El ceramista tortosí Joan Panisello, distingit amb la Creu de Sant Jordi

Escrit per el 1 de desembre de 2021

El Govern de la Generalitat  ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi 2021 al ceramista tortosí Joan Panisello i Chavarria. L’artista és una de les 20 personalitats i 10 entitats que, pels seus mèrits, han estat distingides enguany. Amb 77 anys, Panisello, mestre de professió i Graduat en Arts Aplicades i Oficis Artístics, en l’especialitat de CERÀMICA per l’Escola llotja de Barcelona, està considerat internacionalment com un dels creadors més destacats de la nostra època en l’art ceràmic, tant per l’originalitat de les seves formes com per la variadíssima coloració de les peces. Al llarg dels darrers 50 anys ha elaborat més de 10.000 mostres de colors diferents. La seva obra és coneguda als cinc continents mitjançant més de 1.000 publicacions arreu del món escrites entorn a la seva obra. També per les més de 300 exposicions fetes en diversos països, així com per les més de 90 peces exposades entre 40 Museus, Fundacions, Fons d’Art i col·leccions públiques. És membre de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica des del 2013.

La Creu de Sant Jordi li arriba després d’haver rebut al llarg de la seva extensa trajectòria més d’una trentena de disticions tan a nivell nacional com  internacional. Al 1991 va rebre el títol de Tortosí de l’any 1991 i al  2020 rep el premi Lo Grifonet, que atorga Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre. Joan Panisello ha experessat la seva satisfacció per haver estat distingit ara pel govern català…

Juntament amb Panisello, el proper 13 de desembre rebran la Creu de Sant Jordi noms tan coneguts com els de Pau Gasol, Justo Molinero, Francisco Ibáñez, Alèxia Putellas, Mònica Terribas o el grup Els Pets. 

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció arriba enguany al seu 40è aniversari. Es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, sigui física o jurídica.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El Govern de la Generalitat  ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi 2021 al ceramista tortosí Joan Panisello i Chavarria. L’artista és una de les 20 personalitats i 10 entitats que, pels seus mèrits, han estat distingides enguany. Amb 77 anys, Panisello, mestre de professió i Graduat en Arts Aplicades i Oficis Artístics, en l’especialitat de CERÀMICA per l’Escola llotja de Barcelona, està considerat internacionalment com un dels creadors més destacats de la nostra època en l’art ceràmic, tant per l’originalitat de les seves formes com per la variadíssima coloració de les peces. Al llarg dels darrers 50 anys ha elaborat més de 10.000 mostres de colors diferents. La seva obra és coneguda als cinc continents mitjançant més de 1.000 publicacions arreu del món escrites entorn a la seva obra. També per les més de 300 exposicions fetes en diversos països, així com per les més de 90 peces exposades entre 40 Museus, Fundacions, Fons d’Art i col·leccions públiques. És membre de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica des del 2013.

La Creu de Sant Jordi li arriba després d’haver rebut al llarg de la seva extensa trajectòria més d’una trentena de disticions tan a nivell nacional com  internacional. Al 1991 va rebre el títol de Tortosí de l’any 1991 i al  2020 rep el premi Lo Grifonet, que atorga Òmnium Cultural a les Terres de l’Ebre. Joan Panisello ha experessat la seva satisfacció per haver estat distingit ara pel govern català…

Juntament amb Panisello, el proper 13 de desembre rebran la Creu de Sant Jordi noms tan coneguts com els de Pau Gasol, Justo Molinero, Francisco Ibáñez, Alèxia Putellas, Mònica Terribas o el grup Els Pets. 

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció arriba enguany al seu 40è aniversari. Es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, sigui física o jurídica.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}
Etiquetes

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST