Quinze propostes artístiques opten com a finalistes al XVI premi de pintura Francesc Gimeno de Tortosa

Escrit per el 24 de febrer de 2022

El jurat del XVI premi de pintura Francesc Gimeno de Tortosa ha seleccionat 15 propostes artístiques, d’entre les 52 sol·licituds presentades a l’edició d’enguany. Ara, cada artista seleccionat haurà de lliurar-ne els originals al Museu de Tortosa i el jurat, en una segona reunió, decidirà quina és la guanyadora del premi. Amb la convocatòria del premi de pintura Francesc Gimeno, l’Ajuntament de Tortosa vol fomentar la creació i la recerca artística en el camp de la pintura, fer visible i apropar al públic la producció actual, així com reforçar els vincles del Museu de Tortosa amb la contemporaneïtat. A més a més, recorda i posa de relleu la figura de Gimeno, un dels representants més il·lustres de la pintura de la ciutat i del país.

El tinent d’alcaldia de cultura, Enric Roig ha destacat la diversitat de propostes artístiques seleccionades en aquesta edició  del certamen…

ROIG-

Les propostes seleccionades corresponen a Francesc Ruiz Abad, Gorka Pinyol Tabernero, Àlvar Calvet Castells, Noé Peiró Sansano, Juan Gil Segovia, Claudia Pastor Tomas, Svantje Bussoff, Mayra d’Amore Lloret, Lídia Porcar Tabernero, Sara Bonache Ríos, Irene Marzo Blasco, Carmen Hurtado Pérez, Glòria Giménez Carrillo, Víctor Solanas Díaz i Cristòfol Pons Bendito.

El jurat d’esta edició està format per Pilar Bonet, crítica d’art, comissària d’exposicions i professora d’Art Contemporani de la Universitat de Barcelona; Jordi Ribas, artista, llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i mediador en l’àmbit artístic; Assumpta Rosés, llicenciada en Belles Arts, crítica d’art i comissaria, i el regidor de Cultura de Tortosa, Enric Roig, que actua com a president per delegació.

El guardó té una dotació econòmica de 5.000 euros, i l’obra guanyadora passarà a formar part de la col·lecció d’art del Museu de Tortosa. A la primavera la Sala Antoni Garcia del Museu acollirà una mostra on s’exposaran tan  l’obra guanyadora com les finalistes del certamen. 

L’obra premiada i la resta de seleccionades formaran part de l’exposició que s’inaugurarà durant la primavera a la sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Mor l’exregidora de l’Ajuntament de @Tortosa i Presidenta Fundadora de l’Associació de Familiars i Mallats d’Alzheimer, a l’edat de 71 anys

Recupera el ‘Fem Gran la Festa’ d’avui i escolta l’entrevista a la Procuradora en cap, @meritxellroige , i al @CorLabinota que ens ha fet un tast del seu espectacle ‘Embolica que fa amor’. També hem parlat d’història, cuina i agenda!
https://t.co/lKmjn80tQT

#festadelrenaixement

2

Avui el ‘Fem Gran la Festa’ es trasllada a la plaça de la Cinta’!

Sintonitza’ns al 103.3 FM o a https://t.co/WjkmdzTPk4

2

Concert de cloenda de la XXIX @jazztortosa Dissabte 16 de juliol 21:30h a la plaça de l’Ajuntament. Scarlets & The femme soul Band. El grup inicialment previst, Soul Machine, ha estat substituït per motius mèdics. @Tortosa @tortosacultura

2

El DeltaChamber Music Festival porta la música de cambra al #MuseudeTortosa. El concert s’ha programat el 7 d’agost, a les 20.00 hores. +info i venda d’entrades: https://t.co/5rgW35fSqq.

@Tortosa @tortosacultura @DeltaChamberMF @TeatreTortosa @radiotortosa #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El jurat del XVI premi de pintura Francesc Gimeno de Tortosa ha seleccionat 15 propostes artístiques, d’entre les 52 sol·licituds presentades a l’edició d’enguany. Ara, cada artista seleccionat haurà de lliurar-ne els originals al Museu de Tortosa i el jurat, en una segona reunió, decidirà quina és la guanyadora del premi. Amb la convocatòria del premi de pintura Francesc Gimeno, l’Ajuntament de Tortosa vol fomentar la creació i la recerca artística en el camp de la pintura, fer visible i apropar al públic la producció actual, així com reforçar els vincles del Museu de Tortosa amb la contemporaneïtat. A més a més, recorda i posa de relleu la figura de Gimeno, un dels representants més il·lustres de la pintura de la ciutat i del país.

El tinent d’alcaldia de cultura, Enric Roig ha destacat la diversitat de propostes artístiques seleccionades en aquesta edició  del certamen…

ROIG-

Les propostes seleccionades corresponen a Francesc Ruiz Abad, Gorka Pinyol Tabernero, Àlvar Calvet Castells, Noé Peiró Sansano, Juan Gil Segovia, Claudia Pastor Tomas, Svantje Bussoff, Mayra d’Amore Lloret, Lídia Porcar Tabernero, Sara Bonache Ríos, Irene Marzo Blasco, Carmen Hurtado Pérez, Glòria Giménez Carrillo, Víctor Solanas Díaz i Cristòfol Pons Bendito.

El jurat d’esta edició està format per Pilar Bonet, crítica d’art, comissària d’exposicions i professora d’Art Contemporani de la Universitat de Barcelona; Jordi Ribas, artista, llicenciat en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i mediador en l’àmbit artístic; Assumpta Rosés, llicenciada en Belles Arts, crítica d’art i comissaria, i el regidor de Cultura de Tortosa, Enric Roig, que actua com a president per delegació.

El guardó té una dotació econòmica de 5.000 euros, i l’obra guanyadora passarà a formar part de la col·lecció d’art del Museu de Tortosa. A la primavera la Sala Antoni Garcia del Museu acollirà una mostra on s’exposaran tan  l’obra guanyadora com les finalistes del certamen. 

L’obra premiada i la resta de seleccionades formaran part de l’exposició que s’inaugurarà durant la primavera a la sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Mor l’exregidora de l’Ajuntament de @Tortosa i Presidenta Fundadora de l’Associació de Familiars i Mallats d’Alzheimer, a l’edat de 71 anys

Recupera el ‘Fem Gran la Festa’ d’avui i escolta l’entrevista a la Procuradora en cap, @meritxellroige , i al @CorLabinota que ens ha fet un tast del seu espectacle ‘Embolica que fa amor’. També hem parlat d’història, cuina i agenda!
https://t.co/lKmjn80tQT

#festadelrenaixement

2

Avui el ‘Fem Gran la Festa’ es trasllada a la plaça de la Cinta’!

Sintonitza’ns al 103.3 FM o a https://t.co/WjkmdzTPk4

2

Concert de cloenda de la XXIX @jazztortosa Dissabte 16 de juliol 21:30h a la plaça de l’Ajuntament. Scarlets & The femme soul Band. El grup inicialment previst, Soul Machine, ha estat substituït per motius mèdics. @Tortosa @tortosacultura

2

El DeltaChamber Music Festival porta la música de cambra al #MuseudeTortosa. El concert s’ha programat el 7 d’agost, a les 20.00 hores. +info i venda d’entrades: https://t.co/5rgW35fSqq.

@Tortosa @tortosacultura @DeltaChamberMF @TeatreTortosa @radiotortosa #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}
Etiquetes

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST