El Diputat d’ERC, Lluís Salvadó preveu que el Fons de transició nuclear aportarà 24 M€ anuals a les zones nuclears

Escrit per el 25 de novembre de 2021

L’impost de la Generalitat sobre les instal·lacions nuclears ha de permetre revertir l’impacte socioeconòmic del tancament de les centrals

El president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, Albert Salvadó, el diputat Lluís Salvadó i la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, han mostrat una “gran satisfacció” per la creació d’un fons de transició nuclear a partir de l’afectació del 20% dels ingressos relacionats amb la producció d’energia d’origen nuclear que fixa l’impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient.

Aquest impost s’ha  incorporat a la llei de mesures fiscals que acompanya els pressupostos del 2022. D’acord amb això Lluís Salvadó ha  afirmat que  “les previsions per al 2022 són que amb l’impost sobre instal·lacions es recaptin 155 M€ i d’aquests els tres reactors nuclears en pagaran 120 M€.  Es recaptaran anualment, i un 20%, és a dir 24 M€, cada any dotaran un Fons nuclear que es gestionarà des del Departament d’Empresa i Treball”. El diputat republicà ha afirmat que “a 1 de gener de 2023 el fons nuclear disposarà de 24 M€ per tirar endavant projectes de caràcter econòmic per impulsar noves activitats bàsicament a les dues comarques on estan ubicades les centrals, però també col·lateralment a les comarques veïnes del Baix Ebre, de la Terra Alta i del Priorat”….

La presidenta del Consell comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim,tilla de vital aquest impost per afrontar el tancament de les centrals nuclears…

El  nou articulat estipula que “el Fons es regularà per un reglament que ha de preveure la participació en la determinació de les prioritats d’actuació del Fons, dels consells comarcals i d’altres entitats locals de caràcter supramunicipal de les zones afectades”. Ara bé, també es preveu que amb l’esmena presentada pel Consell Econòmic i Social de Catalunya, s’incorpori en la gestió la participació d’entitats de caràcter socioeconòmic del territori.

Aquest Reglament que determinarà com es gestionarà el Fons, qui formarà part dels òrgans gestors i quins criteris determinaran en què es pot gastar; es tramitarà i aprovarà durant l’any vinent.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

La companyia @CircoEia presenta dissabte a #Tortosa NUYE, finalista a millor espectacle de circ dels Premis de la Crítica 2021. Circ d’alta qualitat al Teatre Auditori Felip Pedrell. Entrades a la venda a https://t.co/SqX6YDxF1e.

@Tortosa @tortosacultura @radiotortosa

⚫ La C-12 està tallada a Flix ↔ en tots dos sentits per un #accident. Hi ha desviaments senyalitzats #precaució

Avui es commemora el #DiaInternacionalDelsMuseus, i per este motiu, durant tota la setmana es pot visitar de manera gratuïta el @MuseudeTortosa.

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’impost de la Generalitat sobre les instal·lacions nuclears ha de permetre revertir l’impacte socioeconòmic del tancament de les centrals

El president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, Albert Salvadó, el diputat Lluís Salvadó i la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, han mostrat una “gran satisfacció” per la creació d’un fons de transició nuclear a partir de l’afectació del 20% dels ingressos relacionats amb la producció d’energia d’origen nuclear que fixa l’impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient.

Aquest impost s’ha  incorporat a la llei de mesures fiscals que acompanya els pressupostos del 2022. D’acord amb això Lluís Salvadó ha  afirmat que  “les previsions per al 2022 són que amb l’impost sobre instal·lacions es recaptin 155 M€ i d’aquests els tres reactors nuclears en pagaran 120 M€.  Es recaptaran anualment, i un 20%, és a dir 24 M€, cada any dotaran un Fons nuclear que es gestionarà des del Departament d’Empresa i Treball”. El diputat republicà ha afirmat que “a 1 de gener de 2023 el fons nuclear disposarà de 24 M€ per tirar endavant projectes de caràcter econòmic per impulsar noves activitats bàsicament a les dues comarques on estan ubicades les centrals, però també col·lateralment a les comarques veïnes del Baix Ebre, de la Terra Alta i del Priorat”….

La presidenta del Consell comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim,tilla de vital aquest impost per afrontar el tancament de les centrals nuclears…

El  nou articulat estipula que “el Fons es regularà per un reglament que ha de preveure la participació en la determinació de les prioritats d’actuació del Fons, dels consells comarcals i d’altres entitats locals de caràcter supramunicipal de les zones afectades”. Ara bé, també es preveu que amb l’esmena presentada pel Consell Econòmic i Social de Catalunya, s’incorpori en la gestió la participació d’entitats de caràcter socioeconòmic del territori.

Aquest Reglament que determinarà com es gestionarà el Fons, qui formarà part dels òrgans gestors i quins criteris determinaran en què es pot gastar; es tramitarà i aprovarà durant l’any vinent.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

La companyia @CircoEia presenta dissabte a #Tortosa NUYE, finalista a millor espectacle de circ dels Premis de la Crítica 2021. Circ d’alta qualitat al Teatre Auditori Felip Pedrell. Entrades a la venda a https://t.co/SqX6YDxF1e.

@Tortosa @tortosacultura @radiotortosa

⚫ La C-12 està tallada a Flix ↔ en tots dos sentits per un #accident. Hi ha desviaments senyalitzats #precaució

Avui es commemora el #DiaInternacionalDelsMuseus, i per este motiu, durant tota la setmana es pot visitar de manera gratuïta el @MuseudeTortosa.

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}
Etiquetes

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST