L’espai Cota Zero de Tortosa ultima els treballs de museiïtzació i es podrà visitar per Setmana Santa

Escrit per el 23 de desembre de 2021

L’Ajuntament de Tortosa ultima els treballs de museïtzació de l’espai Cota 0, situat just sota la plaça de la Catedral i que permetrà fer visitables les restes arqueològiques que abasten 15 segles d’història de la ciutat. El nou museu obrirà portes el primer trimestre de l’any que ve. 

Amb l’objectiu d’obrir portes de cara a Setmana Santa, l’empresa Grop està ultimant les obres de museïtzació de l’espai Cota 0, generat a partir de les restes arqueològiques aparegudes entre la Catedral de Tortosa i el riu Ebre.Amb una inversió de 216.000 euros, el nou equipament situat sota la nova plaça posarà en valor fent visitables els vestigis històrics que abarquen des de la Tortosa visigòtica i romana fins al segle XVI. L’alcaldessa de Tortosa Meritxell Roigé, ha explicat que el nou actiu turístic que obrirà portes el primer trimestre de l’any que ve i es faran jornades de portes obertes per donar-lo a conèixer a la ciutadania…

El tinent d’alcalde d’urbanisme i cultura, Enric Roig, ha posat en valor el fet de poder disposar d’una nova plaça davant de la Catedral i a l’hora d’aquest espai Cota 0 que permetrà visitar les restes arqueològiques…

El públic podrà  accedir al nou museu Cota 0 adquirint una entrada a l’oficina de turisme i fer la visita de forma autònoma. L’equipament comptarà amb diversos elements explicatius de cada un dels períodes històrics, que es podran seguir en quatre idiomes i també en braille.Hi haurà una combinació d’elements estàtics amb altres de dinàmics amb l’ús de tecnologia, i destaca la presència d’una pantalla de grans dimensions ubicada al centre de la sala, on es projectaran part dels materials audiovisuals que conformen la visita. Toni Balada, responsable de la museïtzació …

Recordem que en aquest espai s’hi podran veure restes de la muralla romana del segle I, d’una antiga basílica visigòtica, d’una fàbrica de salaons o de la façana fluvial de la Tortosa del segle XVI. Paral.lelament, l’Ajuntament de Tortosa està ultimant les obres d’urbanització dels carrers adjacents a tot l’entorn de la nova plaça de la Catedral  i de l’espai Cota0

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’Ajuntament de Tortosa ultima els treballs de museïtzació de l’espai Cota 0, situat just sota la plaça de la Catedral i que permetrà fer visitables les restes arqueològiques que abasten 15 segles d’història de la ciutat. El nou museu obrirà portes el primer trimestre de l’any que ve. 

Amb l’objectiu d’obrir portes de cara a Setmana Santa, l’empresa Grop està ultimant les obres de museïtzació de l’espai Cota 0, generat a partir de les restes arqueològiques aparegudes entre la Catedral de Tortosa i el riu Ebre.Amb una inversió de 216.000 euros, el nou equipament situat sota la nova plaça posarà en valor fent visitables els vestigis històrics que abarquen des de la Tortosa visigòtica i romana fins al segle XVI. L’alcaldessa de Tortosa Meritxell Roigé, ha explicat que el nou actiu turístic que obrirà portes el primer trimestre de l’any que ve i es faran jornades de portes obertes per donar-lo a conèixer a la ciutadania…

El tinent d’alcalde d’urbanisme i cultura, Enric Roig, ha posat en valor el fet de poder disposar d’una nova plaça davant de la Catedral i a l’hora d’aquest espai Cota 0 que permetrà visitar les restes arqueològiques…

El públic podrà  accedir al nou museu Cota 0 adquirint una entrada a l’oficina de turisme i fer la visita de forma autònoma. L’equipament comptarà amb diversos elements explicatius de cada un dels períodes històrics, que es podran seguir en quatre idiomes i també en braille.Hi haurà una combinació d’elements estàtics amb altres de dinàmics amb l’ús de tecnologia, i destaca la presència d’una pantalla de grans dimensions ubicada al centre de la sala, on es projectaran part dels materials audiovisuals que conformen la visita. Toni Balada, responsable de la museïtzació …

Recordem que en aquest espai s’hi podran veure restes de la muralla romana del segle I, d’una antiga basílica visigòtica, d’una fàbrica de salaons o de la façana fluvial de la Tortosa del segle XVI. Paral.lelament, l’Ajuntament de Tortosa està ultimant les obres d’urbanització dels carrers adjacents a tot l’entorn de la nova plaça de la Catedral  i de l’espai Cota0

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST