El pavelló de Ferreries s’anomenarà Jordi Angelats i Ballonga, en record a l’expresident del Bàsquet Cantaires

Escrit per el 25 d'abril de 2022

Tortosa dedicarà el pavelló poliesportiu de Ferreries a la memòria de Jordi Angelats i Ballonga, activista cultural i referent de l’esport de la ciutat. Una de les etapes més recordades de la llarga trajectòria d’Angelats va ser com a president del Club Bàsquet Cantaires durant la dècada dels 80, moment en el qual l’equip femení va aconseguir fites esportives rellevants, com ara la consecució de diverses lligues catalanes, diverses lligues estatals i la Copa de la Reina. L’alcaldessa de Tortosa va anunciar que es posarà el nom de Jordi Angelats, en el decurs de de l’acte de record organitzat per l’entitat Cantaires de l’Ebre este diumenge al matí….

Així mateix, el Club Bàsquet Cantaires també ha anunciat que dedicarà un torneig memorial a la figura de qui en va ser el fundador i president del club durant anys. L’acte va tenir lloc ahir al Casal Tortosí, un altre dels edificis estretament lligats a la tasca d’Angelats com a activista cultural i social. En aquest espai, Cantaires de l’Ebre (entitat que posteriorment també donaria pas a altres agrupacions com el Foment de la Sardana, el Grup de Danses Folklòriques o que també serviria com a origen del Club Bàsquet Cantaires) continua duent a terme la seua activitat, ara amb Rosa Caballol com a president, que ha assegurat que es seguirà el seu llegat…

Una aportació a la cultura popular de la ciutat que també han volgut fer palesa els grups de música tradicional de Tortosa, amb una actuació a la plaça Sant Joan. En este espai, agrupacions com Lo Golafre, els Llampec Nois, la Colla Jove de Dolçainers o els Gaiters de l’Aguilot van fer sonar el tabal i les dolçaines, recordant la tasca que Angelats va desenvolupar per a aconseguir que aquests instruments poguessen assolir un major protagonisme en l’activitat festiva de la ciutat. L’acte va finalitzar amb les actuacions de la coral de Cantaires de l’Ebre, l’Orfeó Tortosí i el cor Flumine, per recordar la tasca que Angelats també va fer per la música coral. Jordi Angelats va morir el 14 de març, a 89 anys. A més de president del Club Bàsquet Cantaires, també va ser jugador i president de l’equip de futbol del CD Tortosa. Al 2019, va ser portador de la bandera de la ciutat durant l’ofrena de les festes de la Cinta, en reconeixement als 50 anys de trajectòria del Bàsquet Cantaires. A més, la ciutat li va retre homenatge com un dels mestres de la cultura tortosina, en l’acte de cloenda de l’any de la Capital de la Cultura Catalana, el desembre passat.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Soul Teller (Miguel Ángel Julián) obre aquest divendres (22.30h) al @TeatreTortosa la XXIX Mostra de Jazz de #Tortosa. Podeu consultar tota la programació a https://t.co/TtYsDqTOfE.

@soul_teller @Tortosa @jazztortosa @Terradevent @radiotortosa

Dins la programació de la XXIX Mostra de Jazz de Tortosa, el Teatre Auditori Felip Pedrell acull aquest dissabte, 2 de juliol, el concert ‘Flumine canta a Sting’, a càrrec del @CORFLUMINE. +info: https://t.co/40CGc6GI0s

@Tortosa @jazztortosa @Terradevent @radiotortosa #Tortosa

Ja sabeu què fer aquest estiu a #Tortosa? L’Agenda Cultural de juliol i agost ja és al carrer. Descarregueu-vos-la en format digital tot clicant aquest enllaç https://t.co/i2POlfVXKN i no us perdeu cap acte!!!

@Tortosa @radiotortosa @TeatreTortosa @TurismeTortosa #TerresdelEbre

Tren B. Estació de França 15:40 – Tortosa 18:02 circula amb aproximadament 45 minuts de demora.

#Tortosa arranja la pujada al Castell des del Rastre, amb un mur de contenció que reforça la seguretat i el caràcter patrimonial de l'entorn. L'actuació s'emmarca en el seguit de millores a la via pública a tots els barris i pobles del municipi.

ℹ +INFO: https://t.co/rHsnxQLoy9

4

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Tortosa dedicarà el pavelló poliesportiu de Ferreries a la memòria de Jordi Angelats i Ballonga, activista cultural i referent de l’esport de la ciutat. Una de les etapes més recordades de la llarga trajectòria d’Angelats va ser com a president del Club Bàsquet Cantaires durant la dècada dels 80, moment en el qual l’equip femení va aconseguir fites esportives rellevants, com ara la consecució de diverses lligues catalanes, diverses lligues estatals i la Copa de la Reina. L’alcaldessa de Tortosa va anunciar que es posarà el nom de Jordi Angelats, en el decurs de de l’acte de record organitzat per l’entitat Cantaires de l’Ebre este diumenge al matí….

Així mateix, el Club Bàsquet Cantaires també ha anunciat que dedicarà un torneig memorial a la figura de qui en va ser el fundador i president del club durant anys. L’acte va tenir lloc ahir al Casal Tortosí, un altre dels edificis estretament lligats a la tasca d’Angelats com a activista cultural i social. En aquest espai, Cantaires de l’Ebre (entitat que posteriorment també donaria pas a altres agrupacions com el Foment de la Sardana, el Grup de Danses Folklòriques o que també serviria com a origen del Club Bàsquet Cantaires) continua duent a terme la seua activitat, ara amb Rosa Caballol com a president, que ha assegurat que es seguirà el seu llegat…

Una aportació a la cultura popular de la ciutat que també han volgut fer palesa els grups de música tradicional de Tortosa, amb una actuació a la plaça Sant Joan. En este espai, agrupacions com Lo Golafre, els Llampec Nois, la Colla Jove de Dolçainers o els Gaiters de l’Aguilot van fer sonar el tabal i les dolçaines, recordant la tasca que Angelats va desenvolupar per a aconseguir que aquests instruments poguessen assolir un major protagonisme en l’activitat festiva de la ciutat. L’acte va finalitzar amb les actuacions de la coral de Cantaires de l’Ebre, l’Orfeó Tortosí i el cor Flumine, per recordar la tasca que Angelats també va fer per la música coral. Jordi Angelats va morir el 14 de març, a 89 anys. A més de president del Club Bàsquet Cantaires, també va ser jugador i president de l’equip de futbol del CD Tortosa. Al 2019, va ser portador de la bandera de la ciutat durant l’ofrena de les festes de la Cinta, en reconeixement als 50 anys de trajectòria del Bàsquet Cantaires. A més, la ciutat li va retre homenatge com un dels mestres de la cultura tortosina, en l’acte de cloenda de l’any de la Capital de la Cultura Catalana, el desembre passat.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Soul Teller (Miguel Ángel Julián) obre aquest divendres (22.30h) al @TeatreTortosa la XXIX Mostra de Jazz de #Tortosa. Podeu consultar tota la programació a https://t.co/TtYsDqTOfE.

@soul_teller @Tortosa @jazztortosa @Terradevent @radiotortosa

Dins la programació de la XXIX Mostra de Jazz de Tortosa, el Teatre Auditori Felip Pedrell acull aquest dissabte, 2 de juliol, el concert ‘Flumine canta a Sting’, a càrrec del @CORFLUMINE. +info: https://t.co/40CGc6GI0s

@Tortosa @jazztortosa @Terradevent @radiotortosa #Tortosa

Ja sabeu què fer aquest estiu a #Tortosa? L’Agenda Cultural de juliol i agost ja és al carrer. Descarregueu-vos-la en format digital tot clicant aquest enllaç https://t.co/i2POlfVXKN i no us perdeu cap acte!!!

@Tortosa @radiotortosa @TeatreTortosa @TurismeTortosa #TerresdelEbre

Tren B. Estació de França 15:40 – Tortosa 18:02 circula amb aproximadament 45 minuts de demora.

#Tortosa arranja la pujada al Castell des del Rastre, amb un mur de contenció que reforça la seguretat i el caràcter patrimonial de l'entorn. L'actuació s'emmarca en el seguit de millores a la via pública a tots els barris i pobles del municipi.

ℹ +INFO: https://t.co/rHsnxQLoy9

4

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}
Etiquetes

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST