El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre aprova un pressupost de 21,7 milions d’euros pel 2022

Escrit per el 29 de novembre de 2021

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat aquest divendres el pressupost comarcal per a l’exercici 2022, que serà de 21,7 milions d’euros, el que significa un increment del 9,21% respecte de l’exercici 2021. La proposta de pressupost dels socis de govern, Esquerra Republicana i Movem Terres de l’Ebre, ha rebut el suport de dos dels grups de l’oposició, PSC i Ciutadans, mentre que Junts per Catalunya s’hi ha abstingut. 

Pel que fa als ingressos, la partida més important és la de transferències corrents, que puja gairebé 19 milions d’ euros, amb un increment del 4,6% respecte enguany i que correspon a la prestació de les competències delegades, sobretot per part de la Generalitat i els ajuntaments, segons ha detallat el conseller comarcal d’Hisenda. En aquest capítol s’inclou l’addenda del departament d’Educació, el sanejament, el fons de cooperació de la direcció general de l’Administració Local, el contracte programa de serveis socials i programes del Servei d’Ocupació de Catalunya, entre altres.

 El conseller comarcal d’Hisenda, Jordi Gaseni, ha explicat que també s’incrementa el capítol de transferències de capital, en aquest cas prop d’un 56% i puja un total de 2,2 milions euros. 

Pel que fa al pressupost d’inversions creixerà un 55% amb un volum de 2,8 milions d’ euros. Entre les principals inversions que el Consell Comarcal del Baix Ebre executarà el 2022 s’inclou la remodelació de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Tivenys (1.110.497,39 euros); l’execució de les obres de sanejament a Vinallop (557.171 euros), la millora de les EDAR (481.503,51 euros), la millora de l’eficiència energètica a la seu comarcal (500.000 euros) i l’asfaltat a la Via Verda 121.000 euros. 

El pressupost comarcal de 2022 també inclou un increment de les despeses de personal, que pujaran a 6,2 milions d’euros. Un augment que és conseqüència de la valoració de llocs de treball del Consell Comarcal, que ha comportat una actualització de la massa salarial, que ha estat pactada amb els representants dels treballadors. D’altra banda, el pressupost de la societat mercantil Baix Ebre Innova serà de 237.500 euros. Aquesta societat presta el servei de viver d’empreses, centre de negocis i formació ocupacional. Finalment, al pressupost comarcal cal afegir el pressupost del Consorci pel Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià (BEMO), organisme adscrit al Consell, que puja un total de 197.550,91 euros. 

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat aquest divendres el pressupost comarcal per a l’exercici 2022, que serà de 21,7 milions d’euros, el que significa un increment del 9,21% respecte de l’exercici 2021. La proposta de pressupost dels socis de govern, Esquerra Republicana i Movem Terres de l’Ebre, ha rebut el suport de dos dels grups de l’oposició, PSC i Ciutadans, mentre que Junts per Catalunya s’hi ha abstingut. 

Pel que fa als ingressos, la partida més important és la de transferències corrents, que puja gairebé 19 milions d’ euros, amb un increment del 4,6% respecte enguany i que correspon a la prestació de les competències delegades, sobretot per part de la Generalitat i els ajuntaments, segons ha detallat el conseller comarcal d’Hisenda. En aquest capítol s’inclou l’addenda del departament d’Educació, el sanejament, el fons de cooperació de la direcció general de l’Administració Local, el contracte programa de serveis socials i programes del Servei d’Ocupació de Catalunya, entre altres.

 El conseller comarcal d’Hisenda, Jordi Gaseni, ha explicat que també s’incrementa el capítol de transferències de capital, en aquest cas prop d’un 56% i puja un total de 2,2 milions euros. 

Pel que fa al pressupost d’inversions creixerà un 55% amb un volum de 2,8 milions d’ euros. Entre les principals inversions que el Consell Comarcal del Baix Ebre executarà el 2022 s’inclou la remodelació de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Tivenys (1.110.497,39 euros); l’execució de les obres de sanejament a Vinallop (557.171 euros), la millora de les EDAR (481.503,51 euros), la millora de l’eficiència energètica a la seu comarcal (500.000 euros) i l’asfaltat a la Via Verda 121.000 euros. 

El pressupost comarcal de 2022 també inclou un increment de les despeses de personal, que pujaran a 6,2 milions d’euros. Un augment que és conseqüència de la valoració de llocs de treball del Consell Comarcal, que ha comportat una actualització de la massa salarial, que ha estat pactada amb els representants dels treballadors. D’altra banda, el pressupost de la societat mercantil Baix Ebre Innova serà de 237.500 euros. Aquesta societat presta el servei de viver d’empreses, centre de negocis i formació ocupacional. Finalment, al pressupost comarcal cal afegir el pressupost del Consorci pel Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià (BEMO), organisme adscrit al Consell, que puja un total de 197.550,91 euros. 

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST