L’augment del cabal ecològic i els sediments centren les al·legacions de les entitats ecologistes al nou Pla Hidrològic de l’Ebre

Escrit per el 23 de desembre de 2021

La Plataforma en Defensa de l’Ebre, el GEPEC, la Campanya pels Sediments i Seo Birdlife han presentat un gruix d’al·legacions al Pla Hidrològic de la conca de l’Ebre. Les peticions d’aquestes entitats se centren en l’augment del cabal ecològic del riu i la mobilització dels sediments.

El gruix de les al·legacions de la PDE se centren en el cabal ecològic. Alerten que el que estipula el nou Pla és insuficient i esdevé un punt clau que després determina el benestar ecològic de l’ecosistema fluvial, del Delta de l’Ebre i ecosistema marí costaner.

Critiquen que els cabals ecològics no s’han calculat d’una forma rigorosa i no compleixen els objectius de garantir el benestar ecològic. Així ho explica Gemma Domingo, co-redactora de les al·legacions de la Plataforma.

D’altra banda, el GEPEC i la Campanya dels Sediments han presentat al·legacions de forma conjunta i reclamen més aportacions de sediments el tram final del riu per pal·liar els efectes del canvi climàtic que preveu la inundació del Delta entre un 45 i 75%.

Es mostren també especialment crítics amb la gestió dels embassaments per part de les empreses privades a Mequinensa, Riba-roja i Flix. Josep Juan Segarra és portaveu de la Campanya dels Sediments.

El nou PHE inclou 884 mesures amb una inversió prevista de 3.100 milions d’euros. S’inclou també el finançament del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

La Plataforma en Defensa de l’Ebre, el GEPEC, la Campanya pels Sediments i Seo Birdlife han presentat un gruix d’al·legacions al Pla Hidrològic de la conca de l’Ebre. Les peticions d’aquestes entitats se centren en l’augment del cabal ecològic del riu i la mobilització dels sediments.

El gruix de les al·legacions de la PDE se centren en el cabal ecològic. Alerten que el que estipula el nou Pla és insuficient i esdevé un punt clau que després determina el benestar ecològic de l’ecosistema fluvial, del Delta de l’Ebre i ecosistema marí costaner.

Critiquen que els cabals ecològics no s’han calculat d’una forma rigorosa i no compleixen els objectius de garantir el benestar ecològic. Així ho explica Gemma Domingo, co-redactora de les al·legacions de la Plataforma.

D’altra banda, el GEPEC i la Campanya dels Sediments han presentat al·legacions de forma conjunta i reclamen més aportacions de sediments el tram final del riu per pal·liar els efectes del canvi climàtic que preveu la inundació del Delta entre un 45 i 75%.

Es mostren també especialment crítics amb la gestió dels embassaments per part de les empreses privades a Mequinensa, Riba-roja i Flix. Josep Juan Segarra és portaveu de la Campanya dels Sediments.

El nou PHE inclou 884 mesures amb una inversió prevista de 3.100 milions d’euros. S’inclou també el finançament del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Unable to load Tweets

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST