Acció Climàtica inverteix més de 81 milions d’euros a les Terres de l’Ebre

Escrit per el 31 de març de 2022

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat ha injectat més de 81 milions d’euros a les Terres de l’Ebre el 2021. Majoritàriament són ajuts al sector primari però també en inversions directes. D’aquests 81.1 milions que el Departament d’Acció Climàtica va destinar l’any passat a les TE, la gran majoria, 71.6 milions, han arribat a través d’ajuts al sector, de manera que l’administració financia un percentatge de la inversió; mentre que la resta, 9.6 milions el departament els ha invertit directament. Unes xifres que han posat en valor el delegat del Govern al Territori, Albert Salvadó…

Pel que fa a ajuts, el gruix més important, 55 milions d’euros han estat per al Desenvolupament Rural i vinculats a la renda agrària i d’aquests, 40,5 milions han estat per a explotacions, 9,3 per a ajuts agroambientals i 5,3 per a inversions. Uns recursos que han anat directament al sector productiu i que han contribuit a la incorporació de joves al món agrícola. Jesús Gómez, director dels serveis territorials d’acció climàtica a les TE…

En aquesta línea d’ajuts, el departament d’acció local també ha destinat 3.3 milions per a indústria i comercialització; 2,7 milions per a inversió i modernització de cooperatives; 2 milions d’euros als Grups d’Acció Local; i 1.4 milions d’ajuts vinculats a la pesca i l’aqüicultura.També s’ha destinat 1,1 milió d’euros per als regadius Xerta-Sénia i Ascó . Des de l’Agència de Residus s’han donat ajuts per valor de 444.000 a les TE, 277 mil dels quals per a l’eliminació de teulades d’amiant. I  els Parcs Naturals del Delta i dels Ports han rebut en conjunt ajuts per més de mig milió d’euros, vinculats a la millora de l’accessibilitat.

 

Pel que fa a inversions directes, el departament d’acció climàtica ha invertit 4.9 milions d’euros, bona part dels quals per a la lluita contra la regressió al Delta, concretament per reforçar les basses de l’Encanyissada, la Tancada i Canal Vell. També l’Agència Catalana de l’Aigua va invertir l’any passat al territori 2.8 milions d’euros, la major part en depuradores.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Soul Teller (Miguel Ángel Julián) obre aquest divendres (22.30h) al @TeatreTortosa la XXIX Mostra de Jazz de #Tortosa. Podeu consultar tota la programació a https://t.co/TtYsDqTOfE.

@soul_teller @Tortosa @jazztortosa @Terradevent @radiotortosa

Dins la programació de la XXIX Mostra de Jazz de Tortosa, el Teatre Auditori Felip Pedrell acull aquest dissabte, 2 de juliol, el concert ‘Flumine canta a Sting’, a càrrec del @CORFLUMINE. +info: https://t.co/40CGc6GI0s

@Tortosa @jazztortosa @Terradevent @radiotortosa #Tortosa

Ja sabeu què fer aquest estiu a #Tortosa? L’Agenda Cultural de juliol i agost ja és al carrer. Descarregueu-vos-la en format digital tot clicant aquest enllaç https://t.co/i2POlfVXKN i no us perdeu cap acte!!!

@Tortosa @radiotortosa @TeatreTortosa @TurismeTortosa #TerresdelEbre

Tren B. Estació de França 15:40 – Tortosa 18:02 circula amb aproximadament 45 minuts de demora.

#Tortosa arranja la pujada al Castell des del Rastre, amb un mur de contenció que reforça la seguretat i el caràcter patrimonial de l'entorn. L'actuació s'emmarca en el seguit de millores a la via pública a tots els barris i pobles del municipi.

ℹ +INFO: https://t.co/rHsnxQLoy9

4

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat ha injectat més de 81 milions d’euros a les Terres de l’Ebre el 2021. Majoritàriament són ajuts al sector primari però també en inversions directes. D’aquests 81.1 milions que el Departament d’Acció Climàtica va destinar l’any passat a les TE, la gran majoria, 71.6 milions, han arribat a través d’ajuts al sector, de manera que l’administració financia un percentatge de la inversió; mentre que la resta, 9.6 milions el departament els ha invertit directament. Unes xifres que han posat en valor el delegat del Govern al Territori, Albert Salvadó…

Pel que fa a ajuts, el gruix més important, 55 milions d’euros han estat per al Desenvolupament Rural i vinculats a la renda agrària i d’aquests, 40,5 milions han estat per a explotacions, 9,3 per a ajuts agroambientals i 5,3 per a inversions. Uns recursos que han anat directament al sector productiu i que han contribuit a la incorporació de joves al món agrícola. Jesús Gómez, director dels serveis territorials d’acció climàtica a les TE…

En aquesta línea d’ajuts, el departament d’acció local també ha destinat 3.3 milions per a indústria i comercialització; 2,7 milions per a inversió i modernització de cooperatives; 2 milions d’euros als Grups d’Acció Local; i 1.4 milions d’ajuts vinculats a la pesca i l’aqüicultura.També s’ha destinat 1,1 milió d’euros per als regadius Xerta-Sénia i Ascó . Des de l’Agència de Residus s’han donat ajuts per valor de 444.000 a les TE, 277 mil dels quals per a l’eliminació de teulades d’amiant. I  els Parcs Naturals del Delta i dels Ports han rebut en conjunt ajuts per més de mig milió d’euros, vinculats a la millora de l’accessibilitat.

 

Pel que fa a inversions directes, el departament d’acció climàtica ha invertit 4.9 milions d’euros, bona part dels quals per a la lluita contra la regressió al Delta, concretament per reforçar les basses de l’Encanyissada, la Tancada i Canal Vell. També l’Agència Catalana de l’Aigua va invertir l’any passat al territori 2.8 milions d’euros, la major part en depuradores.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Soul Teller (Miguel Ángel Julián) obre aquest divendres (22.30h) al @TeatreTortosa la XXIX Mostra de Jazz de #Tortosa. Podeu consultar tota la programació a https://t.co/TtYsDqTOfE.

@soul_teller @Tortosa @jazztortosa @Terradevent @radiotortosa

Dins la programació de la XXIX Mostra de Jazz de Tortosa, el Teatre Auditori Felip Pedrell acull aquest dissabte, 2 de juliol, el concert ‘Flumine canta a Sting’, a càrrec del @CORFLUMINE. +info: https://t.co/40CGc6GI0s

@Tortosa @jazztortosa @Terradevent @radiotortosa #Tortosa

Ja sabeu què fer aquest estiu a #Tortosa? L’Agenda Cultural de juliol i agost ja és al carrer. Descarregueu-vos-la en format digital tot clicant aquest enllaç https://t.co/i2POlfVXKN i no us perdeu cap acte!!!

@Tortosa @radiotortosa @TeatreTortosa @TurismeTortosa #TerresdelEbre

Tren B. Estació de França 15:40 – Tortosa 18:02 circula amb aproximadament 45 minuts de demora.

#Tortosa arranja la pujada al Castell des del Rastre, amb un mur de contenció que reforça la seguretat i el caràcter patrimonial de l'entorn. L'actuació s'emmarca en el seguit de millores a la via pública a tots els barris i pobles del municipi.

ℹ +INFO: https://t.co/rHsnxQLoy9

4

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST