La Taula Sindical convoca una vaga a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa per reclamar l’estabilitat laboral

Escrit per el 30 de novembre de 2021

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Coneixeu la nineta andalusina del s. XI trobada el 1990 en unes excavacions a la plaça de Sant Jaume? Veniu al #MuseudeTortosa i descobriu-ne la història. Aquest diumenge, l’últim del mes de gener, l’entrada és gratuïta!
@Tortosa @tortosacultura @tortosaturisme #Tortosa

Si ets menor de 25 anys ja no tens excusa per no venir al Teatre Auditori Felip Pedrell perquè tots els espectacles organitzats per l’Ajuntament de #Tortosa tenen un preu únic de 6 euros. Consulta la cartellera a https://t.co/SqX6YDxF1e. @tortosacultura @Tortosa #TerresdelEbre

Tres detinguts i 3.000 quilos d'haixix interceptats després de dos desembarcaments de matinada al delta de l'#Ebre. Les descàrregues de droga a la platja de Riumar, aprofitant la lluna plena, van tenir lloc dimarts i dijous @guardiacivil @mossos https://t.co/oaSANeQWUj

#Tortosa escenari del rodatge de la recreació de l'expulsió dels jueus en el documental Terra d'Edom. La productora que rodarà demà dissabre 22 de gener a Tortosa demana figurants
https://t.co/FcVg5Wsx8V
@lo_sirgador @terradedom @Tortosa @tortosaturisme

Tren València/Tortosa 19.38 - Estació de França 22.25 circula amb 45 minuts de demora.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, el de referència a les Terres de l’Ebre, i l’Hospital de Bellvitge de Barcelona són els dos centres hospitalaris que se sumen a la vaga d’avui dimarts per l’estabilitat laboral del personal que es troba en precari per abús de contractes de temporalitat. La CGT és una de les organitzacions de la Taula Sindicat que ha convocat també una manifestació a Barcelona, en la qual es crida a la mobilització. Denuncien “l’entramat de lleis i jocs polítics” entorn del reial decret 14/2021, projecte de llei que anomenen l'”l’Icetazo” i que qualifiquen de “pedaç”. El sindicat denuncia que la temporalitat afecta el 63% de la plantilla de l’ICS (Institut Català de la Salut) i d’aquest, un 74% són dones.

La crida a la mobilització s’estén a tots els treballadors de les administracions públiques catalanes i del sector públic depenent d’aquestes. En el manifest que representants de la CGT van llegir ahir a les portes de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, es reclama la derogació del reial decret llei 14/2021, conegut com “l’Icetazo”, i que el projecte de llei “transposi” per complet “l’ordenament jurídic” de la directiva europea Ignasi Bel, delegat de la CGT Terres de l’Ebre...

La Taula Sindical recorda que el Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europa (TJUE) ja ha dictat jurisprudència pel que fa a les sancions dissuasives de l’abús de temporalitat de les administracions i consideren que les esmenes al projecte de llei “són inacceptables” i un “engany” que no resolen el problema.

Com ha apuntat un dels portaveus de la CGT Terres de l’Ebre, Noe Muñoz, es deixa fora els treballadors en temporalitat d’entre 3 i 5 anys, i se’ls ofereix una indemnització de 20 dies per any treballat que qualifiquen de “mofa”. També es qüestionen els concursos de mèrits “arbitraris” que es plantegen o que davant la denúncia d’aquests empleats, les indemnitzacions “es paguin amb diners de tots”. Noe Muñoz, representant de CGT, reivindica que s’ha demostrat la rellevància del personal temporal durant la pandèmia i reclama acabar amb l’abús perquè els serveis siguin de qualitat.

El sindicat fa una crida al personal fix i estable, i al conjunt de la classe treballadora, que se sumi a la vaga i a les mobilitzacions d’aquest dimarts en solidaritat amb les companyes que pateixen abús de temporalitat perquè la causa “són uns serveis públics dignes i de qualitat”.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Coneixeu la nineta andalusina del s. XI trobada el 1990 en unes excavacions a la plaça de Sant Jaume? Veniu al #MuseudeTortosa i descobriu-ne la història. Aquest diumenge, l’últim del mes de gener, l’entrada és gratuïta!
@Tortosa @tortosacultura @tortosaturisme #Tortosa

Si ets menor de 25 anys ja no tens excusa per no venir al Teatre Auditori Felip Pedrell perquè tots els espectacles organitzats per l’Ajuntament de #Tortosa tenen un preu únic de 6 euros. Consulta la cartellera a https://t.co/SqX6YDxF1e. @tortosacultura @Tortosa #TerresdelEbre

Tres detinguts i 3.000 quilos d'haixix interceptats després de dos desembarcaments de matinada al delta de l'#Ebre. Les descàrregues de droga a la platja de Riumar, aprofitant la lluna plena, van tenir lloc dimarts i dijous @guardiacivil @mossos https://t.co/oaSANeQWUj

#Tortosa escenari del rodatge de la recreació de l'expulsió dels jueus en el documental Terra d'Edom. La productora que rodarà demà dissabre 22 de gener a Tortosa demana figurants
https://t.co/FcVg5Wsx8V
@lo_sirgador @terradedom @Tortosa @tortosaturisme

Tren València/Tortosa 19.38 - Estació de França 22.25 circula amb 45 minuts de demora.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST