d’inversió i millora per a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, que sumen poc més de 3 MEUR. En canvi, la inversió prevista l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, el de referència a les Terres de l’Ebre, és de 938.500 euros destinats a mobiliari, equips informàtics i maquinarà per al diagnòstic per la imatge. No s’inclou cap partida en el capítol d’inversions reals per a la redacció del projecte d’ampliació del centre que Salut està quantificant i avaluant. També en l’àmbit sanitari, es preveuen 496.300 euros per a construir el nou CAP de Jesús, a Tortosa, 120.000 euros per a maquinària i mobiliari al CAP de Roquetes i 200.000 euros per al CAP de Móra d’Ebre.

En l’àmbit industrial, l’Incasòl invertirà prop de 200.000 euros en millorar els serveis de les parcel·les 4 i 7 del polígon Catalunya Sud de Tortosa. També a capital ebrenca es preveuen 74.000 euros per a la quarta fase de la restauració de les muralles, 220.000 euros per a l’equipament del servei de patologia forense del tanatori de Jesús, i 260.000 per a la reforma de l’edifici judicial antic de la ciutat.

Dels 31,6 MEUR de recursos públics, la xarxa viària s’endú més de 8 MEUR d’inversió. Destaca el milió i mig d’euros per a la millora de les carreteres TV-3408 I TV-3406, a Sant Carles de la Ràpita, la millora de la intersecció de la C-12 a Ascó amb 1,2 MEUR d’inversió, la reordenació dels accessos a Tortosa per la C-12, que inclou partides per a les expropiacions, les obres i la senyalització (142.500 euros), el reforç del ferm a la TV-3454 de Deltebre (158.700 euros), o les expropiacions per fer la nova carretera entre Riba-Roja d’Ebre i a Granja d’Escarp (101.000 euros).

Els pressupostos de la Generalitat També inclouen una partida de 3,26 MEUR per a l’estació d’aigües residuals de Riba-Roja d’Ebre i 2,21 MEUR per a un col·lector d’alta connexió a Riumar, a Deltebre. La inversió al Baix Ebre i la Ribera d’Ebre s’incrementa un 0,7%, un 0,5% al Montsià i un escàs 0,1% a la Terra Alta.

Per comarques, la Ribera d’Ebre concentra una tercera part de la inversió a les quatre comarques, amb 11,04 milions d’euros, seguida del Baix Ebre amb 10,65 milions. Totes dues amb amb un increment del 0,7% respecte al 2021, El Montsià tindrà 8, milions d’euros d’inversió, que representa mig punt d’increment en relació al passat exercici mentre que la xifra més baixa és per a la Terra Alta, amb 1,91 milions, (0,1%)1,34 dels quals es preveu per a la conservació de carreteres.

 

L’alcaldessa de Tortosa Meritxell Roigé ha lamentat a través d’un tuit, que el Govern no hagi inclòs als pressupostos de la Generalitat les obres d’ampliació de l’Hospital Verge de la cinta, com s’havien compromès. Roigé considera incomprensible que un projecte tan important quedi fora dels comptes per a l’any que ve i demana que esmenin l’errada.

Per la seva banda, el portaveu de Movem Tortosa i diputat al Parlament, Jordi Jordan, també a través de les xarxes ha lamentat que el Govern ecologista de Catalunya hagi destinat la meitat del pressupost del camp de Tarragona per al HardRock que genera especulació urbanística i més recursos hídrics del minitransvasament. Mentre per contra no hi ha diners per als nous hospitals a Tarragona i l’Ebre. 

La diputada jesusenca de Junts per Catalunya Mònica Sales en canvi assegura que són els pressupostos més elevats  i expansius de la història, que aposten per la justícia social, el benestar i la igualtat.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2022 destina a inversions reals a les Terres de l’Ebre 31,6 milions d’euros, un 2,1% més que els últims comptes de l’any passat (8,33 MEUR més). Les principals partides es destinaran a mesures de protecció del delta de l’Ebre, amb els 6 MEUR que s’arrosseguen dels comptes anteriors, i diverses partides d’inversió i millora per a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, que sumen poc més de 3 MEUR. En canvi, la inversió prevista l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, el de referència a les Terres de l’Ebre, és de 938.500 euros destinats a mobiliari, equips informàtics i maquinarà per al diagnòstic per la imatge. No s’inclou cap partida en el capítol d’inversions reals per a la redacció del projecte d’ampliació del centre que Salut està quantificant i avaluant. També en l’àmbit sanitari, es preveuen 496.300 euros per a construir el nou CAP de Jesús, a Tortosa, 120.000 euros per a maquinària i mobiliari al CAP de Roquetes i 200.000 euros per al CAP de Móra d’Ebre.

En l’àmbit industrial, l’Incasòl invertirà prop de 200.000 euros en millorar els serveis de les parcel·les 4 i 7 del polígon Catalunya Sud de Tortosa. També a capital ebrenca es preveuen 74.000 euros per a la quarta fase de la restauració de les muralles, 220.000 euros per a l’equipament del servei de patologia forense del tanatori de Jesús, i 260.000 per a la reforma de l’edifici judicial antic de la ciutat.

Dels 31,6 MEUR de recursos públics, la xarxa viària s’endú més de 8 MEUR d’inversió. Destaca el milió i mig d’euros per a la millora de les carreteres TV-3408 I TV-3406, a Sant Carles de la Ràpita, la millora de la intersecció de la C-12 a Ascó amb 1,2 MEUR d’inversió, la reordenació dels accessos a Tortosa per la C-12, que inclou partides per a les expropiacions, les obres i la senyalització (142.500 euros), el reforç del ferm a la TV-3454 de Deltebre (158.700 euros), o les expropiacions per fer la nova carretera entre Riba-Roja d’Ebre i a Granja d’Escarp (101.000 euros).

Els pressupostos de la Generalitat També inclouen una partida de 3,26 MEUR per a l’estació d’aigües residuals de Riba-Roja d’Ebre i 2,21 MEUR per a un col·lector d’alta connexió a Riumar, a Deltebre. La inversió al Baix Ebre i la Ribera d’Ebre s’incrementa un 0,7%, un 0,5% al Montsià i un escàs 0,1% a la Terra Alta.

Per comarques, la Ribera d’Ebre concentra una tercera part de la inversió a les quatre comarques, amb 11,04 milions d’euros, seguida del Baix Ebre amb 10,65 milions. Totes dues amb amb un increment del 0,7% respecte al 2021, El Montsià tindrà 8, milions d’euros d’inversió, que representa mig punt d’increment en relació al passat exercici mentre que la xifra més baixa és per a la Terra Alta, amb 1,91 milions, (0,1%)1,34 dels quals es preveu per a la conservació de carreteres.

 

L’alcaldessa de Tortosa Meritxell Roigé ha lamentat a través d’un tuit, que el Govern no hagi inclòs als pressupostos de la Generalitat les obres d’ampliació de l’Hospital Verge de la cinta, com s’havien compromès. Roigé considera incomprensible que un projecte tan important quedi fora dels comptes per a l’any que ve i demana que esmenin l’errada.

Per la seva banda, el portaveu de Movem Tortosa i diputat al Parlament, Jordi Jordan, també a través de les xarxes ha lamentat que el Govern ecologista de Catalunya hagi destinat la meitat del pressupost del camp de Tarragona per al HardRock que genera especulació urbanística i més recursos hídrics del minitransvasament. Mentre per contra no hi ha diners per als nous hospitals a Tarragona i l’Ebre. 

La diputada jesusenca de Junts per Catalunya Mònica Sales en canvi assegura que són els pressupostos més elevats  i expansius de la història, que aposten per la justícia social, el benestar i la igualtat.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST