La prescripció infermera compleix un any amb més de 8.000 receptes dispensades a la Regió Sanitària Terres de l’Ebre

Escrit per el 10 de febrer de 2022

Actualizado: 11 febrer, 2022

Les infermeres i els infermers de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre han dut a terme 8.038 prescripcions entre medicaments i productes sanitaris des que es va posar en marxa l’acreditació de prescripció infermera, que ara compleix un any. Les prescripcions més habituals són les relacionades amb cures i, entre els medicaments, els més indicats van ser l’ibuprofè i el paracetamol.

Pel que fa a professionals, són 155 les infermeres i els infermers acreditats a la Regió Sanitària Terres de l’Ebre per a emetre els plans de medicació. Quant als medicaments que estan autoritzats a prescriure hi ha, entre altres, protectors gàstrics, analgèsics, antiinflamatoris i antireumàtics, diürètics inclosos enzims, antihemorràgics, productes per a la tos, les vitamines o els suplements minerals.

Unes 3.139 persones s’han beneficiat d’aquesta iniciativa durant el primer any de prescripció electrònica a les Terres de l’Ebre. Pel que fa al calendari, el mes de desembre de 2021 i gener de 2022 han estat els mesos amb més prescripcions.

La prescripció de plans de medicació mitjançant recepta electrònica amb signatura pròpia era una reclamació històrica de la professió, atès que permet millorar la qualitat de l’atenció i disminuir la duplicitat de visites. Per poder prescriure, cal que les infermeres i els infermers tinguin l’acreditació prèvia corresponent. El procés per obtenir-lo és llarg i complex i s’ha anat desplegant per tot el país de manera progressiva. El requisit principal és comptar amb més d’un any d’exercici professional. En cas que faci menys temps que exerceixen, poden fer una formació específica.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Les infermeres i els infermers de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre han dut a terme 8.038 prescripcions entre medicaments i productes sanitaris des que es va posar en marxa l’acreditació de prescripció infermera, que ara compleix un any. Les prescripcions més habituals són les relacionades amb cures i, entre els medicaments, els més indicats van ser l’ibuprofè i el paracetamol.

Pel que fa a professionals, són 155 les infermeres i els infermers acreditats a la Regió Sanitària Terres de l’Ebre per a emetre els plans de medicació. Quant als medicaments que estan autoritzats a prescriure hi ha, entre altres, protectors gàstrics, analgèsics, antiinflamatoris i antireumàtics, diürètics inclosos enzims, antihemorràgics, productes per a la tos, les vitamines o els suplements minerals.

Unes 3.139 persones s’han beneficiat d’aquesta iniciativa durant el primer any de prescripció electrònica a les Terres de l’Ebre. Pel que fa al calendari, el mes de desembre de 2021 i gener de 2022 han estat els mesos amb més prescripcions.

La prescripció de plans de medicació mitjançant recepta electrònica amb signatura pròpia era una reclamació històrica de la professió, atès que permet millorar la qualitat de l’atenció i disminuir la duplicitat de visites. Per poder prescriure, cal que les infermeres i els infermers tinguin l’acreditació prèvia corresponent. El procés per obtenir-lo és llarg i complex i s’ha anat desplegant per tot el país de manera progressiva. El requisit principal és comptar amb més d’un any d’exercici professional. En cas que faci menys temps que exerceixen, poden fer una formació específica.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST