El govern municipal portarà a aprovació la modificació del POUM, que permet la implantació de Kronospan a Tortosa

Escrit per el 13 de desembre de 2021

El Ple de l’Ajuntament de Tortosa que es celebra avui haurà de donar llum verda a l’aprovació provisional de la modificació del POUM en l’àmbiot del Polígon Catalunya Sud, que és l’últim pas que ha de dur a terme el consistori per tal que la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre (CUTE) aprovi definitivament aquest canvi del planejament que suposarà la implantació definitiva de la multinacional Kronospan a Tortosa. La modificació implicarà el canvi d’emplaçament, dins del mateix polígon, d’una parcel·la reservada per a equipaments i també el canvi de lloc d’una parcel·la que té consideració de zona verda. Unes modificacions  que són necessàries per fer viable la inversió de 200 milions d’euros de l’empresa austriaca. L’Alcaldessa de Tortosa Meritxell Roigé …

El ple d’avui també haurà de debatre mocions relatives ala defensa de la llengua catalana l suport a la immersió lingüística a les escoles que han presentat els grups de Junts per Tortosa, Movem, ERC i la CUP.

D’altra banda, Movem Tortosa presenta també una moció on proposa  elaborar un catàleg d’arbres singulars i masses arbòries d’interès local per garantir la supervivència i donar a conèixer la seua història. 

Segons el portaveu de Movem, Jordi Jordan, la proposta neix per protegir aquest patrimoni natural, davant la “insensibilitat” del govern municipal per mantenir-lo i que “opta per les tales”, tot i les queixes ciutadanes.

Per la seva banda, el grup d’Esquerra presenta una mociópre reclamar que s’eliminin les barreres arquitectòniques de la nova plaça de la Catedral. Els republicans exigeixen al govern municipal que no accepti el certificat d’obra fins que s’adoptin les mesures necessàries per fer accessible l’espai a persones amb mobilitat reduïda.Xavier Faura, portaveu d’ERC-Tortosa Sí

Finalment, el grup de Ciutadans proposa a través d’una moció que l’Ajuntament de Tortosa redacti un pla director del manteniment de les carreteres i camins rurals. 

El Ple ordinari del mes de desembre s’iniciarà a les 18h i el podran seguir en directe per Ràdio Tortosa.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El Ple de l’Ajuntament de Tortosa que es celebra avui haurà de donar llum verda a l’aprovació provisional de la modificació del POUM en l’àmbiot del Polígon Catalunya Sud, que és l’últim pas que ha de dur a terme el consistori per tal que la Comissió d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre (CUTE) aprovi definitivament aquest canvi del planejament que suposarà la implantació definitiva de la multinacional Kronospan a Tortosa. La modificació implicarà el canvi d’emplaçament, dins del mateix polígon, d’una parcel·la reservada per a equipaments i també el canvi de lloc d’una parcel·la que té consideració de zona verda. Unes modificacions  que són necessàries per fer viable la inversió de 200 milions d’euros de l’empresa austriaca. L’Alcaldessa de Tortosa Meritxell Roigé …

El ple d’avui també haurà de debatre mocions relatives ala defensa de la llengua catalana l suport a la immersió lingüística a les escoles que han presentat els grups de Junts per Tortosa, Movem, ERC i la CUP.

D’altra banda, Movem Tortosa presenta també una moció on proposa  elaborar un catàleg d’arbres singulars i masses arbòries d’interès local per garantir la supervivència i donar a conèixer la seua història. 

Segons el portaveu de Movem, Jordi Jordan, la proposta neix per protegir aquest patrimoni natural, davant la “insensibilitat” del govern municipal per mantenir-lo i que “opta per les tales”, tot i les queixes ciutadanes.

Per la seva banda, el grup d’Esquerra presenta una mociópre reclamar que s’eliminin les barreres arquitectòniques de la nova plaça de la Catedral. Els republicans exigeixen al govern municipal que no accepti el certificat d’obra fins que s’adoptin les mesures necessàries per fer accessible l’espai a persones amb mobilitat reduïda.Xavier Faura, portaveu d’ERC-Tortosa Sí

Finalment, el grup de Ciutadans proposa a través d’una moció que l’Ajuntament de Tortosa redacti un pla director del manteniment de les carreteres i camins rurals. 

El Ple ordinari del mes de desembre s’iniciarà a les 18h i el podran seguir en directe per Ràdio Tortosa.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST