Les entitats ambientalistes convoquen mobilitzacions per exigir la baixada de sediments per l’Ebre

Escrit per el 18 de novembre de 2021

Una desena d’entitats ecologistes es mobilitzaran per reclamar a l’Estat que el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre inclogui fer baixar els sediments retinguts als embasaments. Els actes de protesta es faran el diumenge 28 de Novembre a Tarragona i a Deltebre. Les entitats ambientalistes exigeixen a l’Estat que el Pla Hidrològic de conca de l’Ebre contempli l’obertura de comportes dels embassaments que hi ha riu amunt per augmentar el volum de sediments que arriben al Delta. Per això han convocat dues concentracions el diumenge 28 de novembre, sota el lema Sediments Ja. La primera serà davant de la Subdelegació del Govern a Tarragona i la segona al parc fluvial de Deltebre. Matilde Font de la Plataforma en Defensa de l’Ebre explica a finalitat de la mobilització.

Entitats com la PDE, Gepec, Seobirdlif o Associació pels Sediments, entre d’altres  impulsen aquestes protestes, abans que finalitzi el termini per presentar al.legacions al Pla hidrològic de conca de l’Ebre, que es tranca el 22 de desembre. Volen que el Ministeri per a la Transició Ecològica i la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) incloguin al PHE accions immediates per obrir els desguassos de les comportes de les preses dels embassaments on queden retinguts els sediments que baixen riu avall. Consideren que incloure un pla de gestió dels “cabals ambientals sòlids” i incloure les actuacions als pressupostos generals és una qüestió “primordial” per salvar el Delta de l’Ebre. Exigeixen que es facin les primeres proves a l’embassament de Riba-roja, l’últim gran pantà abans del Delta, però que sigui “un primer pas” que ha de continuar amb la resta d’embassaments, més de 190 que hi ha a la conca de l’Ebre. Jordi Parés, portaveu de l’Associació pels Sediments…

Des de Seo Birdlife consideren que el PHE parli dels sediments només és pretén contentar a les entitats que defensen aquesta soolució… Sofia Ribaes, portaveu de l’entitat…

Les entitats ambientalistes qualifiquen d’insuficient la prova d’hidrosucció que ha anunciat el Govern en l’empassament de Ribarojat, amb una inversió per a la prova de 4,8 milions d’euros. 

Les entitats que convoquen les manifestacions són la Plataforma en Defensa de l’Ebre, GEPEC-EdC, Ecologistes en Acció, SEO Birdlife, Associació Sediments, Moviment Social Delta de l’Ebre, Associació de Voluntaris del Parc Natural del Delta de l’Ebre i Picampall.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Una desena d’entitats ecologistes es mobilitzaran per reclamar a l’Estat que el Pla Hidrològic de la Conca de l’Ebre inclogui fer baixar els sediments retinguts als embasaments. Els actes de protesta es faran el diumenge 28 de Novembre a Tarragona i a Deltebre. Les entitats ambientalistes exigeixen a l’Estat que el Pla Hidrològic de conca de l’Ebre contempli l’obertura de comportes dels embassaments que hi ha riu amunt per augmentar el volum de sediments que arriben al Delta. Per això han convocat dues concentracions el diumenge 28 de novembre, sota el lema Sediments Ja. La primera serà davant de la Subdelegació del Govern a Tarragona i la segona al parc fluvial de Deltebre. Matilde Font de la Plataforma en Defensa de l’Ebre explica a finalitat de la mobilització.

Entitats com la PDE, Gepec, Seobirdlif o Associació pels Sediments, entre d’altres  impulsen aquestes protestes, abans que finalitzi el termini per presentar al.legacions al Pla hidrològic de conca de l’Ebre, que es tranca el 22 de desembre. Volen que el Ministeri per a la Transició Ecològica i la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) incloguin al PHE accions immediates per obrir els desguassos de les comportes de les preses dels embassaments on queden retinguts els sediments que baixen riu avall. Consideren que incloure un pla de gestió dels “cabals ambientals sòlids” i incloure les actuacions als pressupostos generals és una qüestió “primordial” per salvar el Delta de l’Ebre. Exigeixen que es facin les primeres proves a l’embassament de Riba-roja, l’últim gran pantà abans del Delta, però que sigui “un primer pas” que ha de continuar amb la resta d’embassaments, més de 190 que hi ha a la conca de l’Ebre. Jordi Parés, portaveu de l’Associació pels Sediments…

Des de Seo Birdlife consideren que el PHE parli dels sediments només és pretén contentar a les entitats que defensen aquesta soolució… Sofia Ribaes, portaveu de l’entitat…

Les entitats ambientalistes qualifiquen d’insuficient la prova d’hidrosucció que ha anunciat el Govern en l’empassament de Ribarojat, amb una inversió per a la prova de 4,8 milions d’euros. 

Les entitats que convoquen les manifestacions són la Plataforma en Defensa de l’Ebre, GEPEC-EdC, Ecologistes en Acció, SEO Birdlife, Associació Sediments, Moviment Social Delta de l’Ebre, Associació de Voluntaris del Parc Natural del Delta de l’Ebre i Picampall.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}
Etiquetes

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST