El delegat del Govern atribueix a la manca de consens pel tema hospitalari el fet que els Pressupostos no incloguin partida per a l’ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa

Escrit per el 12 de novembre de 2021

El Delegat del Govern a les Terres de l’Ebre ha atribuit a la manca de consens al territori el fet que no s’hagi inclòs cap partida per a l’ampliació de l’HVC als pressupostos de la Generalitat per al 2022. Tot i això, Salvadó ha assegurat que hi ha recursos suficients per encarregar el projecte quan estigui totalment definit.

Albert Salvadó ha assegurat que  la manca de consens que hi ha a les TE en relació al model hospitalari i el fet que encara no està prou madur el projecte d’ampliació de l’hospital verge de la cinta ha provocat que no s’hagi inclòs cap partida als pressupostos de la Generalitat per a l’any que ve. Tot i això el delegat del govern ha assegurat que si s’acaba definint la proposta es disposarà de recursos per iniciar l’actuació.

El delegat del govern ha defensat la necessitat per al territori de dur a terme l’ampliació del centre hospitalari perquè no es perdi la inversió…

Salvadó ha comparat la reivindicació per la construcció d’un hospital nou a les Terres de l’Ebre, que secunden alguns partits polítics amb les reivindicacions que es van produir al 2007 per canviar el traçat de l’autovia A-7 al seu pas pel territori projectat pel govern de l’Estat i que encara està pendent d’executar.

Pel que fa al pressupost, el delegat del Govern a les TE ha explicat que els projectes del territori preveuen una inversió territorialitzada de més de 36 milions, mentre que el 2020 va ser de 23 milions d’euros i això sense tenir comptabilitzada la part no territorialitzada, on s’inclouen molts projectes que no s’han definit….

En aquest sentit, Salvadó ha puntualitzat que s’inclouen obres no comptabilitzades inicialment en aquest annex d’inversions com el regadiu Xerta- Sénia amb un pressupost de 4,4 milions d’euros per al Sector 1 de Xerta – Aldover, a punt per licitar, que es destinen a executar les obres d’aquest tram i la posada en funcionament de l’estació de bombament i la bassa de recepció. Entre Altres actuacions rellevants previstes en aquest Projecte de Pressupost hi ha els 6 milions d’euros més per a la protecció del Delta de l’Ebre que, s’afegeixen als 6 milions d’aquest 2021. 

També les obres de restauració del Poble Vell de Corbera d’Ebre, amb 298.365’44€ enguany. Diverses actuacions de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) com el col·lector d’aigües de Riumar a Deltebre, la depuradora de Riba-roja d’Ebre i la depuradora i  el col·lector de Caseres; projectes destacats del Departament de Salut com el consultori local de l’EMD Jesús i el paquet d’obres de millora als hospitals de Tortosa i el Comarcal de Móra d’Ebre; a més a més d’obres del Departament de Territori i Mobilitat, com la TV-3408 i TV-3406 a la Ràpita; i també de Ports de la Generalitat amb l’Escola Nàutica a la Ràpita.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El Delegat del Govern a les Terres de l’Ebre ha atribuit a la manca de consens al territori el fet que no s’hagi inclòs cap partida per a l’ampliació de l’HVC als pressupostos de la Generalitat per al 2022. Tot i això, Salvadó ha assegurat que hi ha recursos suficients per encarregar el projecte quan estigui totalment definit.

Albert Salvadó ha assegurat que  la manca de consens que hi ha a les TE en relació al model hospitalari i el fet que encara no està prou madur el projecte d’ampliació de l’hospital verge de la cinta ha provocat que no s’hagi inclòs cap partida als pressupostos de la Generalitat per a l’any que ve. Tot i això el delegat del govern ha assegurat que si s’acaba definint la proposta es disposarà de recursos per iniciar l’actuació.

El delegat del govern ha defensat la necessitat per al territori de dur a terme l’ampliació del centre hospitalari perquè no es perdi la inversió…

Salvadó ha comparat la reivindicació per la construcció d’un hospital nou a les Terres de l’Ebre, que secunden alguns partits polítics amb les reivindicacions que es van produir al 2007 per canviar el traçat de l’autovia A-7 al seu pas pel territori projectat pel govern de l’Estat i que encara està pendent d’executar.

Pel que fa al pressupost, el delegat del Govern a les TE ha explicat que els projectes del territori preveuen una inversió territorialitzada de més de 36 milions, mentre que el 2020 va ser de 23 milions d’euros i això sense tenir comptabilitzada la part no territorialitzada, on s’inclouen molts projectes que no s’han definit….

En aquest sentit, Salvadó ha puntualitzat que s’inclouen obres no comptabilitzades inicialment en aquest annex d’inversions com el regadiu Xerta- Sénia amb un pressupost de 4,4 milions d’euros per al Sector 1 de Xerta – Aldover, a punt per licitar, que es destinen a executar les obres d’aquest tram i la posada en funcionament de l’estació de bombament i la bassa de recepció. Entre Altres actuacions rellevants previstes en aquest Projecte de Pressupost hi ha els 6 milions d’euros més per a la protecció del Delta de l’Ebre que, s’afegeixen als 6 milions d’aquest 2021. 

També les obres de restauració del Poble Vell de Corbera d’Ebre, amb 298.365’44€ enguany. Diverses actuacions de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) com el col·lector d’aigües de Riumar a Deltebre, la depuradora de Riba-roja d’Ebre i la depuradora i  el col·lector de Caseres; projectes destacats del Departament de Salut com el consultori local de l’EMD Jesús i el paquet d’obres de millora als hospitals de Tortosa i el Comarcal de Móra d’Ebre; a més a més d’obres del Departament de Territori i Mobilitat, com la TV-3408 i TV-3406 a la Ràpita; i també de Ports de la Generalitat amb l’Escola Nàutica a la Ràpita.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST