El Consell comarcal del Baix Ebre inventaria prop de 200 espais de la Guerra Civil a la comarca

Escrit per el 1 de març de 2022

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha inventariat els espais històrics de la Guerra Civil als catorze municipis i les tres entitats municipals descentralitzades de la comarca. L’objectiu és disposar d’una eina per a la preservació i senyalització d’aquests vestigis  per a usos culturals, educatius i turístics. Es tracta d’un exhaustiu treball dut a terme l’empresa Terra Enllà, especialitzada en aquest període històric. L’inventari inclou fitxes dels 193 espais de la Guerra Civil documentats al Baix Ebre, uns 40 dels quals a Tortosa. També detalla propostes d’actuació per posar en valor la memòria històrica i convertir-los en actius turístics.El catàleg  serà traslladat ara als diferents ajuntaments perquè puguin utilitzar la informació que aporta per treballar en projectes de memòria històrica. Xavier Faura és el president del consell comarcal del Baix Ebre…

El treball ha permès identificar espais de la Guerra Civil que fins ara es desconeixien com trinxeres a banda i banda de riu entre Tortosa i Xerta així com a Benifallet; a més de  casamates a la zona del Delta de l’Ebre en bon estat de conservació.Així ho ha detallat  L’historiador i periodista Andreu Caralt, un dels responsable de Terra Enllà…

Entre els elements inventariats el catàleg inclou també  l’antic camp d’aviació republicà de Roquetes; els hospitals militars habilitats al balneari de Cardó (Benifallet) i Masia del Ponç (l’Ametlla de Mar); les pistes militars que travessen la serra de Cardó- Boix, un espai amb elevat interès paisatgístic; grafitis realitzats per soldats italians  i edificis amb impactes de metralla a diversos municipis entre d’altres. 

La primera actuació que durà a terme el Consell Comarcal del Baix Ebre serà la instal.lació de plafons informatius a l’estació de Xerta de la Via Verda de la Val de Zafán per difondre que va ser construïda per presoners de guerra republicans.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El Consell Comarcal del Baix Ebre ha inventariat els espais històrics de la Guerra Civil als catorze municipis i les tres entitats municipals descentralitzades de la comarca. L’objectiu és disposar d’una eina per a la preservació i senyalització d’aquests vestigis  per a usos culturals, educatius i turístics. Es tracta d’un exhaustiu treball dut a terme l’empresa Terra Enllà, especialitzada en aquest període històric. L’inventari inclou fitxes dels 193 espais de la Guerra Civil documentats al Baix Ebre, uns 40 dels quals a Tortosa. També detalla propostes d’actuació per posar en valor la memòria històrica i convertir-los en actius turístics.El catàleg  serà traslladat ara als diferents ajuntaments perquè puguin utilitzar la informació que aporta per treballar en projectes de memòria històrica. Xavier Faura és el president del consell comarcal del Baix Ebre…

El treball ha permès identificar espais de la Guerra Civil que fins ara es desconeixien com trinxeres a banda i banda de riu entre Tortosa i Xerta així com a Benifallet; a més de  casamates a la zona del Delta de l’Ebre en bon estat de conservació.Així ho ha detallat  L’historiador i periodista Andreu Caralt, un dels responsable de Terra Enllà…

Entre els elements inventariats el catàleg inclou també  l’antic camp d’aviació republicà de Roquetes; els hospitals militars habilitats al balneari de Cardó (Benifallet) i Masia del Ponç (l’Ametlla de Mar); les pistes militars que travessen la serra de Cardó- Boix, un espai amb elevat interès paisatgístic; grafitis realitzats per soldats italians  i edificis amb impactes de metralla a diversos municipis entre d’altres. 

La primera actuació que durà a terme el Consell Comarcal del Baix Ebre serà la instal.lació de plafons informatius a l’estació de Xerta de la Via Verda de la Val de Zafán per difondre que va ser construïda per presoners de guerra republicans.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST