Un mural de l’artista Roc BlackBlock rememora els bombardejos de la Guerra Civil a Tortosa

Escrit per el 21 de desembre de 2021

L’artista Blackblock ha realitzat un mural que rememora els bombardejos de la Guerra Civil a Tortosa. L’obra està ubicada al carrer Hemingway, just al costat del refugi antiaeri, al centre de Tortosa.  La propera obra que l’artista d’art urbà farà a la capital del Baix Ebre serà al barri de Sant Jaume. 

L’Ajuntament de Tortosa ha encarregat la confecció de diversos murals d’art urbà en diferents indrets del nucli històric amb la finalitat de convertir l’art en una iena de divulgació a l’hora que esdevé un actiu en la millora de l’espai urbà. L’artitsta Roc Blackblock ha finalitzat aqueta setmana el primer d’aquests murals, una obra que evoca la destrucció que van comportar els més de 80 atacs aeris que va patir Tortosa durant la Guerra Civil per part de l’exèrcit franquista i de l’aviació feixista italiana. Rock Blackblock explica els elements que ha inclòs al mural…

La paret que envolta l’entrada de l’antic refugi antiaeri número 4 de Tortosa, situat al carrer Hemingway, darrera de l’antic cinema Fèmina, és on el reconegut artista d’art urbà ha pintat aquest gran llenç.  Roc Blackblock ha emmarcat el mural en el projecte Murs de Bitàcola, amb el qual l’artista vol aprofitar el caràcter divulgatiu que té l’art per transmetre la memòria popular i històrica….

Aquest mural és el quart que Roc Blackblock ha fet a Tortosa: al 2017 ja va fer dos murals en pocs mesos de diferència, a l’entorn de la plaça de Sant Joan. Un, amb referències al mestre Felip Pedrell al lloc on hi va haver la seua casa natal, i l’altre, al costat, amb una imatge del repartiment de panoli al voltant del 1920 en aquella mateixa plaça, i amb un record per a la poesia de Gerard Vergés. Posteriorment, Blackblock també va intervindre en un edifici de serveis situat a Ferreries, a tocar del riu, que va decorar amb referències a la flora i la fauna associada a l’Ebre. Ara, l’artista té previst fer actuacions en estos murals per arranjar els desperfectes patits, en algun cas per actes incívics.

 Durant els pròxims mesos, també està previst que es duga a terme una altra intervenció de gran format, amb un nou mural d’art urbà que s’ubicarà al barri de Sant Jaume.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

La companyia @CircoEia presenta dissabte a #Tortosa NUYE, finalista a millor espectacle de circ dels Premis de la Crítica 2021. Circ d’alta qualitat al Teatre Auditori Felip Pedrell. Entrades a la venda a https://t.co/SqX6YDxF1e.

@Tortosa @tortosacultura @radiotortosa

⚫ La C-12 està tallada a Flix ↔ en tots dos sentits per un #accident. Hi ha desviaments senyalitzats #precaució

Avui es commemora el #DiaInternacionalDelsMuseus, i per este motiu, durant tota la setmana es pot visitar de manera gratuïta el @MuseudeTortosa.

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’artista Blackblock ha realitzat un mural que rememora els bombardejos de la Guerra Civil a Tortosa. L’obra està ubicada al carrer Hemingway, just al costat del refugi antiaeri, al centre de Tortosa.  La propera obra que l’artista d’art urbà farà a la capital del Baix Ebre serà al barri de Sant Jaume. 

L’Ajuntament de Tortosa ha encarregat la confecció de diversos murals d’art urbà en diferents indrets del nucli històric amb la finalitat de convertir l’art en una iena de divulgació a l’hora que esdevé un actiu en la millora de l’espai urbà. L’artitsta Roc Blackblock ha finalitzat aqueta setmana el primer d’aquests murals, una obra que evoca la destrucció que van comportar els més de 80 atacs aeris que va patir Tortosa durant la Guerra Civil per part de l’exèrcit franquista i de l’aviació feixista italiana. Rock Blackblock explica els elements que ha inclòs al mural…

La paret que envolta l’entrada de l’antic refugi antiaeri número 4 de Tortosa, situat al carrer Hemingway, darrera de l’antic cinema Fèmina, és on el reconegut artista d’art urbà ha pintat aquest gran llenç.  Roc Blackblock ha emmarcat el mural en el projecte Murs de Bitàcola, amb el qual l’artista vol aprofitar el caràcter divulgatiu que té l’art per transmetre la memòria popular i històrica….

Aquest mural és el quart que Roc Blackblock ha fet a Tortosa: al 2017 ja va fer dos murals en pocs mesos de diferència, a l’entorn de la plaça de Sant Joan. Un, amb referències al mestre Felip Pedrell al lloc on hi va haver la seua casa natal, i l’altre, al costat, amb una imatge del repartiment de panoli al voltant del 1920 en aquella mateixa plaça, i amb un record per a la poesia de Gerard Vergés. Posteriorment, Blackblock també va intervindre en un edifici de serveis situat a Ferreries, a tocar del riu, que va decorar amb referències a la flora i la fauna associada a l’Ebre. Ara, l’artista té previst fer actuacions en estos murals per arranjar els desperfectes patits, en algun cas per actes incívics.

 Durant els pròxims mesos, també està previst que es duga a terme una altra intervenció de gran format, amb un nou mural d’art urbà que s’ubicarà al barri de Sant Jaume.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

La companyia @CircoEia presenta dissabte a #Tortosa NUYE, finalista a millor espectacle de circ dels Premis de la Crítica 2021. Circ d’alta qualitat al Teatre Auditori Felip Pedrell. Entrades a la venda a https://t.co/SqX6YDxF1e.

@Tortosa @tortosacultura @radiotortosa

⚫ La C-12 està tallada a Flix ↔ en tots dos sentits per un #accident. Hi ha desviaments senyalitzats #precaució

Avui es commemora el #DiaInternacionalDelsMuseus, i per este motiu, durant tota la setmana es pot visitar de manera gratuïta el @MuseudeTortosa.

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST