Campredó plantejarà a ADIF un projecte alternatiu al viaducte per eliminar el pas a nivell de la població

Escrit per el 11 de maig de 2022

L’EMD de Campredó plantejarà a ADiF un projecte alternatiu al viaducte que es proposa construir per eliminar el pas a nivell que hi ha a la població. Serà en una reunió que mantindran el pròxim 8 de juny el president de l’EMD de Campredó, Damià Grau i la presidenta d’Adif, Maria Isabel Domingo, per exposar també els motius pels quals s’oposen a la construcció del viaducte que planteja l’empresa pública.

Recordem que el viaducte que planteja ADIF es preveu construir en altura amb pilastres de formigó i està projectat des del pont del canal de l’esquerra fins el carrer Mossèn Frederic. El president de l’EMD de Campredó, Damià Grau, alerta que és un projecte invasiu; ja que afecta una vintena de finques i una zona humida que alberga una espècie d’amfibi en perill d’extinció: el ‘tritó palmat’. A més, també tindria un impacte directe als veïns col·lapsant la circulació al centre del poble.

La reunió amb ADIF també servirà per presentar un traçat alternatiu al viaducte amb el qual ja treballen des de l’ajuntament. Asseguren que seria menys costós i no hi hauria impacte als veïns. Damià Grau és el president de l’EMD de Campredó.

Amb qui ja s’han reunit els representants del govern de Campredó és amb el subdelegat del Govern Estatal a Tarragona, Joan Sabaté. Va ser el passat 2 de maig quan li van traslladar el seu neguit entorn el projecte i la seua predisposició a trobar una solució, però no amb aquest viaducte. El regidor Gerard March fa una lectura positiva de la reunió, on també van posar sobre la taula l’estat quasi ruïnós de l’antiga estació de tren i que també plantejaran a la reunió amb Adif. 

Recordem que el passat mes de febrer des de l’ajuntament de Tortosa i l’EMD de Campredó així com particulars i afectats es van presentar més de 200 al·legacions al projecte que s’espera rebin resposta durant aquest mes de maig. D’altra banda, també es van traslladar preguntes a les comissions del Senat i el Congrés sobre el projecte del viaducte que no van convèncer a l’EMD de Campredó.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’EMD de Campredó plantejarà a ADiF un projecte alternatiu al viaducte que es proposa construir per eliminar el pas a nivell que hi ha a la població. Serà en una reunió que mantindran el pròxim 8 de juny el president de l’EMD de Campredó, Damià Grau i la presidenta d’Adif, Maria Isabel Domingo, per exposar també els motius pels quals s’oposen a la construcció del viaducte que planteja l’empresa pública.

Recordem que el viaducte que planteja ADIF es preveu construir en altura amb pilastres de formigó i està projectat des del pont del canal de l’esquerra fins el carrer Mossèn Frederic. El president de l’EMD de Campredó, Damià Grau, alerta que és un projecte invasiu; ja que afecta una vintena de finques i una zona humida que alberga una espècie d’amfibi en perill d’extinció: el ‘tritó palmat’. A més, també tindria un impacte directe als veïns col·lapsant la circulació al centre del poble.

La reunió amb ADIF també servirà per presentar un traçat alternatiu al viaducte amb el qual ja treballen des de l’ajuntament. Asseguren que seria menys costós i no hi hauria impacte als veïns. Damià Grau és el president de l’EMD de Campredó.

Amb qui ja s’han reunit els representants del govern de Campredó és amb el subdelegat del Govern Estatal a Tarragona, Joan Sabaté. Va ser el passat 2 de maig quan li van traslladar el seu neguit entorn el projecte i la seua predisposició a trobar una solució, però no amb aquest viaducte. El regidor Gerard March fa una lectura positiva de la reunió, on també van posar sobre la taula l’estat quasi ruïnós de l’antiga estació de tren i que també plantejaran a la reunió amb Adif. 

Recordem que el passat mes de febrer des de l’ajuntament de Tortosa i l’EMD de Campredó així com particulars i afectats es van presentar més de 200 al·legacions al projecte que s’espera rebin resposta durant aquest mes de maig. D’altra banda, també es van traslladar preguntes a les comissions del Senat i el Congrés sobre el projecte del viaducte que no van convèncer a l’EMD de Campredó.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

⚫ Tallada l'AP-7 a l'Ametlla de Mar en sentit nord per un #accident

ℹ Desviaments per la sortida 39 (L'Ametlla de Mar)

#SCT

Una cinquantena de representants dels sindicats d’Educació i professors tallen la c-12 a Tortosa en protesta per les polítiques d’Educació del departament. S’han creat importants cues de retenció a l’encreuament amb la c-42.

⚠ AVÍS. Avui dilluns al migdia es durà a terme un tall temporal de trànsit al carrer Montcada, a la confluència amb el carrer Replà. La circulació quedarà restablida esta mateixa tarda.

Un incendi crema vegetació a la riba dreta de l’Ebre a l’altura del Parc Lluís Companys al barri de Ferreries de #Tortosa

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST