L’alcaldessa de Tortosa reclama millores en els serveis de trens i busos a l’Ebre, a la reunió de la Taula de Mobilitat

Escrit per el 22 de novembre de 2021

En el marc de la reunió de la taulra de mobilitat l’alcaldessa de Tortosa ha reivindicat millores en els serveis de transport públic que uneixen el territori i ha reiterat la necessitat que les Terres de l’Ebre recuperen les aturades dels trens Avant a l’estació de Tortosa, i que s’implanten les quatre expedicions a les quals es va comprometre el govern de la Generalitat per connectar l’Ebre amb Barcelona amb trens semiràpids. 

Roigé ha recordat que, d’estes quatre connexions, només en va arribar a haver una d’operativa i que va deixar de prestar-se al cap de pocs dies. En qüestió ferroviària, l’alcaldessa de Tortosa també ha posat damunt la taula la necessitat de recuperar les aturades dels trens Euromed. Un servei que va estar operatiu entre el 2016 i el 2020 i del qual la Generalitat va assumir la despesa per les aturades fetes a les Terres de l’Ebre. De la mateixa manera, l’alcaldessa també ha reclamat que el servei de Regionals que connecta Tortosa amb Barcelona es duga a terme amb combois que oferisquen les comoditats necessàries i indispensables per als usuaris….

 Meritxell Roigé també ha reclamat a la Taula de Mobilitat de les Terres de l’Ebre el reforç pel que fa al transport públic per carretera. En este sentit, ha demanat que es dupliquen les freqüències del servei de bus exprés entre Tortosa i Alcanar així com la creació d’un altre servei de bus exprés que connecte Tortosa amb el Delta, i d’una línia de bus directe entre Tortosa i Reus, així com una connexió de bus que arribe fins a l’estació de l’AVE del Camp de Tarragona i fins a l’aeroport de Reus, en els períodes de major demanda….

També el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, reivindica l’aturada de tots els trens Euromed a l’estació de l’Aldea i així ho va  traslladar divendres també al secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, durant la reunió de la Taula de Mobilitat de les Terres de l’Ebre perquè faci arribar la proposta als responsables d’ADIF. “Segons Faura No n’hi ha prou en reclamar la restitució dels quatre trens Euromed que s’aturaven a l’Aldea, sinó que hem de demanar a Madrid l’aturada de tots els trens. L’entrada en funcionament del Corredor del Mediterrani ha comportat greuges per les comarques ebrenques, així el servei ferroviari ha empitjorat des de l’entrada en funcionament del desdoblament de la via ferroviària entre Vandellòs i Tarragona. 

A més, el president del Consell Comarcal ha apel·lat a la necessitat de complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 i en aquest sentit, ha recordat que el ferrocarril és la millor alternativa per desplaçar-se entre ciutats, ja que és menys contaminant, més eficient i més ràpid. L’aturada de l’Euromed a l’estació de l’Aldea implicaria allargar la durada del trajecte entre València i Barcelona menys de cinc minuts.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

🎄Tots els detalls de la Fira de Nadal i la pista de gel de #Tortosa 👇🏼

@Tortosa @Tortosames @Sisco_72

🥇📃 Entrevistem als guanyadors dels Premis de Recerca 2021 del @CCBaixEbre
No us ho perdeu👇🏼

Núria Aragonés té 18 anys i ja ha publicat un llibre 'El fotògraf tortosí de Mauthausen'. L'obra va nèixer arran el seu treball de recerca i s'inclou a la col·lecció 'Ebrencs al camp de concentració que edita Amics i Amigues de l'Ebre. Ens ho explica 👇🏽

@Marc_educacio

🎙️Per als més nostàlgics vam entrevistar a Jaume Cordorniu, autor del 📘 'Històries de la #Harlem ' 🎶

⚠ Atenció. El Meteocat alerta que durant les pròximes hores encara hi poden haver precipitacions molt intenses, que poden anar acompanyades d'altres episodis violents. Eviteu barrancs i zones inundables.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

En el marc de la reunió de la taulra de mobilitat l’alcaldessa de Tortosa ha reivindicat millores en els serveis de transport públic que uneixen el territori i ha reiterat la necessitat que les Terres de l’Ebre recuperen les aturades dels trens Avant a l’estació de Tortosa, i que s’implanten les quatre expedicions a les quals es va comprometre el govern de la Generalitat per connectar l’Ebre amb Barcelona amb trens semiràpids. 

Roigé ha recordat que, d’estes quatre connexions, només en va arribar a haver una d’operativa i que va deixar de prestar-se al cap de pocs dies. En qüestió ferroviària, l’alcaldessa de Tortosa també ha posat damunt la taula la necessitat de recuperar les aturades dels trens Euromed. Un servei que va estar operatiu entre el 2016 i el 2020 i del qual la Generalitat va assumir la despesa per les aturades fetes a les Terres de l’Ebre. De la mateixa manera, l’alcaldessa també ha reclamat que el servei de Regionals que connecta Tortosa amb Barcelona es duga a terme amb combois que oferisquen les comoditats necessàries i indispensables per als usuaris….

 Meritxell Roigé també ha reclamat a la Taula de Mobilitat de les Terres de l’Ebre el reforç pel que fa al transport públic per carretera. En este sentit, ha demanat que es dupliquen les freqüències del servei de bus exprés entre Tortosa i Alcanar així com la creació d’un altre servei de bus exprés que connecte Tortosa amb el Delta, i d’una línia de bus directe entre Tortosa i Reus, així com una connexió de bus que arribe fins a l’estació de l’AVE del Camp de Tarragona i fins a l’aeroport de Reus, en els períodes de major demanda….

També el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, reivindica l’aturada de tots els trens Euromed a l’estació de l’Aldea i així ho va  traslladar divendres també al secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, durant la reunió de la Taula de Mobilitat de les Terres de l’Ebre perquè faci arribar la proposta als responsables d’ADIF. “Segons Faura No n’hi ha prou en reclamar la restitució dels quatre trens Euromed que s’aturaven a l’Aldea, sinó que hem de demanar a Madrid l’aturada de tots els trens. L’entrada en funcionament del Corredor del Mediterrani ha comportat greuges per les comarques ebrenques, així el servei ferroviari ha empitjorat des de l’entrada en funcionament del desdoblament de la via ferroviària entre Vandellòs i Tarragona. 

A més, el president del Consell Comarcal ha apel·lat a la necessitat de complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 i en aquest sentit, ha recordat que el ferrocarril és la millor alternativa per desplaçar-se entre ciutats, ja que és menys contaminant, més eficient i més ràpid. L’aturada de l’Euromed a l’estació de l’Aldea implicaria allargar la durada del trajecte entre València i Barcelona menys de cinc minuts.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

🎄Tots els detalls de la Fira de Nadal i la pista de gel de #Tortosa 👇🏼

@Tortosa @Tortosames @Sisco_72

🥇📃 Entrevistem als guanyadors dels Premis de Recerca 2021 del @CCBaixEbre
No us ho perdeu👇🏼

Núria Aragonés té 18 anys i ja ha publicat un llibre 'El fotògraf tortosí de Mauthausen'. L'obra va nèixer arran el seu treball de recerca i s'inclou a la col·lecció 'Ebrencs al camp de concentració que edita Amics i Amigues de l'Ebre. Ens ho explica 👇🏽

@Marc_educacio

🎙️Per als més nostàlgics vam entrevistar a Jaume Cordorniu, autor del 📘 'Històries de la #Harlem ' 🎶

⚠ Atenció. El Meteocat alerta que durant les pròximes hores encara hi poden haver precipitacions molt intenses, que poden anar acompanyades d'altres episodis violents. Eviteu barrancs i zones inundables.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}
Etiquetes

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST