La Regió Sanitària Terres Ebre incorpora 9 referents de benestar emocional per millorar la salut mental comunitària

Escrit per el 17 de maig de 2022

Actualizado: 19 maig, 2022

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre ha incorporat 9 professionals, majoritàriament de l’àmbit de la psicologia, que exerceixen de referents de benestar emocional. Una figura que s’incorpora per treballar l’impacte en la salut mental arran de la pandèmia i per enfortir l’atenció primària. Es tracta de potenciar la prescripció social o la derivació a recursos de la comunitat que siguin “alternatives no sanitàries” i impulsaran programes i activitats de prevenció i promoció de la salut emocional. També es reforçaran les relacions socials, els vincles de l’usuari i la connexió dels ciutadans amb la comunitat. Laura Bel, coordinadora de referents de benestar emocional de Terres de l’Ebre…

Els referents de benestar emocioanl no tenen una població assignada ni fan consultes individuals sinó que treballen en xarxa amb els onze equips d’atenció primària (EAP) del territori per prevenir i minimitzar problemes de salut mental i d’addiccions, i per proporcionar eines que evitin que una situació de malestar emocional empitjori i es converteixi en un problema de salut mental que requereixi tractament especialitzat i medicació. Laura Bel…

Els referents de benestar emocional estan acabant de definir els circuits de treball amb la comunitat i d’atenció a les persones amb factors de risc psicosocial. Aquests professionals treballen en xarxa tant amb els equips d’atenció primària com, per exemple, amb els centres educatius, els centres cívics o els equipaments comunitaris. D’aquesta manera s’han d’identificar les necessitats de salut emocional de la ciutadania i aconseguir la no medicalització davant de problemes relacionats amb el malestar emocional.

El programa de benestar emocional i salut comunitària forma part del Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària i comunitària, que es va iniciar el 2020, i que també ha permès incorporar professionals a la regió sanitària de l’Ebre, com auxiliars administratius, metges, infermeres, tècnics en cures auxiliars o dietistes-nutricionistes

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

La Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre ha incorporat 9 professionals, majoritàriament de l’àmbit de la psicologia, que exerceixen de referents de benestar emocional. Una figura que s’incorpora per treballar l’impacte en la salut mental arran de la pandèmia i per enfortir l’atenció primària. Es tracta de potenciar la prescripció social o la derivació a recursos de la comunitat que siguin “alternatives no sanitàries” i impulsaran programes i activitats de prevenció i promoció de la salut emocional. També es reforçaran les relacions socials, els vincles de l’usuari i la connexió dels ciutadans amb la comunitat. Laura Bel, coordinadora de referents de benestar emocional de Terres de l’Ebre…

Els referents de benestar emocioanl no tenen una població assignada ni fan consultes individuals sinó que treballen en xarxa amb els onze equips d’atenció primària (EAP) del territori per prevenir i minimitzar problemes de salut mental i d’addiccions, i per proporcionar eines que evitin que una situació de malestar emocional empitjori i es converteixi en un problema de salut mental que requereixi tractament especialitzat i medicació. Laura Bel…

Els referents de benestar emocional estan acabant de definir els circuits de treball amb la comunitat i d’atenció a les persones amb factors de risc psicosocial. Aquests professionals treballen en xarxa tant amb els equips d’atenció primària com, per exemple, amb els centres educatius, els centres cívics o els equipaments comunitaris. D’aquesta manera s’han d’identificar les necessitats de salut emocional de la ciutadania i aconseguir la no medicalització davant de problemes relacionats amb el malestar emocional.

El programa de benestar emocional i salut comunitària forma part del Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària i comunitària, que es va iniciar el 2020, i que també ha permès incorporar professionals a la regió sanitària de l’Ebre, com auxiliars administratius, metges, infermeres, tècnics en cures auxiliars o dietistes-nutricionistes

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST