El Museu de Tortosa estrena un servei d’audioguia gratuït per als visitants

Escrit per el 19 de maig de 2022

Les persones que visiten el Museu de Tortosa disposen d’un nou suport tecnològic que facilitarà que puguen conèixer amb major detall els elements que es mostren a l’exposició permanent. Coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus, aquest dimecres 18 de Maig,  el Museu ha activat el servei d’audioguia gratuït per tal que els visitants puguen tindre les explicacions sobre el fons als seus dispositius mòbils.

 El sistema funciona escanejant amb els telèfons intel·ligents o les tauletes el codi QR que es troba a l’accés al Museu, tal i com explica el tinent d’alcaldia de Cultura, Enric Roig…

Això permet que cada visitant puga escoltar els àudios dels continguts expositius, a mesura que recorre els diferents espais de l’equipament. L’únic requisit tècnic és que el dispositiu tinga instal·lada alguna aplicació per a la lectura de codis QR, així com connexió a Internet.

 L’audioguia del Museu de Tortosa està disponible en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès. En total hi ha 50 fragments d’àudio, que sumen 45 minuts d’explicacions sobre la història de Tortosa, el seu territori i les peces més representatives de l’exposició. Els àudios estan numerats en l’ordre del recorregut de la visita i, per poder-los escoltar, només cal prémer a sobre de cada enunciat al llistat que es apareix als dispositius mòbils una vegada escanejat el codi QR a l’inici de la visita.

 Durant tota esta setmana, i amb motiu del Dia Internacional dels Museus, el Museu de Tortosa manté les jornades de portes obertes per tal que tota la ciutadania puga visitar l’equipament que mostra diferents elements de la història de Tortosa, des de la prehistòria fins a l’etapa moderna. El responsable de cultura, Enric Roig, assegura que les activitats que s’han organitzat aquest passat cap de setmana han tingut una bona resposta per part del públic. Un centenar de persones van participar a la Nit dels Museus…

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Soul Teller (Miguel Ángel Julián) obre aquest divendres (22.30h) al @TeatreTortosa la XXIX Mostra de Jazz de #Tortosa. Podeu consultar tota la programació a https://t.co/TtYsDqTOfE.

@soul_teller @Tortosa @jazztortosa @Terradevent @radiotortosa

Dins la programació de la XXIX Mostra de Jazz de Tortosa, el Teatre Auditori Felip Pedrell acull aquest dissabte, 2 de juliol, el concert ‘Flumine canta a Sting’, a càrrec del @CORFLUMINE. +info: https://t.co/40CGc6GI0s

@Tortosa @jazztortosa @Terradevent @radiotortosa #Tortosa

Ja sabeu què fer aquest estiu a #Tortosa? L’Agenda Cultural de juliol i agost ja és al carrer. Descarregueu-vos-la en format digital tot clicant aquest enllaç https://t.co/i2POlfVXKN i no us perdeu cap acte!!!

@Tortosa @radiotortosa @TeatreTortosa @TurismeTortosa #TerresdelEbre

Tren B. Estació de França 15:40 – Tortosa 18:02 circula amb aproximadament 45 minuts de demora.

#Tortosa arranja la pujada al Castell des del Rastre, amb un mur de contenció que reforça la seguretat i el caràcter patrimonial de l'entorn. L'actuació s'emmarca en el seguit de millores a la via pública a tots els barris i pobles del municipi.

ℹ +INFO: https://t.co/rHsnxQLoy9

4

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

Les persones que visiten el Museu de Tortosa disposen d’un nou suport tecnològic que facilitarà que puguen conèixer amb major detall els elements que es mostren a l’exposició permanent. Coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus, aquest dimecres 18 de Maig,  el Museu ha activat el servei d’audioguia gratuït per tal que els visitants puguen tindre les explicacions sobre el fons als seus dispositius mòbils.

 El sistema funciona escanejant amb els telèfons intel·ligents o les tauletes el codi QR que es troba a l’accés al Museu, tal i com explica el tinent d’alcaldia de Cultura, Enric Roig…

Això permet que cada visitant puga escoltar els àudios dels continguts expositius, a mesura que recorre els diferents espais de l’equipament. L’únic requisit tècnic és que el dispositiu tinga instal·lada alguna aplicació per a la lectura de codis QR, així com connexió a Internet.

 L’audioguia del Museu de Tortosa està disponible en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès. En total hi ha 50 fragments d’àudio, que sumen 45 minuts d’explicacions sobre la història de Tortosa, el seu territori i les peces més representatives de l’exposició. Els àudios estan numerats en l’ordre del recorregut de la visita i, per poder-los escoltar, només cal prémer a sobre de cada enunciat al llistat que es apareix als dispositius mòbils una vegada escanejat el codi QR a l’inici de la visita.

 Durant tota esta setmana, i amb motiu del Dia Internacional dels Museus, el Museu de Tortosa manté les jornades de portes obertes per tal que tota la ciutadania puga visitar l’equipament que mostra diferents elements de la història de Tortosa, des de la prehistòria fins a l’etapa moderna. El responsable de cultura, Enric Roig, assegura que les activitats que s’han organitzat aquest passat cap de setmana han tingut una bona resposta per part del públic. Un centenar de persones van participar a la Nit dels Museus…

Comparteix

Comparteix a Facebook
Comparteix a Twitter
Comparteix via Email

Twitter

Soul Teller (Miguel Ángel Julián) obre aquest divendres (22.30h) al @TeatreTortosa la XXIX Mostra de Jazz de #Tortosa. Podeu consultar tota la programació a https://t.co/TtYsDqTOfE.

@soul_teller @Tortosa @jazztortosa @Terradevent @radiotortosa

Dins la programació de la XXIX Mostra de Jazz de Tortosa, el Teatre Auditori Felip Pedrell acull aquest dissabte, 2 de juliol, el concert ‘Flumine canta a Sting’, a càrrec del @CORFLUMINE. +info: https://t.co/40CGc6GI0s

@Tortosa @jazztortosa @Terradevent @radiotortosa #Tortosa

Ja sabeu què fer aquest estiu a #Tortosa? L’Agenda Cultural de juliol i agost ja és al carrer. Descarregueu-vos-la en format digital tot clicant aquest enllaç https://t.co/i2POlfVXKN i no us perdeu cap acte!!!

@Tortosa @radiotortosa @TeatreTortosa @TurismeTortosa #TerresdelEbre

Tren B. Estació de França 15:40 – Tortosa 18:02 circula amb aproximadament 45 minuts de demora.

#Tortosa arranja la pujada al Castell des del Rastre, amb un mur de contenció que reforça la seguretat i el caràcter patrimonial de l'entorn. L'actuació s'emmarca en el seguit de millores a la via pública a tots els barris i pobles del municipi.

ℹ +INFO: https://t.co/rHsnxQLoy9

4

Rep les notícies al mail

Llegeix-la aquí

{"slides_column":"1","slides_scroll":"1","dots":"true","arrows":"false","autoplay":"true","autoplay_interval":"2000","loop":"true","rtl":"false","speed":"1000","center_mode":"true"}

 


Comentaris dels lectors

Deixa el teu comentari

El teu email no serà publicat. Els camps necessaris estan marcats amb *


Continua llegint

Ràdio Tortosa

La de tots

Current track
TITLE
ARTIST