La Diputació de Tarragona rep 5 milions dels Fons europeus Next Generation per al projecte d’ampliació de la Via Verda entre Tortosa i la Ràpita

Escrit per el 22 de desembre de 2021

La Diputació de Tarragona ha rebut 5  milions d’euros  dels Fons europeus Next Generation per al projecte de la Via Verda entre Tortosa i la Ràpita.  Aquests recursos serviran per condicionar els trams que falten de l’antiga via fèrria de la Val de Zafán,al seu pas per Roquetes, Tortosa, Amposta i la Ràpita. Es tracta d’un projecte que l’ens supramunicipal ha pressupostat en 6,3 milions d’euros. L’alcaldessa de Tortosa i presidenta del patronat de turisme de la Diputació de Tarragona, Meritxell Roigé, s’ha mostrat molt satisfeta perquè suposarà un impuls per un dels principals actius turístics del territori.

La Diputació de Tarragona podrà finançar el projecte que preveu l’ampliació i millora de la Via Verda entre Tortosa i la Ràpita. L’ens supramunicipal ha rebut els 6,3 milions d’euros dels Fons europeus Next Generation per a realitzar aquest projecte creat amb la col·laboració dels 4 ajuntaments ebrencs  i la Diputació, és desenvolupar els trams d’enllaç pendents fins al Delta de l’Ebre que passen per Roquetes, Tortosa, Amposta i la Ràpita. En total 23 quilòmetres que pretenen millorar la capacitat competitiva i incrementar el valor de la Vía Verda del Val de Zafán. La presidenta del Patronat de Turisme i alcaldessa de Tortosa Meritxell Roigé, s’ha mostrat molt satisfeta per haver aconseguit aquests fons que permetran donar un impuls important a un dels actius turístics més importants del territori…

Aquesta és una de les quatre fases del projecte global que compta amb una inversió de deu milions d’euros, que es proposarien en les convocatòries de 2022 i 2023. Les altres tres completarien l’itinerari del “carrilet de la Cava” entre l’Aldea i Deltebre i des de Deltebre fins a l’Illa de Buda a la desembocadura; la creació d’un itinerari segur i sostenible entre el nucli de l’Aldea i l’estació del ferrocarril i per últim transformar l’antiga carretera N-340 entre Sant Carles i Alcanar en un itinerari sostenible.

La proposta que ara es finançarà preveu nous trams ciclables entre Tortosa i la Ràpita; la millora de la mobilitat a l’entorn urbà d’Amposta i el desplegament de la fibra òptica; la senyalització intel·ligent i la sensòrica als nous trams, així com la millora de l’accessibilitat a l’N-340, AP-7 i la C-12. 

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

La Diputació de Tarragona ha rebut 5  milions d’euros  dels Fons europeus Next Generation per al projecte de la Via Verda entre Tortosa i la Ràpita.  Aquests recursos serviran per condicionar els trams que falten de l’antiga via fèrria de la Val de Zafán,al seu pas per Roquetes, Tortosa, Amposta i la Ràpita. Es tracta d’un projecte que l’ens supramunicipal ha pressupostat en 6,3 milions d’euros. L’alcaldessa de Tortosa i presidenta del patronat de turisme de la Diputació de Tarragona, Meritxell Roigé, s’ha mostrat molt satisfeta perquè suposarà un impuls per un dels principals actius turístics del territori.

La Diputació de Tarragona podrà finançar el projecte que preveu l’ampliació i millora de la Via Verda entre Tortosa i la Ràpita. L’ens supramunicipal ha rebut els 6,3 milions d’euros dels Fons europeus Next Generation per a realitzar aquest projecte creat amb la col·laboració dels 4 ajuntaments ebrencs  i la Diputació, és desenvolupar els trams d’enllaç pendents fins al Delta de l’Ebre que passen per Roquetes, Tortosa, Amposta i la Ràpita. En total 23 quilòmetres que pretenen millorar la capacitat competitiva i incrementar el valor de la Vía Verda del Val de Zafán. La presidenta del Patronat de Turisme i alcaldessa de Tortosa Meritxell Roigé, s’ha mostrat molt satisfeta per haver aconseguit aquests fons que permetran donar un impuls important a un dels actius turístics més importants del territori…

Aquesta és una de les quatre fases del projecte global que compta amb una inversió de deu milions d’euros, que es proposarien en les convocatòries de 2022 i 2023. Les altres tres completarien l’itinerari del “carrilet de la Cava” entre l’Aldea i Deltebre i des de Deltebre fins a l’Illa de Buda a la desembocadura; la creació d’un itinerari segur i sostenible entre el nucli de l’Aldea i l’estació del ferrocarril i per últim transformar l’antiga carretera N-340 entre Sant Carles i Alcanar en un itinerari sostenible.

La proposta que ara es finançarà preveu nous trams ciclables entre Tortosa i la Ràpita; la millora de la mobilitat a l’entorn urbà d’Amposta i el desplegament de la fibra òptica; la senyalització intel·ligent i la sensòrica als nous trams, així com la millora de l’accessibilitat a l’N-340, AP-7 i la C-12. 

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST