El sindicat USOC alerta que la situació als centres educatius ebrencs és “caòtica”.

Escrit per el 25 de gener de 2022

Aquestes xifres, amb més de dos-cents docents confinats, suposen un problema per cobrir l’allau de baixes de mestres i professors. La situació a les escoles concertades s’agreuja més, ja que els professionals que hi ha a la borsa de la pública s’arrisquen a perdre la posició a la llista si marxen a les escoles privades o concertades, si després són nomenats. Ara però, el departament permet a partir d’aquest dilluns que el professors de secundària imparteixen classes a primària a l’escola concertada per cobrir aquestes vacants. 

Des dels sindicats alerten que és una mesura insuficient i demanen més flexibilització de les plantilles. Apunten que els centres s’han convertit en gestors de la covid, en detriment de la qualitat de l’educació. No es poden impartir classes amb normalitat davant la falta d’alumnes i mestres a les aules.

Maria José Ariño, representant d’USOC a les Terres de l’Ebre d’ensenyament concertat i privat, assegura que la situació és insostenible.

Des d’USOC lamenten la mala gestió del departament i denuncien que l’augment de ràtios i hores lectives en els darrers anys ha sigut un greuge més. També exigeixen més mesures de protecció a les aules. Andreu Granollers és delegat d’USOC a la junta de personal docent de les Terres de l’Ebre. 

Les xifres acumulades des de l’inici de curs deixen 790 docents i 4731 d’alumnes positius a les Terres de l’Ebre.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Aquestes xifres, amb més de dos-cents docents confinats, suposen un problema per cobrir l’allau de baixes de mestres i professors. La situació a les escoles concertades s’agreuja més, ja que els professionals que hi ha a la borsa de la pública s’arrisquen a perdre la posició a la llista si marxen a les escoles privades o concertades, si després són nomenats. Ara però, el departament permet a partir d’aquest dilluns que el professors de secundària imparteixen classes a primària a l’escola concertada per cobrir aquestes vacants. 

Des dels sindicats alerten que és una mesura insuficient i demanen més flexibilització de les plantilles. Apunten que els centres s’han convertit en gestors de la covid, en detriment de la qualitat de l’educació. No es poden impartir classes amb normalitat davant la falta d’alumnes i mestres a les aules.

Maria José Ariño, representant d’USOC a les Terres de l’Ebre d’ensenyament concertat i privat, assegura que la situació és insostenible.

Des d’USOC lamenten la mala gestió del departament i denuncien que l’augment de ràtios i hores lectives en els darrers anys ha sigut un greuge més. També exigeixen més mesures de protecció a les aules. Andreu Granollers és delegat d’USOC a la junta de personal docent de les Terres de l’Ebre. 

Les xifres acumulades des de l’inici de curs deixen 790 docents i 4731 d’alumnes positius a les Terres de l’Ebre.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST