Tortosa escenari de la recreació de l’expulsió dels jueus en el documental Terra d’Edom

Escrit per el 21 de gener de 2022

Tortosa esdevé un dels escenaris del documental històric Terra d’Edom que s’està realitzant sobre els jueus d’origen català. L’equip de la productora que impulsa el projecte, serà aquest dissabte, 22 de gener, a la capital del Baix Ebre per rodar algunes escenes de recreació històrica del moment de l’expulsió al segle XV  i demanen persones que vulguin participar com a figurants. El documental s’estrenarà al Festival de Tel-Aviv el proper mes de juny. 

Terra d’Edom és un documental d’investigació sobre la història, la cultura i la vida del poble jueu als Països Catalans des de la seva arribada a la península ibèrica fins a l’actualitat, passant per la seva expulsió el 1492 i la Segona Guerra Mundial. La productora que realitza el projecte, Udol de Llop Produccions, trasllada el seu set de rodatge demà dissabte  a Tortosa per filmar una recreació de l’expulsió dels jueus de la ciutat l’any 1492. Es farà a bord de Lo Sirgador amb la participació de la Jueva de Tortosa, tal i com explica Ramon Vallès productor de Terra d’Edom…

Per a fer aquest rodatge la productora ha fet una crida a la ciutadania perquè hi participi com a figurants. Les persones que vulguuin formar part del rodatge s’han de presentar a les 9.30h a l’aparcament del Campus de la URV vestits d’època…

El rodatge a Tortosa es completarà amb filmacions a la Catedral, al Museu i al Call Jueu. El documental, dirigit pel vallenc Ignasi P. Ferré es grava en diferents indrets de Catalunya i la Mediterrània, en els quals es conserven indrets d’interès cultural i vestigis de la presència jueva. Terra d’Edom s’estrenarà el proper mes de juny al Festival de Tel-Aviv i a finals d’any també es projectarà al festival de Boston. 

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Tortosa esdevé un dels escenaris del documental històric Terra d’Edom que s’està realitzant sobre els jueus d’origen català. L’equip de la productora que impulsa el projecte, serà aquest dissabte, 22 de gener, a la capital del Baix Ebre per rodar algunes escenes de recreació històrica del moment de l’expulsió al segle XV  i demanen persones que vulguin participar com a figurants. El documental s’estrenarà al Festival de Tel-Aviv el proper mes de juny. 

Terra d’Edom és un documental d’investigació sobre la història, la cultura i la vida del poble jueu als Països Catalans des de la seva arribada a la península ibèrica fins a l’actualitat, passant per la seva expulsió el 1492 i la Segona Guerra Mundial. La productora que realitza el projecte, Udol de Llop Produccions, trasllada el seu set de rodatge demà dissabte  a Tortosa per filmar una recreació de l’expulsió dels jueus de la ciutat l’any 1492. Es farà a bord de Lo Sirgador amb la participació de la Jueva de Tortosa, tal i com explica Ramon Vallès productor de Terra d’Edom…

Per a fer aquest rodatge la productora ha fet una crida a la ciutadania perquè hi participi com a figurants. Les persones que vulguuin formar part del rodatge s’han de presentar a les 9.30h a l’aparcament del Campus de la URV vestits d’època…

El rodatge a Tortosa es completarà amb filmacions a la Catedral, al Museu i al Call Jueu. El documental, dirigit pel vallenc Ignasi P. Ferré es grava en diferents indrets de Catalunya i la Mediterrània, en els quals es conserven indrets d’interès cultural i vestigis de la presència jueva. Terra d’Edom s’estrenarà el proper mes de juny al Festival de Tel-Aviv i a finals d’any també es projectarà al festival de Boston. 

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Unable to load Tweets

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST