L’Observatori Europeu de Memòries presenta a Tortosa el ‘Pont de la Memòria’, la proposta per reinterpretar el monument franquista

Escrit per el 16 de maig de 2022

L’Observatori Europeu de Memòries ha  presentat oficialment a Tortosa la proposta de reinterpretació del Monument a la Batalla de l’Ebre: el Pont de la Memòria.  A través del programa Patrimonis Incòmodes, l’EUROM planteja acabar amb la verticalitat del monument, deconstruint-lo, projecta un pont sobre la pilastra amb un espai on exposar part de la simobologia actual. El director de l’Observatori Europeu de la Memòria, Jordi Guixé, i la professora de belles arts i autora de la proposta, Núria Ricard, han defensat la necessitat de reinterpretar el monument i recuperar l’entorn com a espai públic…


La Regidora de Memòria històrica de l’Ajuntament de Tortosa, Dolors Bel, destaca la importància que s’hagi posat damunt la taula  no comparteix alguns dels aspectes del projecte plantejat per l’EUROM..

En el debat posterior a la presentació, el portaveu del Colectiu per la rinterpretació del monument a la batalla de l’Ebre  Joan Otero, es va mostrar contrari a la proposta de l’observatori europeu de memòries, entre d’altres coses, perquè oblida la figura de l’autor del monòlit, Lluís Maria Saumells. 

Mentre que El subdelegat del Govern a Tarragona i exalcalde de Tortosa, Joan Sabaté, va valorar positivament la reinterpretació que es proposta i es mostrava partidari de mantenir la memòria in situ per no perdre patrimoni. 

Cal dir que tot i la polèmica generada al voltant del Monument a la Batalla de l’Ebre, l’acte no va despertar l’interès de la ciutadania tenint en compte que només hi van assistir una vintena de persones.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

L’Observatori Europeu de Memòries ha  presentat oficialment a Tortosa la proposta de reinterpretació del Monument a la Batalla de l’Ebre: el Pont de la Memòria.  A través del programa Patrimonis Incòmodes, l’EUROM planteja acabar amb la verticalitat del monument, deconstruint-lo, projecta un pont sobre la pilastra amb un espai on exposar part de la simobologia actual. El director de l’Observatori Europeu de la Memòria, Jordi Guixé, i la professora de belles arts i autora de la proposta, Núria Ricard, han defensat la necessitat de reinterpretar el monument i recuperar l’entorn com a espai públic…


La Regidora de Memòria històrica de l’Ajuntament de Tortosa, Dolors Bel, destaca la importància que s’hagi posat damunt la taula  no comparteix alguns dels aspectes del projecte plantejat per l’EUROM..

En el debat posterior a la presentació, el portaveu del Colectiu per la rinterpretació del monument a la batalla de l’Ebre  Joan Otero, es va mostrar contrari a la proposta de l’observatori europeu de memòries, entre d’altres coses, perquè oblida la figura de l’autor del monòlit, Lluís Maria Saumells. 

Mentre que El subdelegat del Govern a Tarragona i exalcalde de Tortosa, Joan Sabaté, va valorar positivament la reinterpretació que es proposta i es mostrava partidari de mantenir la memòria in situ per no perdre patrimoni. 

Cal dir que tot i la polèmica generada al voltant del Monument a la Batalla de l’Ebre, l’acte no va despertar l’interès de la ciutadania tenint en compte que només hi van assistir una vintena de persones.

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST