Aboquen més de 200 quilos de sorra a Deltebre per exigir la baixada de sediments a l’Ebre

Escrit per el 29 de novembre de 2021

Una vuitantena de persones han participat en l’acció simbòlica d’abocament de sediments al riu Ebre celebrada aquest diumenge a Deltebre (Baix Ebre). Les entitats defensores del Delta han abocat al riu una vintena de cabassos de terra, d’uns deu quilos cadascun, per reclamar canvis en el Pla Hidrològic de l’Ebre (PHE). Els sediments que s’han retornat al riu en el marc d’aquesta acció simbòlica s’han extret de la planta de l’Ampolla del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), tal com ha explicat el portaveu de l’Associació Sediments, Josep Juan. 

Exigeixen que inclogui accions immediates per obrir les comportes de desguàs de les preses on queden retinguts els sediments que baixen riu avall. 

Les entitats també han proposat el pantà de Riba-roja per fer proves per intensificar la baixada de sediments al riu.

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) ha anunciat que presentarà al·legacions al PHE perquè considera que “no soluciona el problema de regressió del Delta”. Matilde Font portaveu de la PDE…

Amb el lema “Lo riu és vida, aigua i sediments”, els manifestants han exigit voluntat política per invertir els pressupostos necessaris per assegurar la baixada de sediments pel riu. A més, també han denunciat l’incompliment dels contractes de concessions de les empreses hidroelèctriques, que segons assenyalen, no entrega el 25% de l’energia produïda per pal·liar els impactes socials que genera.

L’acte d’aquest diumenge ha estat convocat pels organismes Plataforma en Defensa de l’Ebre, GEPEC-EdC, Ecologistes en Acció, SEO Birdlife, Associació Sediments, Moviment Social Delta de l’Ebre, Associació de Voluntaris del Parc Natural del Delta de l’Ebre i Picampall. Segons les entitats, aquesta és la primera acció reivindicativa a les Terres de l’Ebre per reclamar la baixada de sediments al riu “però no l’última”. Aquest dissabte, una quarantena de persones es va concentrar davant la subdelegació del govern espanyol per exigir canvis en el PHE i garantir el futur del Delta de l’Ebre a través de la baixada de sediments al riu.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Una vuitantena de persones han participat en l’acció simbòlica d’abocament de sediments al riu Ebre celebrada aquest diumenge a Deltebre (Baix Ebre). Les entitats defensores del Delta han abocat al riu una vintena de cabassos de terra, d’uns deu quilos cadascun, per reclamar canvis en el Pla Hidrològic de l’Ebre (PHE). Els sediments que s’han retornat al riu en el marc d’aquesta acció simbòlica s’han extret de la planta de l’Ampolla del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), tal com ha explicat el portaveu de l’Associació Sediments, Josep Juan. 

Exigeixen que inclogui accions immediates per obrir les comportes de desguàs de les preses on queden retinguts els sediments que baixen riu avall. 

Les entitats també han proposat el pantà de Riba-roja per fer proves per intensificar la baixada de sediments al riu.

La Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) ha anunciat que presentarà al·legacions al PHE perquè considera que “no soluciona el problema de regressió del Delta”. Matilde Font portaveu de la PDE…

Amb el lema “Lo riu és vida, aigua i sediments”, els manifestants han exigit voluntat política per invertir els pressupostos necessaris per assegurar la baixada de sediments pel riu. A més, també han denunciat l’incompliment dels contractes de concessions de les empreses hidroelèctriques, que segons assenyalen, no entrega el 25% de l’energia produïda per pal·liar els impactes socials que genera.

L’acte d’aquest diumenge ha estat convocat pels organismes Plataforma en Defensa de l’Ebre, GEPEC-EdC, Ecologistes en Acció, SEO Birdlife, Associació Sediments, Moviment Social Delta de l’Ebre, Associació de Voluntaris del Parc Natural del Delta de l’Ebre i Picampall. Segons les entitats, aquesta és la primera acció reivindicativa a les Terres de l’Ebre per reclamar la baixada de sediments al riu “però no l’última”. Aquest dissabte, una quarantena de persones es va concentrar davant la subdelegació del govern espanyol per exigir canvis en el PHE i garantir el futur del Delta de l’Ebre a través de la baixada de sediments al riu.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}
Etiquetes

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST