L’alcaldessa de Tortosa es sotmetrà a una qüestió de confiança després de ser rebutjat el pressupost per al 2022

Escrit per el 30 de desembre de 2021

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, es sotmetrà a una qüestió de confiança després que l’oposició en bloc hagi rebutjat aquest dijous 30 de desembre, els pressupostos proposats pel Govern municipal (JuntsxTortosa i PSC) per al 2022. Roigé ha assegurat que ho fa “per responsabilitat” perquè sense els pressupostos l’Ajuntament tindrà 3,83 MEUR immobilitzats, procedents de l’aportació de l’Estat i dels ingressos derivats de l’activitat econòmica. Segons l’Alcaldessa es tracta d’uns recursos que necessita el consistori per pal·liar els efectes socioeconòmics de la pandèmia i si no hi ha pressupost aprovat només es podrien usar per amortitzar préstec a partir del 2023. Si la qüestió de confiança no prospera, l’oposició té un mes per proposar un govern alternatiu amb majoria, però si ho fa, els comptes del 2022 quedaran aprovats.

La qüestió de confiança, vinculada a l’aprovació del pressupost, es debatrà el pròxim dimecres, 5 de gener, a les 9h.

Tot i això, l’alcaldessa tornarà a convocar als diferents grups municipals a una nova ronda de contactes amb la voluntat de propiciar un acord. Roigé ha demanat que detallin les partides que rebutgen i ha apuntat que l’única despesa que es pot “qüestionar i detallar” és la d’inversions a la via pública. Meritxell Roigé ha insistit que el govern municipal està disposat a parlar amb tothom sobre el detall d’actuacions que es poden dur a terme amb el gairebé milió d’euros que hi ha destinat.

L’alcaldessa ha recordat que els comptes que ha sotmès a votació del plenari són un pressupost tècnic, que no genera cap nou préstec, que aposta per seguir reduint l’endeutament, i que preveu la major despesa social que s’ha fet a l’Ajuntament. De fet, esta despesa social s’incrementa en un 28%, amb partides que doblen les previstes a l’anterior pressupost per a entitats socials com Càritas i Creu Roja, i que dota amb majors recursos l’àrea d’igualtat i de polítiques de dones. Així mateix, el pressupost concentra gairebé un milió d’euros a actuacions de millora a la via pública i en camins, i preveu una nova edició dels Bons Tortosa amb l’objectiu de reactivar l’economia local. A més, incrementa, en un 20%, els recursos que reben els cinc pobles del municipi: les EMD de Jesús, Campredó i Bítem, i els pobles dels Reguers i Vinallop.

L’equip de govern de Junts i PSC té 10 dels 21 regidors. La resta de grups, Movem Tortosa, ERC, Ciutadans i la CUP en sumen 11 i haurien de posar-se tots d’acord per formar un govern alternatiu abans del 5 de febrer, si Roigé perd la moció. Si això no passa, els comptes quedaran aprovats automàticament.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Mor l’exregidora de l’Ajuntament de @Tortosa i Presidenta Fundadora de l’Associació de Familiars i Mallats d’Alzheimer, a l’edat de 71 anys

Recupera el ‘Fem Gran la Festa’ d’avui i escolta l’entrevista a la Procuradora en cap, @meritxellroige , i al @CorLabinota que ens ha fet un tast del seu espectacle ‘Embolica que fa amor’. També hem parlat d’història, cuina i agenda!
https://t.co/lKmjn80tQT

#festadelrenaixement

2

Avui el ‘Fem Gran la Festa’ es trasllada a la plaça de la Cinta’!

Sintonitza’ns al 103.3 FM o a https://t.co/WjkmdzTPk4

2

Concert de cloenda de la XXIX @jazztortosa Dissabte 16 de juliol 21:30h a la plaça de l’Ajuntament. Scarlets & The femme soul Band. El grup inicialment previst, Soul Machine, ha estat substituït per motius mèdics. @Tortosa @tortosacultura

2

El DeltaChamber Music Festival porta la música de cambra al #MuseudeTortosa. El concert s’ha programat el 7 d’agost, a les 20.00 hores. +info i venda d’entrades: https://t.co/5rgW35fSqq.

@Tortosa @tortosacultura @DeltaChamberMF @TeatreTortosa @radiotortosa #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}
L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, es sotmetrà a una qüestió de confiança després que l’oposició en bloc hagi rebutjat aquest dijous 30 de desembre, els pressupostos proposats pel Govern municipal (JuntsxTortosa i PSC) per al 2022. Roigé ha assegurat que ho fa “per responsabilitat” perquè sense els pressupostos l’Ajuntament tindrà 3,83 MEUR immobilitzats, procedents de l’aportació de l’Estat i dels ingressos derivats de l’activitat econòmica. Segons l’Alcaldessa es tracta d’uns recursos que necessita el consistori per pal·liar els efectes socioeconòmics de la pandèmia i si no hi ha pressupost aprovat només es podrien usar per amortitzar préstec a partir del 2023. Si la qüestió de confiança no prospera, l’oposició té un mes per proposar un govern alternatiu amb majoria, però si ho fa, els comptes del 2022 quedaran aprovats.

La qüestió de confiança, vinculada a l’aprovació del pressupost, es debatrà el pròxim dimecres, 5 de gener, a les 9h.

Tot i això, l’alcaldessa tornarà a convocar als diferents grups municipals a una nova ronda de contactes amb la voluntat de propiciar un acord. Roigé ha demanat que detallin les partides que rebutgen i ha apuntat que l’única despesa que es pot “qüestionar i detallar” és la d’inversions a la via pública. Meritxell Roigé ha insistit que el govern municipal està disposat a parlar amb tothom sobre el detall d’actuacions que es poden dur a terme amb el gairebé milió d’euros que hi ha destinat.

L’alcaldessa ha recordat que els comptes que ha sotmès a votació del plenari són un pressupost tècnic, que no genera cap nou préstec, que aposta per seguir reduint l’endeutament, i que preveu la major despesa social que s’ha fet a l’Ajuntament. De fet, esta despesa social s’incrementa en un 28%, amb partides que doblen les previstes a l’anterior pressupost per a entitats socials com Càritas i Creu Roja, i que dota amb majors recursos l’àrea d’igualtat i de polítiques de dones. Així mateix, el pressupost concentra gairebé un milió d’euros a actuacions de millora a la via pública i en camins, i preveu una nova edició dels Bons Tortosa amb l’objectiu de reactivar l’economia local. A més, incrementa, en un 20%, els recursos que reben els cinc pobles del municipi: les EMD de Jesús, Campredó i Bítem, i els pobles dels Reguers i Vinallop.

L’equip de govern de Junts i PSC té 10 dels 21 regidors. La resta de grups, Movem Tortosa, ERC, Ciutadans i la CUP en sumen 11 i haurien de posar-se tots d’acord per formar un govern alternatiu abans del 5 de febrer, si Roigé perd la moció. Si això no passa, els comptes quedaran aprovats automàticament.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Mor l’exregidora de l’Ajuntament de @Tortosa i Presidenta Fundadora de l’Associació de Familiars i Mallats d’Alzheimer, a l’edat de 71 anys

Recupera el ‘Fem Gran la Festa’ d’avui i escolta l’entrevista a la Procuradora en cap, @meritxellroige , i al @CorLabinota que ens ha fet un tast del seu espectacle ‘Embolica que fa amor’. També hem parlat d’història, cuina i agenda!
https://t.co/lKmjn80tQT

#festadelrenaixement

2

Avui el ‘Fem Gran la Festa’ es trasllada a la plaça de la Cinta’!

Sintonitza’ns al 103.3 FM o a https://t.co/WjkmdzTPk4

2

Concert de cloenda de la XXIX @jazztortosa Dissabte 16 de juliol 21:30h a la plaça de l’Ajuntament. Scarlets & The femme soul Band. El grup inicialment previst, Soul Machine, ha estat substituït per motius mèdics. @Tortosa @tortosacultura

2

El DeltaChamber Music Festival porta la música de cambra al #MuseudeTortosa. El concert s’ha programat el 7 d’agost, a les 20.00 hores. +info i venda d’entrades: https://t.co/5rgW35fSqq.

@Tortosa @tortosacultura @DeltaChamberMF @TeatreTortosa @radiotortosa #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST