La PDE reclama accions urgents al Delta de l’Ebre en la Comissió d’estudi del Parlament

Escrit per el 19 de gener de 2022

La inacció governamental davant els problemes del delta de l’Ebre ha marcat l’inici de la Comissió d’Estudi del Parlament. El reconeixement de la situació d’emergència que viu el delta de l’Ebre no troba correspondència en les polítiques de les administracions públiques competents a l’hora de fer front de forma urgent a aquests problemes. La Comissió d’Estudi sobre la Protecció del delta de l’Ebre ha arrencat aquest dimarts al Parlament amb dures crítiques de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) a la inacció mostrada fins aquests moments principalment pel govern espanyol, però també per part de la Generalitat. La portaveu de la PDE, Susanna Abella, lamenta que des del temporal Glòria no s’hagi avançat en la protecció del Delta i lamenta la inacció dels governs de l’Estat i de la Generalitat…

El moviment social vol que es posi fil a l’agulla de forma immediata al pla estatal de protecció anunciat i que el Govern defineixi les necessitats ambientals de l’espai i reclami que es respectin. Susanna Abella…

Des del parc natural del delta de l’Ebre, el seu director, Francesc Vidal, ha certificat el paper clau dels sediments en la supervivència de l’espai …

En la sessió inaugural de la Comissió també va comparèixer Joan Sucarrats, director general d’Infosa, l’empresa que explota les salines de la punta de la Banya. Sucarrats també ha criticat la inacció administrativa davant la regressió que el Delta experimenta des de “fa molts anys”. A diferència però de la PDE, creu que les mesures no es poden basar principalment en la seva gestió i aposta per “moviments massius de sorres” de forma imminent…

La Comissió d’Estudi per la Protecció del Delta de l’Ebre del Parlament de Catalunya es va iniciar ahir a la tarda.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

La inacció governamental davant els problemes del delta de l’Ebre ha marcat l’inici de la Comissió d’Estudi del Parlament. El reconeixement de la situació d’emergència que viu el delta de l’Ebre no troba correspondència en les polítiques de les administracions públiques competents a l’hora de fer front de forma urgent a aquests problemes. La Comissió d’Estudi sobre la Protecció del delta de l’Ebre ha arrencat aquest dimarts al Parlament amb dures crítiques de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) a la inacció mostrada fins aquests moments principalment pel govern espanyol, però també per part de la Generalitat. La portaveu de la PDE, Susanna Abella, lamenta que des del temporal Glòria no s’hagi avançat en la protecció del Delta i lamenta la inacció dels governs de l’Estat i de la Generalitat…

El moviment social vol que es posi fil a l’agulla de forma immediata al pla estatal de protecció anunciat i que el Govern defineixi les necessitats ambientals de l’espai i reclami que es respectin. Susanna Abella…

Des del parc natural del delta de l’Ebre, el seu director, Francesc Vidal, ha certificat el paper clau dels sediments en la supervivència de l’espai …

En la sessió inaugural de la Comissió també va comparèixer Joan Sucarrats, director general d’Infosa, l’empresa que explota les salines de la punta de la Banya. Sucarrats també ha criticat la inacció administrativa davant la regressió que el Delta experimenta des de “fa molts anys”. A diferència però de la PDE, creu que les mesures no es poden basar principalment en la seva gestió i aposta per “moviments massius de sorres” de forma imminent…

La Comissió d’Estudi per la Protecció del Delta de l’Ebre del Parlament de Catalunya es va iniciar ahir a la tarda.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST